Certificeret practitioner i psykologisk tryghed - Seminarer
psykologisk tryghed uddannelse
Ledelse
Uddannelse

Certificeret practitioner i psykologisk tryghed

Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.

Din underviser er Christian Ørsted, som er ledelsesrådgiver, dansk ekspert i psykologisk tryghed og The Fearless Organization Certified Practitioner.

Seminarer.dk er den eneste danske udbyder af uddannelsen. Du finder mere info om den lige herunder.

Certificeret practitioner i psykologisk tryghed - The Fearless Organization Scan

”…psykologisk tryghed er overbevisningen om, at man ikke bliver straffet eller ydmyget for at komme med idéer, spørgsmål, tanker og fejl.”  - Amy Edmondson, førende og mest toneangivende ledelsestænker i 2021 ifølge Thinkers50

Ønsker du at bidrage til øget psykologisk tryghed i din organisation og i jeres teams? Og dermed skabe bedre resultater, mere læring, engagement og jobtilfredshed i din organisation? Nu er der mulighed for, at du kan blive certificeret i The Fearless Organization Scan på dansk, da vi hos Seminarer.dk er blevet dansk partner med The Fearless Organization. The Fearless Organization Scan er et værktøj udviklet sammen med Harvard-professor Amy Edmondson med henblik på at måle og udvikle psykologisk tryghed. Det er et vigtigt værktøj, da 60-70% af ledere overvurderer graden af psykologisk tryghed i deres organisation.

Psykologisk tryghed handler om, at vi føler os trygge ved at kommunikere halvfærdige idéer, dele hvad vi tænker og turde fortælle om fiaskoer uden frygt for at blive kritiseret. Hvis du ikke føler dig tryg i en gruppe, er det sandsynligt, at du holder idéer for dig selv og vælger at tie stille i stedet for at sige din mening. Derudover - hvis det føles risikabelt at tage fat på fejl - er det sandsynligt, at du vil gøre mere for at undgå risici og fejltrin frem for at bidrage på den bedste måde.

Høj psykologisk tryghed påvirker flere nøglefaktorer i arbejdslivet: resultater, engagement, arbejdsglæde, videndeling, trivsel, læring og innovation. Hvis du er interesseret i at øge noget af ovenstående – så er det en rigtig klog idé at styrke den psykologiske tryghed.

Baggrund & udbytte

Amy C. Edmondson er forsker ved Harvard Business School og har siden 1990'erne været i stand til klart at koble psykologisk tryghed til højtydende teams og organisationer. I 2010'erne blev hendes forskning bekræftet af Google i en stor undersøgelse, Project Aristotele, som konkluderede, at de 7 faktorer, der definerer psykologisk tryghed, var fællesnævneren for de mest effektive teams. I 2018 udkom bogen The Fearless Organization, og nu er værktøjet The Fearless Organization Scan endelig tilgængeligt. Værktøjet hjælper ledere, HR-folk, konsulenter, ressourcepersoner, organisationspsykologer og facilitatorer til konkret at måle og opbygge psykologisk tryghed i teams og organisationer.

Med uddannelsen får du:

 • Viden om og indsigt i psykologisk tryghed
 • En certificering i at bruge redskabet/testen til at måle og opbygge psykologisk tryghed og dermed kompetencer til selv at anvende redskabet/testen efter certificeringen
 • Konkrete redskaber til selv at kunne arbejde med at opbygge psykologisk tryghed i organisationer. Dette gælder både i egen organisation og andre organisationer
 • Adgang til portal, hvor psykologisk tryghed kan måles på forskellige sprog - herunder dansk - igennem værktøjet/testen The Fearless Organization Scan
 • Adgang til Fearless Organization Scan til pilot-team i forbindelse med certificeringen
 • Medlem af The Fearless Network – et internationalt netværk for alle der er certificeret, hvor man mødes online to gange om året om et aktuelt tema i forhold til psykologisk tryghed og til erfaringsudveksling

Indholdstemaerne er:

 • Grundlaget for psykologisk tryghed
 • At måle og opbygge psykologisk tryghed
 • Forståelse af værktøjet/testen The Fearless Organization Scan
 • Lederens værktøjskasse til psykologisk tryghed
 • At måle den psykologiske tryghed i et pilotteam via værktøjet/testen The Fearless Organization Scan
 • Team debrief
 • Best practice og implementering
 • Udveksling af erfaringer og afrunding

Målgruppe
Direktører, chefer, ledere, konsulenter, facilitatorer, ressourcepersoner, HR-personale, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter etc. i såvel den offentlige sektor som erhvervssektoren.

Underviser

Christian Ørsted
Christian Ørsted
Danmarks førende ekspert inden for psykologisk tryghed og certificeret practioner som den første dansker (The Fearless Organization Certified Practitioner)
Han er ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter til ”Fatale forandringer” og ”Livsfarlig ledelse”. Christian Ørsted er desuden bl.a. fagredaktør på “Den frygtløse organisation”, den danske udgave af Amy C. Edmondsons prisvindende bog. Christian Ørsted har arbejdet med psykologisk tryghed siden 2014 og har hjulpet en lang række danske virksomheder, offentlige myndigheder etc. med at få implementeret psykologisk tryghed. Det er bl.a. denne store erfaring, han trækker på i løbet af uddannelsen, når han bidrager med konkrete redskaber til, hvordan du og dine kollegaer får implementeret psykologisk tryghed i jeres organisation.
TID & STED:
Hold 1:
Den 23. august, kl. 10.00 - 16.00 (hel fysisk dag) Fysisk afvikling i København, Scandic Sydhavnen
Den 30. august, kl. 9.00 - 12.00 (halv online dag)
Den 12. september, kl. 9.00 - 12.00 (halv online dag)

Hold 2:
Den 26. september, kl. 10.00 - 16.00 (hel fysisk dag) Fysisk afvikling i København, Scandic Sluseholmen
Den 10. oktober, kl. 9.00 - 12.00 (halv online dag)
Den 31. oktober, kl. 9.00 - 12.00 (halv online dag)

Dertil kommer tid til individuel tilbagemelding på den enkelte deltagers teamtest, hvorefter certificeringen kan ske. Der er ikke tale om en eksamen. Dette foregår online.
PRIS
Pris for certificeringen: Kr. 18.750,- (ekskl. moms).

Anden kompetenceudvikling i psykologisk tryghed
Seminarer.dk tilbyder i øvrigt anden form for kompetenceudvikling i psykologisk tryghed i din organisation og skræddersyet netop dine behov. Det kan fx være igennem oplæg, temadage, afdækning af niveauet for den psykologiske tryghed i organisationen, aktionslæring og skræddersyede forløb.
Hvis du er interesseret, så kontakt endelig Seminarer på telefon 6615 9043 eller [email protected] for en nærmere dialog.