Skriv til os på [email protected] • Tlf: 6615 9043 • Tilmeld nyhedsmail - Spar 10 % på udvalgte arrangementer
Området for børn og unge er i konstant udvikling. Der sker nye tiltag, ændringer i lovgivningen, nye problematikker opstår m.m. Derfor skal du være opdateret på, hvad der rører sig. Hos Seminarer.dk stræber vi efter at være på forkant med de nyeste tiltag, brugbare redskaber samt den nyeste forskning.
Lær fra cand.psych. Rikke Yde Tordrup, når vi byder inden for på dette udbytterige kursus om, hvordan du arbejder med små børns tilknytningsmønstre.
I løbet af dagen klæder hun dig bl.a. på med:
viden om udviklingspsykologi og tilknytningsteori viden om, hvordan du skaber en særlig kontakt, der udvikler barnets tilknytningsstil, herunder hvordan du skaber udviklende øjeblikke – med fokus på blandt andet affektiv afstemning og spejling – og hvad du skal være særligt opmærksom på, for at disse øjeblikke kan opstå kendskab til små børns utrygge tilknytningsmønstre, hvordan disse mønstre kommer til udtryk, og hvordan du bedst arbejder med relationen redskaber til at hjælpe børn med en utryg tilknytning inspiration til det gode forældresamarbejdeVil du vide mere? Så læs med lige herunder.
Barnets Lov påvirker børnehandicapområdet med krav om, at børn og unge med udviklingsforstyrrelser, udviklingshæmning og andre funktionsnedsættelser skal inddrages i egen sag. For at kunne sikre børn og unge retten til at blive inddraget, stiller det store krav til dig, der er rådgiver og sagsbehandler, især hvis barnet har kommunikative udfordringer.
På kurset gennemgår vi de mest relevante lovændringer i forhold til børnehandicapområdet, og du får viden om, hvilke praksisnære metoder, du som fagprofessionel kan anvende for at styrke og sikre samarbejdet med børn, unge og deres forældre.
Developmental Language Disorder (DLD) – udviklingsmæssig sprogforstyrrelse – kan være vanskelig at opdage; ikke mindst hos flersprogede børn, som er ved at lære et nyt andetsprog. På dette kursus får du dog indsigt i, hvordan du spotter DLD hos flersprogede børn, ligesom du bliver klædt på til at understøtte sproget hos et flersproget barn med DLD.
Mere konkret opnår du:
Indsigt i, hvordan du spotter de flersprogede børn, der muligvis har DLD Dybdegående viden om, hvad flersprogethed er Viden om de forskellige typer flersprogethed, der findes Viden om, hvordan du ser på barnets samlede sprogfærdigheder på alle barnets sprog Indsigt i, hvordan du indsamler viden, der kan bidrage til at differentiere mellem et andetsprog i udvikling og en sprogforstyrrelse Redskaber til både at give og omsætte viden, der kan understøtte sproget hos et flersproget barn med DLDFå mere at vide om kursusdagen lige herunder.
Vær med på denne kursusdag, hvor omdrejningspunktet er senfølger hos børn, der er født for tidligt, og hvordan du som fagperson bedst møder, forstår og støtter det præmature barn og dets familie.
I spidsen for dagen står sundhedsplejerske og sansemotorisk konsulent Marianne Bentsen, som sørger for, at du bl.a. bliver klædt på med:
Viden om, hvordan en for tidlig fødsel påvirker barnets udvikling En større forståelse af og viden om, hvordan du kan iagttage, møde og forstå de for tidligt fødte og deres forældre Viden om, hvad du skal se efter hos de for tidligt fødte børn – både når de er spæde, og når de bliver større – og viden om, hvordan du danner dig et tidligt billede af barnets sansemotoriske senfølger Viden om, hvordan du er med til at skabe de bedste rammer for det for tidligt fødte barn og skaber det vigtige samspil mellem sanser, hjerne og krop Viden om, hvordan du støtter og samarbejder med forældreneLæs med herunder, hvor du får mere information om den interessante kursusdag.
Sæt fokus på livskvalitet! Vores uddannelse i praksisnær neuropædagogik tilbyder dig som fagperson muligheden for at lære, hvordan du gennem neuropædagogisk tankegang, strategier og interventioner kan hjælpe borgere med kognitive udfordringer, f.eks. erhvervet- og medfødt hjerneskade, demens mm.
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med underviserne Bente Juul og Susanne Bommelund fra Hjerneskadecentret i Odense. På uddannelsen er fokus på det praktiske arbejde, og den er rettet mod de mange faggrupper, der arbejder med borgere i hverdagen.
I løbet af uddannelsen får du:
Viden om og forståelse af den neuropædagogiske tankegang og tilgang – herunder viden om hjernens funktioner, neuropsykologi – og dermed en forståelse af, hvorfor mennesker handler, som de gør Viden om neuropædagogiske redskaber til brug i din hverdag med borgere ramt af kognitive dysfunktioner Indsigt i – og afprøvning af – grundlæggende neuropædagogiske analysemodeller og redskaber Sagssupervision, blandt andet ift. afprøvede strategier og tiltag fra egen praksis samt coaching i forhold til udvikling af nye neurofaglige strategier med henblik på løsning af konkrete problemstillinger Ubegrænset adgang til digitale lektioner med faglige videooplæg og refleksion, som hjælper dig til at fastholde din videnTag en uddannelse, der lader dig komme grundigt i dybden med terapiformerne i tredje bølge kognitiv terapi – også kaldet den metakognitive tilgang.
Uddannelsen udfolder den metakognitive tilgang, mindfulness, Compassion Focused Therapy og Acceptance and Commitment Therapy i teori og praksis.
På uddannelsen i tredje bølge terapi får du bl.a.:
En grundig indføring i den metakognitive tilgang – hvad er det, og hvad kan den? Undervisning i terapiformerne, der tilhører tredje bølge kognitiv terapi, herunder Metakognitiv terapi, Mindfulness, Compassion Focused Therapy (CFT) & Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Kendskab til de effektive arbejdsmodeller og værktøjer, som terapiformerne indeholder Konkrete metakognitive teori- og modelværktøjer Viden om metakognitive modeller, bevidsthedsniveauer og forsvarsmekanismer Adgang til forståelsesmodeller, øvelser, meditationer m.m., du kan anvende i dit eget arbejdeNår du er færdig med uddannelsen, kan du anvende den metakognitive tilgang, mindfulness, CFT og ACT i dit arbejde. Undervejs vil du også komme til at arbejde med dig selv og få et personligt bevidsthedsløft.
Denne uddannelse i kognitiv adfærdsterapi giver de nødvendige forudsætninger for at kunne arbejde med kognitiv adfærdsterapi. Uddannelsen er, som én af de eneste på markedet, udviklet som en kombination af digitale lektioner og træningsdage med fysisk tilstedeværelse. Det delvist digitale format giver dig mulighed for at tage en stor del af denne kognitiv terapi uddannelse hvor du vil, hvornår du vil – og så ofte du vil.
Uddannelsen er udviklet i tæt samarbejde med cand. psych. Anne Dorthe Hasholt. Den er semesteropbygget, hvilket betyder, at du selv kan bestemme og tilrettelægge din uddannelses varighed og dermed faglige dybde. Tager du hele den to-årlige uddannelse, inkl. tilkøb af gruppesupervision og bestået eksamen, kan du efterfølgende kalde dig certificeret kognitiv terapeut.
Afhængigt af din uddannelses længde vil du få:
En grundig indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Træning i kognitive metoder, herunder kognitiv analyse og omstrukturering Viden om og værktøjer fra den metakognitive bølge kognitiv terapi Træning i anvendelse af kognitiv terapi i arbejdet med psykiske og psykosociale udfordringer… psykologisk tryghed er overbevisningen om, at man ikke bliver straffet eller ydmyget for at komme med ideer, spørgsmål, tanker og fejl.
Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.
Dine undervisere er Christian Ørsted, som er ledelsesrådgiver, dansk ekspert i psykologisk tryghed og The Fearless Organization Certified Practitioner, og senior kommunikationskonsulent Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring fra danske og internationale organisationer med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.
Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization” og er den eneste danske udbyder af uddannelsen. Hvis du efter certificering ønsker at arbejde videre med “The Fearless Organization Scan”, kan du købe scans her.
Nye hold i 2023 er endelig klar. Pladserne på de første 4 hold blev revet væk. Tilmeld dig og dit team her på siden.
6 ud af 6 stjerner
Er børn med ressourcestærke og velfungerende forældre, der ligger i skilsmisse, en sag for de sociale myndigheder? Hvad med 12-årige Emma, som ikke har været i skole i mere end et år.
Hvornår skal der underrettes til de sociale myndigheder? Hvornår og til hvem må der videregives oplysninger? Hvornår er en sag oplyst tilstrækkeligt til, at der kan træffes en korrekt afgørelse? Hvordan sikres, at alle relevante sten bliver vendt? Og hvordan inddrages barn og forældre bedst i sagen.
Få svarene af jurist, Bente Adolphsen, i dette unikke digitale uddannelsesforløb i Servicelovens børneregler. Læs mere under informationsboksen.
Supplér den digitale uddannelse med et tilkøb af en fysisk vejledningsdag med juridisk konsulent og cand.jur., Bente Adolphsen i din organisation. Kontakt vores konsulenter på telefon: 66 15 90 43 eller via mail: [email protected].
På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.
Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:
ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.
Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.
Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.
Efter uddannelsen vil du bl.a. kunne:
Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre mådeUddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.
Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.
Dette modul om traumereaktioner hos børn og unge er udarbejdet i samarbejde med Danmarks førende ekspert inden for pædagogisk behandlingsarbejde med udsatte børn og unge, cand.psych.aut. Henriette Lieblein Misser.
Modulet omhandler børn og unges traumereaktioner og giver dig kompetencer til at kunne identificere, forstå og håndtere traumereaktioner hos børn og unge, når du møder dem.
Pris: 1100,- ekskl. moms
Varighed: Ca. 2 timer