VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. De arrangementer, som ikke kan afholdes fysisk vil enten blive streamet eller rykket. Læs mere her.
Find dit næste kursus eller uddannelse herunder. Der kommer nye arrangementer hver uge, så kig tilbage jævnligt!
Oplev unik temadag med den anerkendte dr. psykiater og psykoterapeut, Ben Furman, og få en særlig mulighed for at lære af hans mangeårige arbejde med løsningsfokuserede samtaler. På dagen sætter Ben Furman fokus på, hvordan vi sørger for, at vores inddragelse af børn og unge bliver hyppigere og bedre, når vi tager beslutninger, som påvirker dem direkte.
OBS – VIGTIGT: Grundet Corona-restriktioner er dette kursus blevet omdannet til et online kursus.
Før start vil du modtage en mail med direkte link til kurset. Du bestemmer selv, om du vil deltage via computer, mobil eller tablet.
Få kompetencer til at arbejde med den kriminelle risikoadfærd, som mange ADHD-diagnosticerede borgere udviser, og hjælp dem til at holde sig fra en kriminel løbebane.
Med kurset får du en dag spækket med ekspertviden og praksisnære redskaber, og efter kurset vil du bl.a. have opnået:
Viden om ADHD og hjernemæssige implikationer af lidelsen Viden om, hvordan eksperterne diffentialdiagnosticerer på hjerneniveau Viden om årsager til ADHD og årsagssammenhænge mellem lidelsen og kriminalitet Viden om risikovurdering Praksisnære redskaber til at forebygge, at borgerne ender i kriminalitet Praksisnære redskaber til at samarbejde med borgerne om anvendelse af metoder til at regulere arousal-niveauDu bliver undervist af hjerneforsker, Albert Gjedde, specialist i neuropsykologi, Louise Brückner, og specialpsykolog, Stine Bjerrum Møller.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Hvordan kan du som fagperson bedst hjælpe børn, der er angste eller ængstelige? Det stiller vi skarpt på med denne praksisnære kursusdag, der tager afsæt i den neurosekventielle tilgang og bl.a. fokuserer på kropsorienterede metoder.
Du bliver undervist af psykolog med speciale i angstlidelser hos børn, Stine Hæk, samt psykolog, Marianna Horsholm.
Med fra dagen får du bl.a.:
Den nyeste viden om ængstelige og angste børn Let anvendelige og ressourcefokuserede redskaber til, hvordan du stimulerer, udfordrer og støtter overbekymrede eller ængstelige børn Kognitive redskaber til at hjælpe børn med at eksternalisere angsten, herunder “Monstermanualen” Inspiration til, hvordan du bruger “Frydlege” til at styrke børns følsomme nervesystem Konkrete og praktiske metoder til at understøtte den følelsesmæssige og sociale udvikling hos børn med ængstelighed og angstBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst. Opnå bl.a. indsigt i kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) og praksisnære redskaber til brug i borgerarbejdet. Kursets dygtige underviser er Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Tag den 2-årige uddannelse i kognitiv terapi og metode og få undervisning i særklasse fra psykolog, Anne Dorthe Hasholt. Uddannelsen består af 20 dages undervisning og 30 timers supervision, og du opnår bl.a.:
Viden om den grundlæggende filosofi bag det kognitive paradigme Viden om hjernens kognitive system Kendskab til den kognitive grundmodel, Diamanten Kompetencer til at lave en kognitiv analyse Viden om metoder til omstrukturering af tanker vha. terapeutisk intervention Introduktion til grundlæggende metoder inden for mindfulness og medfølesesfokuseret terapi Træning i metoder til arbejdet med personer med f.eks. depression, angst og stress Introduktion til metoder, der kan benyttes i arbejdet med parBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få viden om den nytænkende læringsmetode, Magisk Tegning, og styrk drenges indlæring! På dette spændende kursus bliver du beriget med teoretisk viden, og så skal du også have tegneblyanterne frem, så du bliver klædt på til fingerspidserne i at implementere Magisk Tegning i undervisningen.
