Kognitivbaseret Mindfulnessuddannelse - Seminarer
1920x600px_Kursus_single_Kognitivbaseret Mindfulness
Personlig udvikling
Uddannelse

Kognitivbaseret Mindfulnessuddannelse

Som noget ganske unikt tager denne uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness.  Bliv undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os, og få bl.a.:

  • Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi
  • Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen
  • Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

En solid Mindfulness-uddannelse

En uddannelse der giver genlyd resten af livet” - Tidligere deltager

Nu har du du mulighed for at deltage i vores intensive og topevaluerede uddannelse i Mindfulness (MBCT) ved cand.psych. aut. Anne Dorthe Hasholt. Uddannelsen tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi og adskiller sig dermed fra mange andre Mindfulness-uddannelser, hvor det spirituelle og egen læring gennem meditation er i fokus. I videoen her på siden kan du høre Anne Dorthe Hasholt give en forsmag på den viden og de redskaber, du får med fra uddannelsen. Hvis du ønsker at se flere videoer med Anne Dorthe Hasholt, kan du finde dem her.

En uddannelse med afsæt i kognitiv adfærdsterapi

Når du arbejder med dit eget eller andres sind og hjerne for at skabe overskud, opmærksomhed, ro og forandring, er det altafgørende, at du ved, hvad du gør, og hvorfor det virker. Derfor bliver Mindfulness på vores uddannelse forklaret rationelt, så du får den nødvendige teori til at forstå, hvad Mindfulness egentligt er for en størrelse, og hvilke processer i hjernen den påvirker positivt.

Vores uddannelse tager afsæt i kognitiv adfærdsterapi, som er den terapiform, der er evidensmæssigt bedst undersøgt. Når vi sammen har fået helt styr på teorien, linker vi den til de processer i hjernen, som Mindfulnessøvelser har betydning for. Der er også sat tid af til undervisning i grundlæggende psykologiske mekanismer med forståelsesrelevans for Mindfulnesspraksissen. Uddannelsen er desuden rig på træning og forskellige øvelser, så du får opøvet en lang række brugbare og håndgribelige redskaber, som du kan bruge både privat og professionelt.

Mindfulness virker

Er du stadig ikke overbevist om, at Mindfulness virker? Flere empiriske studier viser, at Mindfulness kan lindre stress, sænke blodtryk, mindske kroniske smerter og forbedre søvn – for bare at nævne nogle få. En dansk forskergruppe ved Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet har ved at analysere bl.a. hjernescanninger og målinger af hjerneaktivitet fundet frem til, at Mindfulness har en indvirkning på øvedes hjerner.

De konkluderede bl.a., at hjerneaktiviteten i de områder der håndterer vores følelser – det limbiske system, amygdala og striatum – falder til ro i takt med, at der kommer kontrol over tankemylderet. Mennesker, der har psykiske udfordringer i form af f.eks. stress eller depression, kan genvinde kontrollen over deres følelsesliv via tankerne. Følelserne vil stadig være der, men de vil være lettere at håndtere. Undersøgelsen viser altså, at mennesker der har brugt Mindfulness i længere tid ser ud til at få et mere stabilt følelsesliv.

Trin 1
Mindfulness grunduddannelse
Trin 1 er udviklet til dig, som ønsker at bruge Mindfulnessøvelser selv.

På Trin 1 går vi i dybden med den kognitiv teori og filosofien bag Mindfulness. Det gør vi for at sikre, at du både har viden om hjernens opbygning, hvorfor Mindfulness virker, og hvordan det kan hjælpe dig.

Derudover arbejder vi intensivt med meditationspraksis og implementering af Mindfulness i hverdagen. Du får desuden udleveret skriftligt materiale samt lydfiler med guidede meditationer.
Trin 2
Mindfulness Instruktøruddannelse
Trin 2 bygger oven på trin 1, og du vil efterfølgende blive certificeret Mindfulness-instruktør fra Seminarer.dk.

Som Mindfulness-instruktør lærer du, hvordan du kan introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i Mindfulness efter det internationale “8 ugers program” af Segal, Williams og Teasdale.

Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8 ugers program, så lærer du også, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

Undervisere

Anne Dorthe Hasholt
Klik for at se
udtalelser
Klik for at se
Anne Dorthe Hasholt
Anne Dorthe Hasholt
Aut. klinisk psykolog
Anne Dorthe Hasholt er uddannet klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og Mindfulness-baseret kognitiv behandling.

Anne Dorthe Hasholt har stor praktisk erfaring i at anvende Mindfulness i sit daglige arbejde og fra sin tid som psykolog på Smertecenter Syd, Odense Universitetshospital. I dag fordeler hun sin tid mellem sin klinik, arbejdet på Hospice i Svendborg og undervisning og foredrag.

Hun er en rutineret underviser med stor indlevelsesevne og en blændende formidler på et højt fagligt niveau. Anne Dorthe Hasholt underviser også på Seminarer.dk’s uddannelser i Kognitiv terapi og metode og Compassion Focused Therapy.
udtalelser
Det siger tidligere deltagere på Mindfulness-uddannelsen
“Anne Dorthe er en eminent underviser og formidler. Hun formår at forklare og uddybe på en forståelig måde for alle deltagere uanset, hvilken baggrund deltageren har.”

“En uddannelse der giver genlyd resten af livet”

“På uddannelsen kom vi både ned i teorien og ud i nogle praktiske øvelser, og selv om teorien klæder os på til at forstå øvelserne, så er de små teknikker altså guld værd i dagligdagen … Snyd ikke dig selv for denne oplevelse!”

”Jeg lærte at spare mig selv for en masse bekymringer. Mange tror, at det her Mindfulness kun er for stressramte, men jeg vil sige, at alle kan bruge det her – ja faktisk burde det være på alle arbejdspladser ligesom sundhedsordninger.”
Uddybet tid & sted:
HOLD 45
TRIN 1
Modul 1: den 11.-12. oktober 2021 kl 09:30-17:30 + kl 08:30-14:30
Modul 2: den 8.-9. november 2021 kl 09:30-17:30 + kl 08:30-14:30

TRIN 2
Modul 1: den 22.-23. november 2021 kl 09:30-17:30 + kl 08:30-14:30
Modul 2: den 13.-14. december 2021 kl 09:30-17:30 + kl 08:30-14:30

Alle dage på Trinity Hotel, Fredericia. Der skal afsættes tid til træning mellem modulerne. Holdstørrelserne vil være begrænset til 20-30 deltagere.

Bevis og Certificering
Du modtager deltagerbevis efter Trin 1 og instruktørcertifikat efter Trin 2.
Pris:
Trin 1 alene koster kr. 12.376,- ekskl. moms. Prisen inkluderer deltagelse og undervisningsmaterialer, inkl. link til indtalte guidede meditationer, ophold i enkeltværelse og forplejning (ekskl. drikkevarer) i forbindelse med internatkurserne.

Trin 2 koster kr. 12.376,- ekskl. moms. Prisen inkluderer deltagelse, undervisningsmaterialer, ophold i enkeltværelse og forplejning (ekskl. drikkevarer) i forbindelse med internatkurserne.

Samlet pris: kr. 24.752,- ekskl. moms.