Skriv til os på [email protected] • Tlf: 6615 9043 • Tilmeld nyhedsmail - Spar 10 % på udvalgte arrangementer
Nytænkning og teknologiske fremskridt har givet personer, som har et handicap, uendeligt mange muligheder for at leve et bedre liv. For dig, som arbejder på handicapområdet, betyder det, at du skal holde dig opdateret på de nye potentielle alternativer, der bliver udviklet. Lad os hjælpe dig - se, hvad der rører sig netop nu!
Gør plads i kalenderen, og tag med på dette kursus om de udfordringer, som mennesker med udviklingsforstyrrelser kan have, når det handler om at definere egen seksualitet og kønsidentitet.
I løbet af kurset bliver du bl.a. klædt på med:
Viden om den seksuelle udvikling hos neurotypiske mennesker og personer med en udviklingsforstyrrelse. Indsigt i, hvordan gruppedynamikker og fællesskaber er med til at definere børnenes/de unges seksualitet og kønsidentitet. Redskaber til at kunne tale om hhv. seksualitet og kønsidentitet; de bekymringer som er forbundet med, at kroppen forandrer sig; at opleve lystfølelse og at ønske kønskorrigerende behandling. En introduktion til, hvordan du som fagperson tæt på barnet/den unge bedst muligt kan inddrage og støtte forældre/netværk i dette arbejde.Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder, hvor der er yderligere info.
Sådan bliver dine egne personlige erfaringer og tilknytningsmønstre en ressource i faglig praksis. Gør plads i kalenderen, og deltag på dette kursus, hvor psykolog Sarah Daniel stiller skarpt på, hvordan den personlige historie med tilknytning indvirker på vores kompetencer og udfordringer som professionelle omsorgsgivere.
I løbet af kursusdagen opnår du:
Viden om, hvordan tilknytning og tilknytningsmønstre spiller ind i et arbejde, hvor omsorg indgår som en del af den professionelle opgave Inspiration til refleksion over, hvordan din egen tilknytningshistorie spiller ind i dit arbejde Indblik i, hvordan specifikke præferencer og tilbøjeligheder mht. tilknytning og omsorg giver specifikke muligheder og faldgruber i omsorgsarbejdet Input til, hvordan du kan indtænke denne dimension i måden, du tænker kollegafælleskab og ledelse i omsorgsarbejde Inspiration til måder at øge din egen ”langtidsholdbarhed” i omsorgsarbejde – og dermed undgå stress og omsorgstræthedSæt kryds i kalenderen, og kom med på denne kursusdag, hvor du lærer om behandling af psykiske lidelser i en ikke-sygdomsorienteret forståelsesramme. Du kommer i fagligt godt selskab med psykolog og ph.d. i psykiatri Anders Sørensen, som har specialiseret sig i medicinfri, psykoterapeutisk behandling af svære psykiske lidelser.
Som deltager opnår du bl.a.:
Et solidt, evidensbaseret og psykologisk bud på et alternativ til psykiatrien og psykofarmaka Et nyt blik på, hvad psykofarmaka kan og ikke kan – og hvad psykisk lidelse er og ikke er, herunder at forstå medicinen som en emotionsregulerings- eller copingstrategi snarere end kausalbehandling. Alt sammen ud fra et stærkt videnskabeligt fundament med masser af empiriske referencer En praksisnær introduktion til metakognitiv terapi, som på mange måder rummer et direkte alternativ til psykiatrisk medicin En grundig indføring i principperne bag sikker udtrapning af psykofarmaka Kendskab til nyeste forskning i såkaldt antidepressiv, antipsykotisk og angstdæmpende medicinEr der altid en sygdom bag, når vi lider psykisk? Få nye perspektiver på psykiske lidelser ved at deltage på denne kursusdag om kontekstbaseret lidelsesforståelse, hvor du bliver undervist af psykolog og debattør Jonas Vennike Ditlevsen.
I løbet af kursusdagen sætter han bl.a. fokus på:
Psykiatri vs. kontekstbasering: Hvad er forskellen, og hvorfor er det vigtigt? Forskellige måder at arbejde og tænke kontekstbaseret, herunder Trieste-modellen, Åben Dialog og Power Threat Meaning Framework Hvad formålet er med et kontekstbaseret fokus i stedet for et sygdomsfokus. Herunder fokus på fordele og ulemper ved at arbejde hhv. med et sygdomsfokus og med et kontekstfokus Kontekstbasering i praksis: Hvordan trækker vi en nondiagnostisk tilgang helt ind i hverdagens levede liv?Få mere at viden om kursusdagen lige herunder.