Du bliver undervist af cand.mag., Ann Elisabeth Knudsen, og billedkunstner, Pia Lajer. Sammen vil de bl.a. bidrage med:
Viden om køn og hjernemodning, særligt med fokus på drenge Viden om udvikling af fin- og fingermotorik Viden om udvikling af koncentrationsevnen Kendskab til og afprøvning af den effektive læringsmetode, Magisk Tegning, så du kan implementere den i klasseundervisningBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Børn og unge med autisme oplever ofte at få tillægsdiagnoser, bl.a. angst. På dette dybdegående 3-dages kursus opnår du viden og praksisnære redskaber, som gør dig i stand til at afhjælpe angsten hos disse børn og unge, samtidig med at du har blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver.
Din underviser er psykolog, Louise Sandholdt Trip, som bl.a. beriger dig med:
Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt Viden om udfordringen ved angst og autisme Kognitive og metakognitive redskaber Redskaber til eksponering Redskaber til social træningBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Prisen er inklusiv 2 overnatninger under kursusforløbet.
Holdet i Fredericia er udsolgt.
Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:
Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudviklingBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
UPDATE: Ekstrahold oprettet til april 2021.
Hjælp traumatiserede mennesker til bedre trivsel med SE-terapi og SOMA! På denne kursusdag bliver du undervist af oplevelsesorienteret psykoterapeut, Inge Svane, som sætter fokus på forløsning af traumeenergi vha. berøring og bevægelse.
Med fra kurset giver hun dig bl.a.:
Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst traumeenergi Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemetBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Kom med på en kursusdag, der sætter fokus på sansemodulerende teknikker til at berolige borgere, som har svært ved at bearbejde sanseindtryk.
Du bliver undervist af ergoterapeuterne, Rebekka Bondegaard og Charlotte Andersen, som i løbet af kurset bl.a. giver dig:
Viden om de mekanismer, som kan overstimulere og stresse nervesystemet Viden om, hvordan kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker kan påvirke trivsel Redskaber til at forebygge og håndtere stresstilstande som søvnforstyrrelser, tankemylder og spændinger Redskaber til at forebygge og nedtrappe konflikter Redskaber til at facilitere selvregulering og affektregulering hos borgerneBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Som noget ganske unikt tager denne uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Bliv undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os, og få bl.a.:
Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privatBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Undervisningen krydrer vi med cases, øvelser, filmklip og fælles refleksioner.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:
Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse? Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghedKursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.
Få relevant viden og praksisnære redskaber direkte fra din (hjemme)arbejdsplads, når vi blænder op for et online seminar om tab og sorg hos borgere med udviklingshæmning.
Dagens givende faglige indhold kommer fra sognepræst Line Rudbeck, som er specialist i sorg hos udviklingshæmmede. Med det online seminar bidrager hun bl.a. med:
Viden om, hvilke tab borgere med udviklingshæmning sørger over Viden om, hvordan sorgen kommer til udtryk hos disse borgere i forhold til andre Redskaber til, hvordan du lindrer sorgen og skaber håb Redskaber til, hvordan du tager hul på samtalen og runder den af igen – og hvordan du kommunikerer med de borgere, der er uden sprog Redskaber til, hvordan du bedst støtter de pårørende i deres sorg over deres barns handicapTag med på dette kursus, hvor du bliver klædt på til arbejdet med børn med autisme. Kursets to undervisere, psykologerne Käte From og Anne Vibeke Fleischer, stiller skarpt på, hvordan du styrker forestillingsevnen – og dermed selvopfattelsen – hos børn med autisme.
I løbet af kursusdagen vil de to dygtige undervisere bl.a. sætte fokus på:
Autisme – diagnosen, den anderledes hjerne og den anderledes adfærd Forestillingsevnens betydning i relation til tænkestil, problemløsning, sprog og mentalisering/empati Sammenhæng mellem kognition og emotion Tænkning og begrebsdannelse – herunder analyse-syntese tænkning, ligheder og forskelle, fællesmængde og generalisering samt at lære af sine erfaringerBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Seminarer.dk tilbyder nu en ny vejlederuddannelse i forebyggende angsthåndtering til dig, der indgår i det primære fagprofessionelle netværk omkring børn og unge, dvs. lærere, pædagoger, AKT, sundhedsplejersker, skoleledere, læger, psykologer og sagsbehandlere.
