Kognitivbaseret mindfulness uddannelse - Seminarer
mindfulness uddannelse
Personlig udvikling
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Som noget ganske unikt tager denne mindfulness uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du bliver undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os. På mindfulness uddannelsen får du bl.a.:

 • Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi
 • Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen
 • Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det helt rigtige for dig.

Slide
Pernille Randvig, deltager på mindfulness uddannelsen:

"Kognitiv Mindfulness-uddannelse. Underviser Anne-Dorte Hasholt er en fantastisk formidler og underviser, hun forklarer og uddyber levende og arrangegeret og på en måde så alle er med, uanset baggrund. Den evidensbaserede uddannelsen består både af teori og praktiske øvelser og givende sparring og deling mellem alle på holdet. Uddannelsen har min varmeste anbefaling - alle mennesker har godt af at lære mindfulness."

Slide
Tidligere deltager:

"Det var rart at kunne se lektionerne og lave meditationerne, når der var tid til det. (…) Rigtig fint, at vi alle havde samme baggrundsviden fra lektionerne, da vi mødtes første gang. De to fysiske møder var super i forhold til at få tingene på plads gennem dialog. (…) Jeg kunne ikke have ønsket det anderledes."

Slide
Tidligere deltager:

“Uddannelsen har gjort indtryk både personligt og jobmæssigt. Jeg er meget tilfreds med udbyttet af uddannelsen.”

“En ny verden har åbnet sig.”

previous arrow
next arrow

En (ny og forbedret) solid mindfulness uddannelse

Gennem de sidste mange år har vi fået meget positiv feedback på vores kognitivbaseret mindfulness uddannelse, som vi har udviklet i tæt samarbejde med vores underviser og cand.psych.aut., Anne Dorthe Hasholt.

Vi har redesignet mindfulness uddannelsen, så den nu er et blended learning-forløb, dvs. en kombination af fysisk og digital undervisning. En form, der har fået stor ros af de første deltagere, der har prøvet kræfter med vores blended-learning uddannelser.

Vores mindfulness uddannelse er fortsat en af de få af sin art, der tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi. På den måde kan vi sikre, at du forstår, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du får derfor en grundig indføring i teorien bag kognitiv adfærdsterapi og får forståelse for de forskellige processer i hjernen, som mindfulness påvirker positivt.

Foruden et solidt teoretisk fundament får du med mindfulness uddannelsen også masser af træning og øvelser, så du får nogle helt konkrete redskaber med dig til brug både privat og professionelt.

Mindfulness virker

Flere empiriske studier viser, at mindfulness kan lindre stress, sænke blodtryk, mindske kroniske smerter og forbedre søvn – for bare at nævne nogle få. En dansk forskergruppe ved Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet har ved at analysere bl.a. hjernescanninger og målinger af hjerneaktivitet fundet frem til, at mindfulness har en indvirkning på øvedes hjerner.

De konkluderede bl.a., at hjerneaktiviteten i de områder, der håndterer vores følelser – det limbiske system, amygdala og striatum – falder til ro i takt med, at der kommer kontrol over tankemylderet. Mennesker, der har psykiske udfordringer i form af f.eks. stress eller depression, kan genvinde kontrollen over deres følelsesliv via tankerne. Følelserne vil stadig være der, men de vil være lettere at håndtere. Undersøgelsen viser altså, at mennesker, der har brugt mindfulness i længere tid, ser ud til at få et mere stabilt følelsesliv.

Vores mindfulness uddannelse er som sagt opbygget som blended learning. Det betyder, at noget af undervisningen består af digitale lektioner og resten består af fysiske træningsdage. Uddannelsen er opbygget af 2 trin:

Trin 1:
Mindfulness grunduddannelse
Trin 1 er udviklet til dig, som ønsker at bruge mindfulnessøvelser selv og/eller ønsker at bruge nogle af værktøjerne i dit arbejde.

På Trin 1 går vi i dybden med den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Det gør vi for at sikre, at du både har viden om hjernens opbygning, hvorfor mindfulness virker, og hvordan den kan hjælpe dig.