Tag en uddannelse, der lader dig komme i dybden med den kognitive tilgangs filosofi, strømninger og redskaber, så du kan skabe reel udvikling og trivsel hos dine borgere – og dig selv – vha. den kognitive tilgang.
Denne særlige uddannelse er udviklet i samarbejde med psykolog Anne Dorthe Hasholt. Den består af 4 semestre svarende til 2 år, hvis du vælger at tage hele uddannelsen. Du kan dog selv bestemme din uddannelses varighed og dermed den faglige dybde. Læs mere om mulighederne længere nede på siden.
Afhængig af varigheden af uddannelsen opnår du bl.a.:
Kendskab til den kognitive grundmodel Diamanten Kompetencer til at lave en kognitiv analyse Viden om metoder til omstrukturering af tanker Viden om og værktøjer fra 3. bølge af kognitiv terapi, herunder metakognitiv terapi, mindfulness, Compassion Fokuseret Terapi (CFT) og Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Træning i metoder til arbejdet med personer med f.eks. depression, angst, stress, personlighedsforstyrrelser og misbrugDu vil på uddannelsen også komme igennem en personlig proces, hvor du arbejder med egen udvikling, proces og får et bevidsthedsløft.
UDSOLGT. Vi arbejder på nye datoer i 2023. De første 4 hold blev meget hurtigt udsolgt, så skriv dig eventuelt på venteliste.
… psykologisk tryghed er overbevisningen om, at man ikke bliver straffet eller ydmyget for at komme med ideer, spørgsmål, tanker og fejl.
Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.
Din underviser er Christian Ørsted, som er ledelsesrådgiver, dansk ekspert i psykologisk tryghed og The Fearless Organization Certified Practitioner. Derudover supplerer Sarah Møller Lundberg med indspark fra hendes arbejde hos Vestas, NCC og KK Wind Solutions.
Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization” og er den eneste danske udbyder af uddannelsen. Du finder mere info om den herunder. Køb Fearless Organization Scans her.
6 ud af 6 stjerner
Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og dem kan du dykke ned i med denne unikke naturterapi uddannelse!
Du får indgående viden om teorien bag naturterapi, og naturterapi uddannelsen gør dig desuden i stand til at anvende naturterapi i dit sundhedsfremmende arbejde med unge og voksne – bl.a. får du redskaber til at inddrage kroppen i naturterapien gennem åndedrætsøvelser og motoriske øvelser.
Få en smagsprøve på uddannelsen i videoen herunder. Mød bl.a. undervisere og deltagere på naturterapi uddannelsen.
6 ud af 6 stjerner
Lær at bruge Acceptance and Commitment Therapy (ACT) til at hjælpe mennesker med at finde ind til deres egne værdier og lære at håndtere problemstillinger og lidelser i deres liv.
På ACT mini-uddannelsen bliver du undervist af psykolog Anne Dorthe Hasholt, som sørger for, at du får:
En dybere teoretisk og praktisk forståelse af ACT Træning i brugen af de forskellige arbejdsmodeller og øvelser Kompetencer til at bruge terapiformen i mødet med borgere med bl.a. kroniske smerter, stress, angst, depression og OCD Kompetencer til at hjælpe mennesker med at få adgang til vigtige redskaber, der kan give dem robustheden til at kunne tage engagerede skridt i retningen af det, der giver mening for dem, og til at holde retningen både i medvind og modvindHusk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores ACT uddannelse, og hvorfor ACT kan være den helt rigtige uddannelse for dig.
På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.
Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:
ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.
Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.
Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.
Efter uddannelsen vil du bl.a. kunne:
Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre mådeUddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.
Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.
Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?
Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet.
Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.:
Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc.Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder.
Vil du med på et heldagskursus om IronMind?
Se vores heldagskursus med Christian Taftenberg Jensen her: Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere i det offentlige
Online lektionerne og kursusdagen supplerer hinanden godt.
Dette modul stiller skarpt på planlægning og organisering af det pædagogiske behandlingsarbejde, så samvær bliver et integreret element i anbringelsen. Modulet indeholder derudover en lektion, der sætter fokus på samvær, set ud fra det juridiske perspektiv.
PRIS: 1.100 kr. ekskl. moms.
VARIGHED: Ca. 107 minutter.
Vær opmærksom på, at modulet også er en del af vores digitale uddannelse Pædagogisk behandlingsarbejde med udsatte børn og unge. Den kan du læse mere om her.