Du bliver undervist af de to eksperter på området – psykolog Søren Benedikt Pedersen og Gry Ravn Rønne, cand.pæd. i pædagogisk psykologi – og sammen bidrager de med den nyeste viden om angst, stress og traumer, ligesom de bl.a. stiller skarpt på:
Realistisk tænkning vs. metakognitive strategier Gradueret eksponering og trin-for-trin planer Visualisering, åndedræt og afslapning Guidet massage, leg, bevægelse og sanser Assertiv adfærd, kropssprog og social færdighedstræningBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Har du tidligere været på kurserne ”Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang” eller ”Metakognitiv terapi”? Så har vi nu en unik overbygning til dig, der giver dig mulighed for at træne dine færdigheder og dygtiggøre dig inden for den metakognitive tilgang.
Overbygningen er online og foregår via Microsoft Teams. Du bliver undervist af psykolog, Linda Burlan Sørensen, som bl.a. beriger dig med:
Forslag til, hvordan du kan sammensætte et metakognitivt forløb for din borger Skemaer og øvelser, du kan bruge med det samme Et indblik i underviserens egen værktøjskasse, hvor du får viden om de redskaber, hun har succes medLinket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
Tag med på dette udbytterige kursus, hvor vi sammen med neurologisk kiropraktor, Lene Munck, stiller skarpt på primitive reflekser og deres betydning for børns udvikling og læringsparathed.
På kurset bliver du bl.a. beriget med:
Teori om nervesystemets udvikling Teori om udviklingen af de primitive reflekser og deres betydning for hjernens og nervesystemets grundtilstand Teori om de primitive refleksers betydning for udviklingen ift. motoriske og sociale kompetencer Gennemgang af udvalgte primitive reflekser, som du lærer at undersøge og træne vha. fysiske øvelserBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Lær at skabe tilpassede sansestimuleringer for voksne borgere med senhjerneskader og andre neurologiske lidelser! Med dette kursus klæder specialergoterapeut, Birgitte Gammeltoft, dig på med viden og redskaber til at skabe den rette sansestimulering for den enkelte borger, så hans/hendes livskvalitet øges.
Med fra kurset får du bl.a.:
Viden om hjernestammens funktion Viden om sensorisk deprivation (fratagelse af stimuli) og nødvendigheden af sansestimulering Viden om forskellen på sansebombardement, sansestimulering og sanseintegrationsbehandling Redskaber til at analysere, hvilke sanser, der skal stimuleres, og hvilke der skal hæmmes Redskaber til at vurdere det rette niveau for sansestimulering og herigennem bl.a. at reducere agiteret adfærd Redskaber til at styrke din kontakt til og kommunikation med borgerenBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Bliv klædt godt på til rollen som socialfaglig/faglig koordinator med denne modulopbyggede uddannelse! Du bliver undervist af Lester Johannesen-Henry, specialist i bl.a. positiv psykologi og løsningsfokuseret metode, samt Astrid Jensen Kring, cand.mag. i strategisk kommunikation og interaktion. Sammen sikrer de, at du bl.a. får:
Kompetencer til at implementere og udvikle løsningsfokuseret praksis, herunder kollegial supervision omkring faglige problemstillinger Redskaber til at sikre øget robusthed og handlekraft i rollen som koordinator, forandrings- og implementeringsagent Generel teoretisk og praktisk indføring i det løsningsfokuserede mindset Styrkede kompetencer til at planlægge og facilitere inddragende netværksmøderBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Psoasmusklen, også kaldet følelsernes muskel, kan blive påvirket, når vi er i en stresset eller presset situation og give gener som f.eks. smerter i lænd, lyske, mave og underliv. På dette kursus sætter vi fokus på psoasmusklens funktion og betydning samt på, hvordan kropslige øvelser kan afhjælpe belastninger af psoas.
