Søg kompetencemidler - Seminarer

Søg kompetencemidler

Har du fundet et kursus eller en uddannelse hos Seminarer.dk, som du gerne vil tilmelde dig, men er din arbejdsplads’ sparegris til kompetenceudvikling tom? Så har du mulighed for at søge om kompetencemidler gennem en kompetencefond. Herunder har vi samlet nyttig information til dig.

Header_kompetencemidler (003)_ny

Få kompetencemidler til efteruddannelse

Det kan føles som noget af en skuffelse at have fundet den helt rette uddannelse eller et spændende kursus og så opdage, at arbejdspladsen er løbet tør for midler til kompetenceudvikling. Heldigvis findes der en lang række kompetencefonde, hvorigennem du kan søge kompetencemidler – og det gælder også til uddannelsesaktiviteter, som ikke i forvejen er på de såkaldte positivlister. 

Herunder finder du information om nogle af de største kompetencefonde, gode råd til ansøgningsprocessen og succeshistorier fra nogle af vores kursister, der er lykkedes med at få en bevilling.   

VIGTIGT: Seminarer.dk kan desværre ikke hjælpe med den enkelte ansøgning. Vi anbefaler, at du undersøger, hvilken fond, der er relevant for dig, hvorefter du kontakter fonden direkte, hvis du har brug for hjælp med din ansøgning. 

Hvor kan jeg søge om kompetencemidler?

Her finder du mere information om forskellige kompetencefonde

Den Statslige Kompetencefond

Den Statslige Kompetencefond er aftalt i overenskomstforliget mellem de statslige overenskomstparter. Du kan søge igennem fonden, hvis du er ansat i staten. 

Fonden er delt i 5 puljer:  

  • Akademikerne: DJØF, DM, IDA, HOD, GL med flere.
  • CO10: Politiforbundet, Centralforening for Stampersonel, Dansk Told- & Skatteforbund, Dansk Sygeplejeråd med flere.
  • LC: Frie Skolers Forhandlingsfællesskab, Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening med flere.
  • OAO – HK Stat: HK Stat, herunder HK Trafik og Jernbane.
  • OAO – Øvrige: 3F, HKKF, Fængselsforbundet, Serviceforbundet, FAKK, Dansk Jernbaneforbund og Dansk Metal med flere.

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister og/eller til kurser uden ECTS-kreditering. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Statslige Kompetencefond her.

Den Kommunale Kompetencefond

Du kan søge om midler via Den Kommunale Kompetencefond, hvis du er kommunalt ansat og omfattet af en overenskomst mellem KL og en af disse faglige organisationer: BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, FOA – Fag og Arbejde, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal/håndværkerorganisationerne, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund, 3F – Fagligt Fælles Forbund eller AC – Akademikerne. 

Er du og dine kollegaer interesserede i at rekvirere en uddannelse og få den hjem i kommunen, er det også muligt at søge om midler til dette. Hos Seminarer.dk kan vores konsulentafdeling hjælpe med at skræddersy et kompetenceforløb, der matcher jeres behov. Du kan helt uforpligtende kontakte konsulenterne på 66 15 90 43. 

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister. Hvis den søgte uddannelse ikke er på positivlisten, bliver din ansøgning behandlet konkret af parterne. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Kommunale Kompetencefond her.

Andre kompetencefonde

Der findes mange andre kompetencefonde og –puljer. Som eksempel kan nævnes:

  • Social- og Boligstyrelsens puljer (se samlet liste her). Til og med den 24. oktober 2023 kan du f.eks. søge puljen til forebyggelse af omsorgstræthed blandt medarbejdere i ældreplejen (læs mere om puljen her)

Er du i tvivl om, hvor du kan søge om kompetencemidler, er det altid en god idé, at du spørger din fagforening og/eller din arbejdsgiver. 

Hyppige spørgsmål

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, vi typisk bliver stillet om kompetencemidler

Kan jeg få kompetencemidler til Seminarer.dk’s kurser og uddannelser, hvis de ikke er på positivlisten?

Ja. Vi har flere eksempler på kursister, der har fået en bevilling til vores kurser eller uddannelser. Du kan læse nogle af historierne fra dem i artiklerne her på siden.

Vær opmærksom på, at ansøgningsprocessen kan være en anelse længere, hvis det ønskede kursus eller uddannelse ikke er på positivlisten. Det skyldes, at der skal tages stilling til den specifikke uddannelsesaktivitet.

Her kan du læse om, hvordan adjunkt samt uddannelses- og erhvervsvejleder Sine Christensen kom af sted på vores uddannelse til Certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder ved at søge om kompetencemidler gennem Den Statslige Kompetencefond. 

Her kan du læse om socialrådgiver Jesper Lang, som fik bevilliget kompetencemidler til at deltage på vores uddannelse i kognitivbaseret mindfulness. 

Hvem kan søge kompetencemidler hos fondene?

Det er forskelligt, hvem der kan søge kompetencemidler til efter- og videreuddannelse gennem kompetencefondene. Det bedste er derfor at undersøge, hvilke fonde der findes, og dernæst læse om målgrupper og krav hos de enkelte fonde. 

Hvor kan man søge kompetencemidler til videreuddannelse?

Du kan ansøge om midler til kompetenceudvikling direkte på de forskellige puljers hjemmesider. Alle ansøgninger er i dag elektroniske.  

Hvordan søger man midler til kompetenceudvikling?