Derudover arbejder vi intensivt med meditationspraksis og implementering af mindfulness i hverdagen. Du får desuden udleveret skriftligt materiale samt lydfiler med guidede meditationer.
Trin 2:
Mindfulness-instruktøruddannelse
Trin 2 bygger oven på trin 1, og du vil efterfølgende blive certificeret Mindfulness-instruktør fra Seminarer.dk.

Som Mindfulness-instruktør lærer du, hvordan du kan introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i mindfulness efter det internationale “8-ugers program” af Segal, Williams og Teasdale.

Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8-ugers program, lærer du også, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

Trin 1 – med fokus på egen praksis

Bliv helt tryg ved teorien bag mindfulness, så du ved, hvilke processer i hjernen du påvirker positivt. 

Når du arbejder med dit eget eller andres sind og hjerne for at skabe overskud, opmærksomhed, ro og forandring, er det altafgørende, at du ved, hvad du gør, og hvorfor det virker. Derfor bliver mindfulness på vores uddannelse forklaret rationelt, så du får den nødvendige teori til at forstå, hvad mindfulness egentlig er for en størrelse, og hvilke processer i hjernen den påvirker positivt.

Uddannelsen i Kognitivbaseret Mindfulness (trin 1) består af:

 • Online kursusopstart m. gennemgang af indhold, struktur og hjemmeøvelser
 • 2 indlagte fysiske træningsdage
 • Adgang til 14 digitale lektioner samt 6 guidede meditationer, bl.a.:
  • Hvad er mindfulness - og hvad er det ikke
  • Guidet ”Bodyscan”-meditation med intro og vægt på automatpilot
  • Guidet ”kort meditation” med perspektivering til det kognitive system og betydningen af stress og mindfulness' betydning for beskyttelse af hukommelsessystemet
 • Uddannelsesbevis for gennemført forløb

Udbytte 

Trin 1 er udviklet til dig, som ønsker at bruge mindfulnessøvelser selv. På Trin 1 går vi i dybden med den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Det gør vi for at sikre, at du både har viden om hjernens opbygning, og hvorfor mindfulness virker, og hvordan det kan hjælpe dig. Derudover arbejder vi intensivt med meditationspraksis og implementering af mindfulness i hverdagen.

Målgruppe  

Trin 1 er for alle, som ønsker at praktisere mindfulness privat som professionelt.

Trin 1
Modul 1
Første e-learningsblok

• Introduktion til mindfulnessuddannelsen
• Guidet rosinøvelse - en introduktion til mindfulness
• Guidede Bodyscan- eller kropsmeditationer
• Sådan håndterer du udfordringer under meditationen
• Introduktion til Den kognitive diamant
• Introduktion til begreberne ”doing” og ”being”
• Præsentation af de 6 grundholdninger og mixerpulten
• Guidet meditation med åndedrættet som anker
• Guidet introduktion til mindful bevægelse - bevægelser
med fuld opmærksomhed

Efter første e-learningsblok afholdes den første praksisdag med fysisk fremmøde (obligatorisk)
Trin 1
Modul 2
Anden e-learningsblok

• Præsentation af hjernens følelsesregulerende systemer
• Introduktion til hjernens lag og bevidsthedsniveauer
• Præsentation af begrebet polarisering
• Introduktion til begreberne tilknytning og aversion
• Guidede tankemeditationer

Efter anden e-learningsblok afholdes anden praksisdag med fysisk fremmøde (obligatorisk)

Trin 2: Instruktøruddannelsen  

Trin 2 bygger oven på trin 1, og du bliver efterfølgende certificeret Mindfulness-instruktør. Som Mindfulness-instruktør er du i stand til at introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i Mindfulness efter det internationale 8-ugers program af Segal, Williams og Teasdale. Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8-ugers program, lærer du, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

Uddannelsen i Kognitivbaseret Mindfulness (trin 2) består af: 

 • 2 indlagte fysiske træningsdage
 • Adgang til 21 digitale lektioner og instruktioner i guidning og inquiries, bl.a.:
  • Din rolle som Mindfulness-instruktør
  • Forståelse og anvendelse af ”8-ugers programmet” i mindfulnesstræning
  • Instruktørens afgørende egen praksis og forståelsen heraf
 • Uddannelsesbevis for gennemført forløb

Målgruppe  

Trin 2 er for dig, der har gennemført trin 1 (eller tilsvarende ved anden leverandør). 