Du bliver undervist af fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, som giver dig:
Viden om psoasmusklen og dens betydning for mental og fysisk sundhed Indsigt i, hvordan følelser og mentale belastninger påvirker psoas gennem reaktioner i nervesystemet Kendskab til symptomer på en dysfunktionel psoas – hvad skal vi være opmærksomme på? Introduktion til øvelser, der gennem åndedræt, bevægelse, afspænding og bindevævsarbejde er med til at forløse en belastet psoas Viden om diaphragmas (åndedrætsmusklens) store betydning ift. psoas, herunder indføring i forskellige vejrtrækningsteknikkerUdsolgt i Silkeborg
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Det kan have store og livslange konsekvenser at vokse op med en forælder, der har en personlighedsforstyrrelse. På dette kursus vender vi blikket mod de børn, der vokser op på denne måde, så du er rustet til at hjælpe børnene og familien endnu bedre.
Dagens underviser er specialpsykolog, Tine Wøbbe, som sikrer dig en udbytterig dag med:
Viden om emotionelt ustabile (borderline), dyssociale og narcissistiske personlighedsforstyrrelser Kendskab til personlighedsstrukturer, adfærd og psykologiske mønstre Indblik i, hvordan svære personlighedsforstyrrelser kan påvirke relationer og dynamikker i familien Viden om, hvilke konsekvenser en forælders personlighedsforstyrrelse kan have på barnets udvikling og opvækst, herunder fokus på forældreevne og betydningen af tilknytningsmønstre Inspiration til at støtte barnet og varetage forældresamarbejdet bedst muligt, herunder også et fokus på, hvordan du passer på dig selv i relationenBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Forebyg belastninger i mentale højrisikoerhverv! I 4 udbytterige dage bliver du undervist af Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi, og Rikke Sørensen, cand.scient.soc.psych. og specialist i psykisk arbejdsmiljø. Sammen bidrager de bl.a. med:
Viden om, hvilke hændelser der kan medføre belastninger og mentale arbejdsskader Redskaber til forebyggelse af belastninger på individ- og organisationsniveau Redskaber til at spotte udbrændthed hos kollegaer og mindske risikoen for traumatisering hos vedkommende.Se udvidet information om tid og sted nederst på siden.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Obs: Alle Cool Kids-vejlederhold er udsolgt. Der kommer ikke flere hold. Er du interesseret i angsthåndteringsprogrammer, så tag et kig på den nye vejlederuddannelse i BeCool.
Få stor indsigt i angstlidelser hos børn og unge ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk referenceramme og bliv introduceret til angsthåndteringsprogrammerne Cool Kids og CHILLED. Uddannelsen giver dig stærke kompetencer til det understøttende og forebyggende arbejde med angst, f.eks. med børn i skoler og børnehaver.
Beskyttet varemærke: Seminarer.dk har en særaftale med Aarhus Universitet, CEBU, som giver Seminarer.dk mulighed for at afholde “Cool Kids Vejlederuddannelsen” til og med 2020. Ønsker du at tage vores vejlederuddannelse, er det derfor sidste chance.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Oplev Rasmus Alenkær – psykolog, ph.d. og tidligere lærer – når han på denne givende temadag stiller skarpt på børns trivsel i grundskolen, herunder særligt på hvordan vi går fra kaos i klassen til ro og tryghed.
Med fra dagen får du bl.a. viden om:
Hvordan hjernen fungerer, og hvordan du – med en neurologisk vinkling – kan forstå børns uro og uhensigtsmæssige adfærd Hvordan du skaber ro i klassen, når bølgerne går lidt for højt Hvordan forældrene kan støtte op om ro og tryghed i skolen Hvordan du passer på dig selv i dit arbejdeBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Det kan føles meget udfordrende – nogle gange ligefrem utrygt – at indgå i professionelle relationer til borgere med personlighedsforstyrrelser. Sammen med psykolog, Anja Leavens, har vi derfor udviklet dette masterclass-forløb, som klæder dig godt på til at sikre et givende og trygt relationsarbejde med disse borgere.
I løbet af 4 intensive dage opnår du bl.a.:
Indgående viden om personlighedsdannelsen og en bredere forståelse for diagnoserne, personlighedsstrukturer og adfærd Redskaber til at optimere dialogen og samarbejdet med borgeren/klienten som følge af et større indblik i den personlighedsforstyrredes forestillingsverden Viden om dynamikker og risikozoner for personer med en personlighedsforstyrrelse Redskaber til at passe godt på dig selv og undgå professionel slitageBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Hvordan kan du som fagperson bedst hjælpe børn, der er angste eller ængstelige? Det stiller vi skarpt på med denne praksisnære kursusdag, der tager afsæt i den neurosekventielle tilgang og bl.a. fokuserer på kropsorienterede metoder.