I de fleste tilfælde er trinnene for ansøgningsprocessen de samme:  

  1. Afklar, hvilken uddannelsesaktivitet der er relevant for dig 
  2. Tal med din leder og/eller TR på dit arbejde om uddannelsesaktiviteten 
  3. Læs reglerne/kravene for ansøgning af kompetencemidler ved den fond, som er relevant for dig - sørg også for, at din leder/TR ved, hvornår han/hun skal sidde klar til at godkende din ansøgning 
  4. Udfyld ansøgningsskemaet på hjemmesiden ved den relevante fond – husk at udfylde din ansøgning i god tid, så den ligger klar til godkendelse, når fonden åbner for nye ansøgninger
  5. Få din leder/TR til at godkende din ansøgning, så snart fonden åbner 
  6. Ansøgningen behandles nu ved den givne fond, som vil vende tilbage til dig efter endt behandling 

Hvordan laver man en ansøgning om kompetencemidler?

Du skal udfylde en elektronisk ansøgning på hjemmesiden hos den fond, du ønsker at ansøge hos. De fleste af fondene har guides, FAQs og tjeklister på deres hjemmesider, hvor du kan finde hjælp til netop din ansøgning.  

Jeg er offentligt ansat. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Er du offentligt ansat, og skal du ansøge om midler til kompetenceudvikling, kan du prøve at ansøge ved blandt andet Den Statslige Kompetencefond og/eller Den Kommunale Kompetencefond. Hvis det er første gang, du ansøger om midler, skal du måske oprette en bruger på fondens hjemmeside. Du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen på fondenes egne hjemmesider 

Jeg er ledig. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Nogle af ovennævnte fonde kræver, at man er i arbejde som lønmodtager og/eller er selvstændig erhvervsdrivende. Der findes dog en række muligheder for dig, som pt. ikke er i job. Tal f.eks. med din fagforening/a-kasse eller dit jobcenter for at høre mere. 

Du kan f.eks. søge om kompetencemidler til disse:

Nyeste
Populære
Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Uddannelse

Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT

Fyn

Tag denne uddannelse i den metakognitive bølge og dens terapiformer – og få flere miniuddannelser i én. 

På denne uddannelse bliver du undervist i Mindfulness, Compassion Focused Therapy og Acceptance and Commitment Therapy af cand.psych. Anne Dorthe Hasholt. 

På uddannelsen får du undervisning i: 

Den metakognitive tilgang og metakognitive bevidsthedsmodeller  Mindfulness, nærvær, bevidsthed og mindfulnessmeditationer  Medfølelsesfokuseret terapi (CFT) og målrettede CFT-meditationer  ACT, accept, værdier og psykologisk fleksibilitet 

Uddannelsen indeholder 50 timers undervisning svarende til 7 hele kursusdage fordelt på tre fysiske kursusdage og tre online kursusdage.

Læs mere
Den kognitive færdighedsmodel – Styrk børns kognitive færdigheder
Uddannelse

Den kognitive færdighedsmodel – Styrk børns kognitive færdigheder

Jylland

Få en bedre forståelse af børns adfærd ved at se bag om den vha. Den Kognitive Færdighedsmodel. Med modellen kan du afdække, om der ligger kognitive udfordringer bag et barns adfærd, så du evt. kan hjælpe med at træne de kognitive færdigheder.

I løbet af dette 3-dages kursus opnår du bl.a.:

Viden om, hvorfor neuropsykologi og neuropædagogik er et givende afsæt i arbejdet med børn Viden om, hvordan du skaber et miljø i børnegruppen, som styrker børnenes kognitive udvikling Redskaber til, hvordan du kan se bag om barnets udfordrende adfærd og medtænke situationens krav Redskaber til at anvende Kompenseringsværktøjet, Udviklingsværktøjet og Vurderingsværktøjet Kendskab til Den Kognitive Læringskuffert

Du kommer i skarpt selskab med psykologerne Jens Wilbrandt og Simon Wilbrandt.

Læs mere
Fra mistrivsel til udvikling – Se bag symptomerne hos børn & unge, der har det svært
3-dages kursus

Fra mistrivsel til udvikling – Se bag symptomerne hos børn & unge, der har det svært

Jylland & Sjælland

Når et barn eller en ung mistrives, er der ofte tale om komplekse årsager. Det er derfor nødvendigt at se hele vejen rundt om barnet. Sammen med psykolog Jørn Nielsen dykker vi derfor ned i metoder til at arbejde helhedsorienteret og udviklingsfremmende, når symptomerne på mistrivsel viser sig.

I løbet af kursets 3 dage opnår du kompetencer til:

At besvare børn og unges symptomer på mistrivsel udviklingsfremmende At arbejde med et udvidet perspektiv på mistrivsel i praksis At anvende “metaundersøgelser” og “dobbelte beskrivelser” som metoder til at udrede afgørende sammenhænge og kortlægge ændringspotentialer, der er mulige at handle på At inddrage barnet i processen i et udviklingsorienteret perspektiv At styrke samarbejdet kollegialt, tværfagligt og med forældrene/omsorgspersonerne

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder, hvor der er yderligere oplysninger om det faglige indhold, udbyttet og underviseren.

Læs mere
Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv
Uddannelse

Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv

Jylland

Evidensbaseret uddannelse, der giver redskaber til at undgå udbrændthed, omsorgstræthed og at sænke sygefravær. Aktuel for medarbejdere og ledere.

På uddannelsen lærer cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt dig bl.a.:

At agere bæredygtigt i relations- og omsorgsarbejde Strategier til at undgå omsorgstræthed, udbrændthed og forråelse  Ar skabe en arbejdskultur, der er bæredygtig At kende forskel på ”slid-empati” og ”bæredygtig empati”

Særlig intropris på Hold 1: 19.995 DKK

 

Læs mere