Skriv til os på [email protected] • Tlf: 66 15 90 43
VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. De arrangementer, som ikke kan afholdes fysisk vil enten blive streamet eller rykket. Læs mere her.
Vælg venligst hold herunder:
Næste holdstart til september 2021 på Scandic Odense. Se alle datoer nederst her på siden. De sidste to hold blev hurtigt udsolgt, så hvis du vil sikre dig en plads, så tilmeld dig i dag!
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Sorgkulturen i Danmark gennemgår for øjeblikket en stor transformation med opbrud og nye normer. Samtidig er vores viden om sorg øget, og vi ved i dag meget mere om, hvor mange der får langvarige konsekvenser af sorg eller ender med at lide under vedvarende sorglidelse. Derfor er der stadig større krav til dig som professionel om at kunne tale med og tilbyde en støttende indsats til dem, der gennemgår en til tider lammende og sønderlemmende sorg. Men hvordan griber du det bedst an?
Som fagperson har du en rolle i nogle af sorgkulturens utallige rum, og du kan være med til at skabe trygge og altafgørende rum for de sørgende. Det er en nødvendighed, at du kan navigere i sorgens kompleksitet og kulturelle rammer for at give den bedste vejledning. Det er også væsentligt, at du har et indblik i, hvilke muligheder du har for at kunne henvise og til hvem, så du hjælper og støtter på den mest hensigtsmæssige måde - om det så er pårørende, der har mistet, eller mennesket, der er på vej mod livets ende.
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med en af landets førende forskere og praktikere inden for sorgområdet – psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin. Mai-Britt Guldin er specialist i psykoterapi og arbejder klinisk med mennesker i tab og sorg og har gjort det i over 15 år. Hun leder desuden forskningsprogrammet Tab og Sorg på Aarhus Universitetshospital.
En praksisnær uddannelse med redskaber
Uddannelsen giver dig foruden ekspertviden fra førende forskere og praktikere en konkret metode, sorgfacilitering, du kan anvende til at yde støtte til de personer, du drager omsorg for i sorgen. Metoden er sammensat i et samarbejde mellem psykolog og ph.d., Mai-Britt Guldin, og Katherine Shear, professor i psykiatri og leder af The Center for Complicated Grief ved Columbia School of Social Work i New York, USA og grundlægger af CGT (Complicated Grief Therapy). Sorgfacilitering tager udgangspunkt i CGT og bygger desuden på teorierne om tosporsmodellen, fortsættelse af det følelsesmæssige bånd og Compassion Focused Therapy. Metoden indeholder redskaber til støtte og psykoedukation af dem, du skal hjælpe.
Mange sørgende har gavn af en sorggruppe. Derfor indgår der på denne uddannelse et modul, der gør dig i stand til at facilitere sorggrupper. Som sorggruppeleder skaber du et unikt og trygt rum for sørgende mennesker, hvor de i fortrolighed kan dele deres historier og sorg. De får mulighed for at spejle sig i andre, hvormed en eventuel ensomhed og tomhed får mindre plads i deres liv.
Sorgvejlederuddannelsen kan du bruge som en overbygning/efteruddannelse af din professionsbachelor eller erhvervsuddannelse inden for omsorgsfagene. Med din baggrund suppleret med sorgvejlederuddannelsen kan du fungere som central vejleder hos kommunen – dels for borgeren og dels for kollegerne, som sorggruppeleder hos kommunerne for børn og voksne, i private institutioner, på plejehjem, i kirken mv., indgå samarbejder med selvstændige coaches, terapeuter e.l. inden for omsorg og terapi med rådgivning, vejledning og grupper eller som ansat rådgiver/vejleder hos diverse foreninger, der beskæftiger sig med mennesker, der lider tab og sorg. Vi anbefaler, at du modtager supervision løbende, hvis du skal være sorggruppeleder eller indgå i en coaching/rådgivningsfunktion.
Ønsker din arbejdsplads eller kommunen en sorgvejleder, som andre fagprofessionelle kan indhente råd og vejledning hos, er uddannelsen yderst relevant. Med denne uddannelse i rygsækken er mulighederne mange, fordi uddannelsen dækker bredt og giver en 360 graders viden om og praksisnær tilgang til sorg.
Få relevant viden og praksisnære redskaber direkte fra din (hjemme)arbejdsplads, når vi blænder op for et online seminar om tab og sorg hos borgere med udviklingshæmning.
Dagens givende faglige indhold kommer fra sognepræst Line Rudbeck, som er specialist i sorg hos udviklingshæmmede. Med det online seminar bidrager hun bl.a. med:
Viden om, hvilke tab borgere med udviklingshæmning sørger over Viden om, hvordan sorgen kommer til udtryk hos disse borgere i forhold til andre Redskaber til, hvordan du lindrer sorgen og skaber håb Redskaber til, hvordan du tager hul på samtalen og runder den af igen – og hvordan du kommunikerer med de borgere, der er uden sprog Redskaber til, hvordan du bedst støtter de pårørende i deres sorg over deres barns handicapForebyg belastninger i mentale højrisikoerhverv! I 4 udbytterige dage bliver du undervist af Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi, og Rikke Sørensen, cand.scient.soc.psych. og specialist i psykisk arbejdsmiljø. Sammen bidrager de bl.a. med:
Viden om, hvilke hændelser der kan medføre belastninger og mentale arbejdsskader Redskaber til forebyggelse af belastninger på individ- og organisationsniveau Redskaber til at spotte udbrændthed hos kollegaer og mindske risikoen for traumatisering hos vedkommende.Se udvidet information om tid og sted nederst på siden.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få en givende introduktion til belastningspsykologi i denne digitale lektion med specialist i psykoterapi og psykotraumatologi, Rikke Høgsted.
Lektionen varer ca. 45 minutter. Når du køber adgang til den digitale lektion, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang til videoen. Du opnår personlig adgang til denne lektion på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Læs mere i vores FAQ.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
placeholder
Moduler
Deltagere
Betalingsadresse
Godkendelse
Bliv certificeret sorgvejleder