Du bliver undervist af psykolog med speciale i angstlidelser hos børn, Stine Hæk, samt psykolog, Marianna Horsholm.
Med fra dagen får du bl.a.:
Den nyeste viden om ængstelige og angste børn Let anvendelige og ressourcefokuserede redskaber til, hvordan du stimulerer, udfordrer og støtter overbekymrede eller ængstelige børn Kognitive redskaber til at hjælpe børn med at eksternalisere angsten, herunder “Monstermanualen” Inspiration til, hvordan du bruger “Frydlege” til at styrke børns følsomme nervesystem Konkrete og praktiske metoder til at understøtte den følelsesmæssige og sociale udvikling hos børn med ængstelighed og angstBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Hjælp traumatiserede mennesker til bedre trivsel med SE-terapi og SOMA! På denne kursusdag bliver du undervist af oplevelsesorienteret psykoterapeut, Inge Svane, som sætter fokus på forløsning af traumeenergi vha. berøring og bevægelse.
Med fra kurset giver hun dig bl.a.:
Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst traumeenergi Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemetBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Som noget ganske unikt tager denne uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Bliv undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os, og få bl.a.:
Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privatBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.
Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:
Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridtBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Kom med på dette udbytterige 3-dages kursus, hvor du lærer om Low Arousal 2 (LA2) som redskab til at forebygge konflikter, vold og magtanvendelsessituationer. Du bliver undervist af Trine Uhrskov, psykolog og medudvikler af LA2, som bl.a. giver dig viden om borgerinddragelse i det voldsforebyggende arbejde og sammenhængen mellem trivsel og affektudbrud.
OBS: Meget få pladser tilbage på hold 4.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
På dette givende kursus får du indsigt i, hvordan tilknytningsforstyrrelser opstår, og du lærer bl.a. hvordan du kan vurdere, om et barn har problemer med at knytte sig til andre. Du får desuden redskaber til at arbejde med disse børn gennem bl.a. sanseintegration, udviklende øjeblikke og Theraplay.
NYE DATOER:
Den 7. juni 2021 på Scandic Hvidovre Den 11. juni 2021 på Scandic Kolding
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Møder du i dit arbejde børn med medfødte alkoholskader? Så har vi et kursus, der klæder dig godt på til at kunne møde og støtte børnene, så de får de bedst mulige livsbetingelser.
På kurset bliver du undervist af børnepsykolog, Helle Kjærgård, og ergoterapeut, Connie Nissen, og de giver dig bl.a. indgående viden om:
Hvordan alkohol påvirker fostret Det nyfødte barn og dets sanser Konsekvenser ift. den kognitive udvikling, herunder ligheder med autisme og ADHD Miljøets betydning for udviklingen og vigtigheden af stabile ydre omgivelser Sanseintegration Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejdeBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
I samarbejde med verdens førende ADHD-ekspert, Dr. Russell Barkley, udbyder Seminarer.dk 3 webinarer med fokus på aktuelle emner inden for ADHD.
3 webinarer – 3 forskellige emner inden for ADHD
Den 2. juni 2021 stiller Dr. Russell Barkley skarpt på at opdatere dig om ADHD, diagnosens natur og ætiologi samt opmærksomhedsforstyrrelsen SCT (langsomt kognitivt tempo). Den 9. juni 2021 sætter Dr. Russell Barkley fokus på fremskridt inden for den psykosociale – og medicinske behandling af børn og teenagere med ADHD. Den 16. juni 2021 går Dr. Russell Barkley i dybden med ADHD hos voksne herunder diagnosticering, komorbiditet og behandling.Alle webinarerne foregår på engelsk. Lyder dette interessant? Så har du mulighed for at læse meget mere om webinarerne herunder.
Prisen pr. webinar er 1195 kr. ekskl. moms. pr. person. Få mængderabat og køb adgang til alle i organisationen for bare 5000 kr. ekskl. moms. Ønsker du at tilmelde dig alle 3 webinarer, så skal du gøre det én af gangen.
Tag med på dette kursus, hvor du bliver klædt på til arbejdet med børn med autisme. Kursets to undervisere, psykologerne Käte From og Anne Vibeke Fleischer, stiller skarpt på, hvordan du styrker forestillingsevnen – og dermed selvopfattelsen – hos børn med autisme.
I løbet af kursusdagen vil de to dygtige undervisere bl.a. sætte fokus på:
Autisme – diagnosen, den anderledes hjerne og den anderledes adfærd Forestillingsevnens betydning i relation til tænkestil, problemløsning, sprog og mentalisering/empati Sammenhæng mellem kognition og emotion Tænkning og begrebsdannelse – herunder analyse-syntese tænkning, ligheder og forskelle, fællesmængde og generalisering samt at lære af sine erfaringerBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Det kan have store og livslange konsekvenser at vokse op med en forælder, der har en personlighedsforstyrrelse. På dette kursus vender vi blikket mod de børn, der vokser op på denne måde, så du er rustet til at hjælpe børnene og familien endnu bedre.
Dagens underviser er specialpsykolog, Tine Wøbbe, som sikrer dig en udbytterig dag med:
Viden om emotionelt ustabile (borderline), dyssociale og narcissistiske personlighedsforstyrrelser Kendskab til personlighedsstrukturer, adfærd og psykologiske mønstre Indblik i, hvordan svære personlighedsforstyrrelser kan påvirke relationer og dynamikker i familien Viden om, hvilke konsekvenser en forælders personlighedsforstyrrelse kan have på barnets udvikling og opvækst, herunder fokus på forældreevne og betydningen af tilknytningsmønstre Inspiration til at støtte barnet og varetage forældresamarbejdet bedst muligt, herunder også et fokus på, hvordan du passer på dig selv i relationenBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få viden om den nytænkende læringsmetode, Magisk Tegning, og styrk drenges indlæring! På dette spændende kursus bliver du beriget med teoretisk viden, og så skal du også have tegneblyanterne frem, så du bliver klædt på til fingerspidserne i at implementere Magisk Tegning i undervisningen.
Du bliver undervist af cand.mag., Ann Elisabeth Knudsen, og billedkunstner, Pia Lajer. Sammen vil de bl.a. bidrage med:
Viden om køn og hjernemodning, særligt med fokus på drenge Viden om udvikling af fin- og fingermotorik Viden om udvikling af koncentrationsevnen Kendskab til og afprøvning af den effektive læringsmetode, Magisk Tegning, så du kan implementere den i klasseundervisningBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Bliv certificeret AKT-/Inklusionsvejleder med vores 10-dages uddannelse, hvor du bliver godt klædt på til at fremme den forebyggende indsats i skoler, yde kollegial supervision, vejlede teams omkring udformningen af inkluderende handleplaner og styrke forældreinddragelsen.
2021/2022 holdet er nu åben for tilmeldinger.
Det sker:
Modul 1: den 28.-30. september 2021 Modul 2: den 27.-28. oktober 2021 Modul 3: den 6.-8. december 2021 Modul 4: den 26.-27. januar 2022
Skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal kunne hjælpe børn, der ikke magter at komme i skole, er du nødt til at forstå den specifikke årsag bag. På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi, Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:
Viden om definitioner på og forståelser af skolevægring og skolefravær Viden om årsager og forhold omkring skolefravær Viden om de første tegn, du skal være opmærksom på Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet Praksisnære redskaber til, hvordan du styrker samarbejdet mellem skole, PPR og forældre bedst muligt Praksisnære redskaber til, hvilke tiltag skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igenBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
OBS: De første tre hold blev lynhurtigt udsolgt. Derfor har vi sat 2 nye hold op til september 2021. Tilmeld dig her på siden.
