Hvad er Detached Mindfulness? Lær at blive tilskuer til dine tanker
Angst kurser og uddannelser ved Seminarer.dk
Artikel

Hvad er Detached Mindfulness?

I dagens stressende og hurtige livsstil er det afgørende at forstå, hvordan vi kan finde indre ro og balance. Det er her, at begrebet 'detached mindfulness' kommer ind i billedet. Det er en ny, men kraftfuld metode indenfor mindfulness-feltet, der hjælper individer med at finde fred i deres eget sind. Lad os dykke dybere ind i, hvad dette koncept virkelig indebærer.

Af Seminarer.dk
Detached Mindfulness

Hvad er Detached Mindfulness?

‘Detached Mindfulness’ er en teknik inden for mindfulness-baserede terapier, der fremmer opmærksomhed på og accept af tanker og følelser uden at identificere sig med eller blive påvirket af dem. Denne tilgang lægger vægt på at se ens interne oplevelser som midlertidige og forbigående, i stedet for at betragte dem som repræsentanter for ens identitet.

Metoden bag Detached Mindfulness

Hvordan fungerer denne form for mindfulness? Processen er enkel, men effektiv. I stedet for at kæmpe mod dine tanker, lærer du at observere dem fra en distance. Du bemærker simpelthen deres tilstedeværelse uden at lade dem påvirke din tilstand af sind. Det handler om at indse, at tanker og følelser ikke definerer dig, men er midlertidige oplevelser, der kommer og går.

Hvordan praktiseres Detached Mindfulness?

At praktisere detached mindfulness involverer nogle grundlæggende trin. Først skal du finde et roligt sted og en behagelig siddeposition. Derefter skal du fokusere på din vejrtrækning, og tillade dig selv at blive opmærksom på dine tanker og følelser uden at reagere på dem. Når tanker eller følelser opstår, bemærk dem simpelthen og lad dem gå, uden at blive fanget i deres indhold. Det handler om at være en stille observerende tilskuer til dit eget sind.

Fordele ved Detached Mindfulness

Denne praksis er gavnlig på flere måder. Den kan bidrage til at reducere stress og angst, forbedre koncentrationen og fremme en større følelse af ro og velvære. Ved at praktisere detached mindfulness, kan du udvikle en dybere forståelse for dine tanker og følelser, og dermed være bedre i stand til at håndtere udfordringer, der kommer din vej.

Konklusion

Detached Mindfulness er en stærk teknik til at skabe ro og balance i sindet. Det er ikke en løsning på alle livets problemer, men det er en effektiv måde at håndtere de indre turbulenser, vi alle oplever. Det handler om at ændre din relation til dine tanker og følelser og skabe en indre stilhed, der kan hjælpe dig med at navigere gennem livets op- og nedture med mere ro og klarhed.

I en verden, der konstant bombarderer os med information og krav, er detached mindfulness et kraftfuldt redskab til at finde indre ro og balance.

Vil du lære mere om mindfulness og metakognitiv terapi?

Hvis du er interesseret i at dykke dybere ned i verdenen af mindfulness og metakognitiv terapi og få en større forståelse for denne transformative praksis, tilbyder vi en række uddannelser, der kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og viden på dette område.

På vores Metakognitiv Terapi uddannelse, vil du lære om vigtigheden af at observere og forstå dine tanker, uden at blive påvirket af dem. Du vil opdage kraften i metakognitiv terapi, og hvordan den anvender principperne for detached mindfulness til at skabe varig forandring og ro i sindet.

Desuden har vi også en dedikeret Mindfulness uddannelse, hvor du vil blive udstyret med redskaber til at praktisere og fremme mindfulness i hverdagen – herunder detached mindfulness. Denne uddannelse er designet til at hjælpe dig med at opbygge en solid mindfulness praksis, der kan styrke din mentale sundhed og velvære.

Begge uddannelser er designet til at være dybdegående og praktiske, og de vil give dig de redskaber, du har brug for, til at integrere detached mindfulness i dit daglige liv. Du kan lære at bringe mere ro, klarhed og balance ind i dit eget liv og potentiel hjælpe andre med at gøre det samme.

Relevante arrangementer

Metakognitiv terapi
Kursusforløb

Metakognitiv terapi

Sjælland

Deltag på dette intensive kursusforløb om metakognitiv terapi, hvor du i løbet af 3 dage bliver klædt på til at benytte den metakognitive tilgang i dit arbejde med dine borgere/klienter. Du opnår bl.a.:

En dybere forståelse for metakognitive processer Konkrete metakognitive psykoterapeutiske redskaber, som du nemt kan anvende i praksis Metoder og teknikker ift., hvordan du tackler mødet med mennesker, der har en psykisk lidelse/diagnose

Din underviser er psykolog og specialist i metakognitiv terapi Linda Burlan Sørensen.

Læs mere om vores metakognitiv terapi-kursusforløb herunder, og mød Linda Burlan Sørensen i introduktionsvideoen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

På disse mindfulnessuddannelser underviser cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Sjælland

Metakognitiv terapi og angst: Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst.

På kurset er der særligt fokus på social og generaliseret angst. Når du deltager på kurset, opnår du bl.a:

Viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker social angst En gennemgang af kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) Konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet Anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Hele vejen igennem kommer du i selskab med den dygtige underviser Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi. Frokost, middag og overnatning i enkeltværelse er inkluderet i prisen

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere