Seminarer
ældre
Univers

Ældre

Ældreområdet er meget bredt og fyldt med interessant viden og redskaber. Området er i konstant udvikling, og der udvikles hele tiden nye metoder, som kan forbedre livet for ældre. Vi prøver at samle dem alle til dig her!

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Personlighedsforstyrrelser, psykologisk funktion og dynamik
Kursus

Personlighedsforstyrrelser, psykologisk funktion og dynamik

Jylland & Sjælland

I din faglige relation og kontakt til mennesker med personlighedsforstyrrelser/en forstyrret personlighedsstruktur kommer du tæt på en adfærd, som afviger fra det såkaldt ”normale”. Det kræver, at du har redskaberne til at forstå og navigere i adfærden, ligesom du skal kunne passe på dig selv og dine kollegaer.

På denne kursusdag sikrer psykolog Anja Leavens derfor, at du får:

En almenpsykologisk forståelse af personlighedsstruktur og personlighedsforstyrrelse Viden om personlighedsstrukturens betydning for funktionalitet, evnen til at etablere og vedligeholde relationer, selvforståelse, forståelse for andre og emotionalitet Kendskab til forsvarsmekanismer og konfliktforvaltning Redskaber til at optimere dialogen og samarbejdet til mennesker med en personlighedsforstyrrelse Viden om egenomsorg med fokus på blandt andet normalitetspejling, og hvordan du italesætter ”slidpunkter” – samt agerer i og uden for relationen
Læs mere
Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Jylland & Sjælland

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær Skærpede relationskompetencer i praksis Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere
Når naturen heler barndomstraumer
Uddannelse

Når naturen heler barndomstraumer

Fyn

– Understøt den helende proces gennem ophold, leg og bevægelse i naturen

Vores nye uddannelsesforløb, ledet af psykoterapeuterne Jette Rønn Smits og Inge Svane, udforsker, hvordan naturen kan være en transformerende kraft i helingsprocessen for børn og unge med traumer.

Deltagere vil:

Lære at anvende naturen til at hjælpe børn og unge med at regulere deres nervesystem og finde ro. Opnå færdigheder i at bruge leg og bevægelse i naturen som redskaber til at styrke børn og unges følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Få indsigt i hvordan sociale relationer og fællesskaber kan understøtte helingsprocessen.

Uddannelsen er skræddersyet til fagprofessionelle, der ønsker at integrere naturbaseret terapi i deres arbejde med traumatiserede børn og unge, og tilbyder praktiske øvelser samt teoretisk forståelse for naturens helende potentiale.

Early Bird-rabat: Som noget helt særligt på hold 1 af denne uddannelse får du 2 gratis vouchers per deltager til brug på vores almindelige endagskurser, når du tilmelder dig uddannelsen. De 2 vouchers har en samlet værdi af 6.760 kr. ekskl. moms.

Tilbuddet er gældende indtil d. 20. marts 2024! Læs mere om tilbuddet nederst på siden.

 

Læs mere
Søvnvejleder i praksis
Vejlederuddannelse

Søvnvejleder i praksis

Jylland

Søvn er grundstenen i vores sundhed og trivsel. Alligevel er den ofte et underbelyst område i diverse sundhedsfremmende indsatser – og dét på trods af, at mange mennesker har søvnudfordringer. Der er således brug for viden og redskaber til at hjælpe søvnen på vej, og det får du på dette forløb til søvnvejleder.

I spidsen for det står søvnkonsulenterne Birgit Ingemann Knudsen og Maja Bjerregaard Kubel Olesen, og de sørger for, at du:

Får grundlæggende viden om søvn Kan spotte søvnudfordringer Kan vejlede mennesker med søvnudfordringer – både på hold og individuelt – så deres livskvalitet øges markant Kan bruge søvndagbøger som et aktivt redskab Kan udregne søvnindeks og dermed dokumentere din indsats

Interesseret i at vide mere? Så læs med lige herunder

Læs mere
Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv
Uddannelse

Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv

Jylland & Sjælland

Evidensbaseret uddannelse, der giver redskaber til at undgå udbrændthed, omsorgstræthed og at sænke sygefravær. Aktuel for medarbejdere og ledere.

På uddannelsen lærer cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt dig bl.a.:

At agere bæredygtigt i relations- og omsorgsarbejde Strategier til at undgå omsorgstræthed, udbrændthed og forråelse  At skabe en arbejdskultur, der er bæredygtig At kende forskel på ”slid-empati” og ”bæredygtig empati”

Nye hold klar til 2024!

 

Læs mere

E-læring

Se mulighederne for e-læring her
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND
Online foløb

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND

Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?  

Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet. 

Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.: 

Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os  Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker  Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation  Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc. 

Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder. Du har adgang i 2 år fra købsdato. 

Læs mere
Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – online forløb med Henrik Leslye
Online forløb

Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – online forløb med Henrik Leslye

Tag et spændende online forløb om 4 forskellige personlighedstyper og bliv endnu bedre til at forstå og kommunikere med dine kollegaer og medarbejdere, så trivslen og samarbejdet i dit team bliver meget stærkere.

Varighed: Ca. 4 timer på enten computer, mobil eller tablet – lige når det passer dig.

Kampagnepris: 299 kr. ekskl. moms (normalpris: 1495 kr. ekskl. moms). Du har adgang i 2 år fra købsdato.

Læs mere
Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics
Digital lektion

Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics

Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.

Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.

Læs mere

Artikler

Nyeste
Populære
Forståelse af Forråelse: Hvordan beskytter vi os i fagprofessionelle miljøer?

Forståelse af Forråelse: Hvordan beskytter vi os i fagprofessionelle miljøer?

I en verden, hvor fagfolk dagligt konfronteres med emotionelt belastende situationer, kan forråelse trænge sig på og tære på den menneskelige sjæl. Denne artikel dykker ned i fænomenet forråelse, dets historiske baggrund, årsager i professionelle miljøer og dets dybtgående effekter på arbejdspladsen. Lær, hvordan du kan genkende tegnene, og vigtigst af alt, hvordan du kan beskytte dig selv og dine kolleger fra denne skjulte trussel.

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Hvad er embodiment? Og hvordan kan tilgangen hjælpe til at forebygge og håndtere omsorgstræthed? Det forklarer psykoterapeut Maja Pålsson i denne lille artikel.

Neuropædagogik har gjort socialpædagogen Kirsten endnu bedre til at se bag om borgernes adfærd

Neuropædagogik har gjort socialpædagogen Kirsten endnu bedre til at se bag om borgernes adfærd

Seminarer.dk har udviklet et digitalt forløb i neuropædagogik, som fagforeningen Socialpædagogernes Landsforbund (SL) tilbyder deres medlemmer. Læs her om forløbet, og hvad socialpædagog Kirsten Charlotte Nilson fik ud af det.

Sine søgte kompetencemidler og blev en uddannelse rigere

Sine søgte kompetencemidler og blev en uddannelse rigere

Overvejer du at søge om kompetencemidler fra en fond, men er du i tvivl om processen? Så læs med her, hvor Sine Christensen fortæller om sin oplevelse med at søge via Den Statslige Kompetencefond. Nederst i artiklen finder du også en tjekliste til din ansøgningsproces.

Organisationsantropolog Camilla Salimi hjælper andre med at opbygge psykologisk tryghed

Organisationsantropolog Camilla Salimi hjælper andre med at opbygge psykologisk tryghed

Psykologisk tryghed har i mange år haft Camilla Salimis interesse, og derfor har hun uddannet sig til certificeret practitioner inden for psykologisk tryghed. I dette interview fortæller hun, hvad det særlige ved psykologisk tryghed er, og hvad hun har taget med sig fra practitioner-forløbet

Neuroaffektiv ledelse giver plads til både hjerne og hjerte

Neuroaffektiv ledelse giver plads til både hjerne og hjerte

Uddannelsen i neuroaffektiv ledelse har gjort distriktsleder Merethe Jacobsen til en anderledes og endnu bedre leder. Læs her om hendes oplevelse med Neuroaffektiv Lederuddannelse.

Demente får ro på med BBAUM

Demente får ro på med BBAUM

Det kan være en smertefuld proces at blive dement. Men efter en behandling, som retter sig mod både psyken og kroppen, kan den demente få et bedre liv.

BBAUM: Dement dame førte til ny behandlingsform

BBAUM: Dement dame førte til ny behandlingsform

Fysioterapeut måtte udvikle en ny form for behandling for at kunne hjælpe en stærkt dement kvinde. Få historien bag BBAUM her.

Hvad er Metakognitiv Terapi? Få forklaringen her

Hvad er Metakognitiv Terapi? Få forklaringen her

Hvad er metakognitiv terapi? Hvem kan den hjælpe? Kan alle lære det? Dette er nogle af de spørgsmål vi har stillet ekspert i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.