Bliv stemmehørerfacilitator og hjælp stemmehørere med at håndtere stemmerne. Vi har sammen med psykiatrisk sygeplejerske, Trevor Eyles, og stemmehørerfacilitator samt stemmehører, Michael Cidlik, sammensat denne uddannelse, hvor du bl.a. opnår:
En grundig introduktion til stemmehørerarbejde Et unikt indblik i livet som stemmehører, og hvordan stemmerne kan blive ven frem for fjende Viden om Maastrict-interviewet som redskab til at kortlægge stemmerne samt udvikling af egne interviewfærdigheder Kompetencer til, i tæt dialog med stemmehøreren, at forstå stemmernes budskab Kompetencer til at arbejde med stemmehørere, både i grupper og individuelt, og lære dem at håndtere stemmerneUddannelsen består af 13 dages undervisning fordelt på 4 moduler af 3 dages varighed og 1 opfølgningsdag.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Den 2. september 2021 kan du opleve den anerkendte spirituelle erhvervsrådgiver, Rikke Hertz, når vi byder på en unik temadag med fokus på intuitiv ledelse. Her vil Rikke Hertz fortælle om:
Hvad intuition er, og hvordan du, som leder, bruger din intuition Hvordan du får mere energi og større overskud Hvilken gavnlig effekt meditation har på dit liv og din evne til at træffe beslutningerDen 2. september 2021 på Boltinggaard, Ringe kl. 09.00-16.00
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Næste holdstart til september 2021 på Scandic Odense. Se alle datoer nederst her på siden. De sidste to hold blev hurtigt udsolgt, så hvis du vil sikre dig en plads, så tilmeld dig i dag!
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og dem kan du dykke ned i med denne unikke uddannelse! Du får indgående viden om teorien bag naturterapi, og uddannelsen gør dig desuden i stand til at anvende naturterapi i dit sundhedsfremmende arbejde med unge og voksne – bl.a. får du redskaber til at inddrage kroppen i naturterapien gennem åndedrætsøvelser, motoriske øvelser og Qigong.
BEMÆRK: Hold 6 er nu åben for tilmeldinger.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Forebyg belastninger i mentale højrisikoerhverv! I 4 udbytterige dage bliver du undervist af Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi, og Rikke Sørensen, cand.scient.soc.psych. og specialist i psykisk arbejdsmiljø. Sammen bidrager de bl.a. med:
Viden om, hvilke hændelser der kan medføre belastninger og mentale arbejdsskader Redskaber til forebyggelse af belastninger på individ- og organisationsniveau Redskaber til at spotte udbrændthed hos kollegaer og mindske risikoen for traumatisering hos vedkommende.Se udvidet information om tid og sted nederst på siden.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Bliv beriget af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, når hun, med skarp og inspirerende formidling, giver dig en grundig indføring i Compassion Focused Therapy (CFT) på denne 4-dages grunduddannelse. Med uddannelsen får du bl.a. indblik i hjernens tre affektsystemer og godt med træning i behandlingsmetoden, så du i din faglige praksis kan hjælpe mennesker til at opnå større indre ro, højere selvværd og generel øget livskvalitet.
Nyt hold klar til oktober 2021. Tilmeld dig her på siden.
Den 25.-26. oktober 2021 på Comwell Kolding Den 15.-16. december 2021 på Comwell Kolding
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Med denne interessante uddannelse opnår du grundig indsigt i, hvad den metakognitive tilgang går ud på, og du får konkrete metoder og teknikker til brug i arbejdet med psykisk udsatte borgere. Det hele sker med udgangspunkt i den nyeste forskning om psykoterapi, og du bliver undervist af specialist i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Topevalueret uddannelse! Bliv undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, og få et godt fundament for at forstå kognitiv terapi og metode. Du opnår bl.a. indsigt i, hvordan kognitiv terapi kan anvendes i forbindelse med angst og depression og redskaber til at udfordre og omstrukturere problematiske tanker og regelsæt.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Kom med på dette udbytterige 3-dages kursus, hvor du lærer om Low Arousal 2 (LA2) som redskab til at forebygge konflikter, vold og magtanvendelsessituationer. Du bliver undervist af Trine Uhrskov, psykolog og medudvikler af LA2, som bl.a. giver dig viden om borgerinddragelse i det voldsforebyggende arbejde og sammenhængen mellem trivsel og affektudbrud.
OBS: Meget få pladser tilbage på hold 4.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
En topevalueret overbygningsuddannelse i Kognitiv terapi og metode, som strækker sig over 2 moduler (4 dage).