Trin 2
Modul 1
Først e-learningsblok 

• Introduktion til uddannelsen som Mindfulness-instruktør
• Instruktørens rolle og færdigheder
• Inquiry – hvad og hvordan
• Manuskripter til meditationer med beskrivelse af fokus for inquiry - Del 1

Første praksisdag med fysisk fremmøde (obligatorisk)
Trin 2
Modul 2
Anden e-learningsblok 

• Gennemgang af 8-ugers programmet
• Perspektiver på visitation til mindfulnesstræning
• Manuskripter til meditationer - Del 2

Efter anden e-learningsblok afholdes anden træningsdag og certificering - fysisk fremmøde (obligatorisk)

Undervisere

Anne Dorthe Hasholt
Klik for at se
udtalelser
Klik for at se
Anne Dorthe Hasholt
Anne Dorthe Hasholt
klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling
Medudvikler af uddannelsen og en yderst rutineret og topevalueret underviser, der med stor indlevelsesevne formår at formidle kompliceret teori på en praksisnær og levende måde. Anne Dorthe Hasholt har de sidste 14 år været fast underviser på Seminarer.dk’s Grunduddannelse i Kognitiv Terapi og Metode, Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse, Uddannelse i Medfølelsesfokuseret Terapi, ACT samt vores 1- og 2-årige uddannelse i kognitiv terapi.
udtalelser
Det siger tidligere deltagere på Mindfulness-uddannelsen
“Anne Dorthe er en eminent underviser og formidler. Hun formår at forklare og uddybe på en forståelig måde for alle deltagere uanset, hvilken baggrund deltageren har.”

“En uddannelse der giver genlyd resten af livet”

“På uddannelsen kom vi både ned i teorien og ud i nogle praktiske øvelser, og selv om teorien klæder os på til at forstå øvelserne, så er de små teknikker altså guld værd i dagligdagen … Snyd ikke dig selv for denne oplevelse!”

”Jeg lærte at spare mig selv for en masse bekymringer. Mange tror, at det her Mindfulness kun er for stressramte, men jeg vil sige, at alle kan bruge det her – ja faktisk burde det være på alle arbejdspladser ligesom sundhedsordninger.”
Tid & sted:
Trin 1:
Den 27. april 2023 kl. 15.00-17.00: Online kursusopstart med introduktion til hjemmeøvelser
Den 24. maj 2023 kl. 09.00-16.00: Første fysiske træningsdag (obligatorisk)
Den 19. juni 2023 kl. 09.00-16.00: Anden fysiske træningsdag (obligatorisk)

Trin 2:
Den 23. oktober 2023 kl. 09.00-16.00: Første fysiske træningsdag (obligatorisk)
Den 20. november 2023 kl. 09.00-16.00: Anden fysiske træningsdag (obligatorisk)

Alle fysiske dage afholdes på Trinity Hotel, Fredericia
PRIS
Trin ét: 12.796 kr. ekskl. moms. Prisen inkl. online opstartsmøde, digitale lektioner og guidede meditationer m. tilknyttede refleksionsøvelser samt to fysiske træningsdage pr. Trin inkl. fuld forplejning (morgenbrød, frokost samt eftermiddagskage/kaffe).

Trin to: 9.995 kr. ekskl. moms. Prisen er for to fysiske praksisdage inkl. fuld forplejning (morgenbrød, frokost samt eftermiddagskaffe)

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Prisen inkl. digitale lektioner og guidede meditationer m. tilknyttede refleksionsøvelser samt to fysiske træningsdage pr. trin inkl. fuld forplejning (morgenbrød, frokost samt eftermiddagskage/kaffe).

Du modtager uddannelsesbevis efter gennemført forløb.