Søg kompetencemidler - Seminarer

Søg kompetencemidler

Har du fundet et kursus eller en uddannelse hos Seminarer.dk, som du gerne vil tilmelde dig, men er din arbejdsplads’ sparegris til kompetenceudvikling tom? Så har du mulighed for at søge om kompetencemidler gennem en kompetencefond. Herunder har vi samlet nyttig information til dig.

Header_kompetencemidler (003)_ny

Få kompetencemidler til efteruddannelse

Det kan føles som noget af en skuffelse at have fundet den helt rette uddannelse eller et spændende kursus og så opdage, at arbejdspladsen er løbet tør for midler til kompetenceudvikling. Heldigvis findes der en lang række kompetencefonde, hvorigennem du kan søge kompetencemidler – og det gælder også til uddannelsesaktiviteter, som ikke i forvejen er på de såkaldte positivlister. 

Herunder finder du information om nogle af de største kompetencefonde, gode råd til ansøgningsprocessen og succeshistorier fra nogle af vores kursister, der er lykkedes med at få en bevilling.   

VIGTIGT: Seminarer.dk kan desværre ikke hjælpe med den enkelte ansøgning. Vi anbefaler, at du undersøger, hvilken fond, der er relevant for dig, hvorefter du kontakter fonden direkte, hvis du har brug for hjælp med din ansøgning. 

Hvor kan jeg søge om kompetencemidler?

Her finder du mere information om forskellige kompetencefonde

Den Statslige Kompetencefond

Den Statslige Kompetencefond er aftalt i overenskomstforliget mellem de statslige overenskomstparter. Du kan søge igennem fonden, hvis du er ansat i staten. 

Fonden er delt i 5 puljer:  

 • Akademikerne: DJØF, DM, IDA, HOD, GL med flere.
 • CO10: Politiforbundet, Centralforening for Stampersonel, Dansk Told- & Skatteforbund, Dansk Sygeplejeråd med flere.
 • LC: Frie Skolers Forhandlingsfællesskab, Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening med flere.
 • OAO – HK Stat: HK Stat, herunder HK Trafik og Jernbane.
 • OAO – Øvrige: 3F, HKKF, Fængselsforbundet, Serviceforbundet, FAKK, Dansk Jernbaneforbund og Dansk Metal med flere.

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister og/eller til kurser uden ECTS-kreditering. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Statslige Kompetencefond her.

Den Kommunale Kompetencefond

Du kan søge om midler via Den Kommunale Kompetencefond, hvis du er kommunalt ansat og omfattet af en overenskomst mellem KL og en af disse faglige organisationer: BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, FOA – Fag og Arbejde, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal/håndværkerorganisationerne, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund, 3F – Fagligt Fælles Forbund eller AC – Akademikerne. 

Er du og dine kollegaer interesserede i at rekvirere en uddannelse og få den hjem i kommunen, er det også muligt at søge om midler til dette. Hos Seminarer.dk kan vores konsulentafdeling hjælpe med at skræddersy et kompetenceforløb, der matcher jeres behov. Du kan helt uforpligtende kontakte konsulenterne på 66 15 90 43. 

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister. Hvis den søgte uddannelse ikke er på positivlisten, bliver din ansøgning behandlet konkret af parterne. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Kommunale Kompetencefond her.

Social- og Boligstyrelsens fonde

Social- og Boligstyrelsen har løbende en række aktuelle puljer, du kan søge på social- og ældreområdet samt boligområdet. På denne side kan du holde øje med, hvilke puljer der er åbne for ansøgninger.

Bemærk f.eks., at ansøgningsfristen for puljen til øget kvalitets- og kompetenceudvikling i socialpsykiatrien er blevet forlænget. Du kan nu søge puljen frem til 28. november 2023. Læs mere her.

Andre kompetencefonde

Der findes mange andre kompetencefonde og –puljer. Faktisk er der så mange, at det vil være noget nær umuligt at liste dem på denne side. Er du i tvivl om, hvor du kan søge om kompetencemidler, er det derfor altid en god idé, at du spørger din fagforening og/eller din arbejdsgiver. 

Hyppige spørgsmål

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, vi typisk bliver stillet om kompetencemidler

Kan jeg få kompetencemidler til Seminarer.dk’s kurser og uddannelser, hvis de ikke er på positivlisten?

Ja. Vi har flere eksempler på kursister, der har fået en bevilling til vores kurser eller uddannelser. Du kan læse nogle af historierne fra dem i artiklerne her på siden.

Vær opmærksom på, at ansøgningsprocessen kan være en anelse længere, hvis det ønskede kursus eller uddannelse ikke er på positivlisten. Det skyldes, at der skal tages stilling til den specifikke uddannelsesaktivitet.

Her kan du læse om, hvordan adjunkt samt uddannelses- og erhvervsvejleder Sine Christensen kom af sted på vores uddannelse til Certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder ved at søge om kompetencemidler gennem Den Statslige Kompetencefond. 

Her kan du læse om socialrådgiver Jesper Lang, som fik bevilliget kompetencemidler til at deltage på vores uddannelse i kognitivbaseret mindfulness. 

Hvem kan søge kompetencemidler hos fondene?

Det er forskelligt, hvem der kan søge kompetencemidler til efter- og videreuddannelse gennem kompetencefondene. Det bedste er derfor at undersøge, hvilke fonde der findes, og dernæst læse om målgrupper og krav hos de enkelte fonde. 

Hvor kan man søge kompetencemidler til videreuddannelse?

Du kan ansøge om midler til kompetenceudvikling direkte på de forskellige puljers hjemmesider. Alle ansøgninger er i dag elektroniske.  

Hvordan søger man midler til kompetenceudvikling?

I de fleste tilfælde er trinnene for ansøgningsprocessen de samme:  

 1. Afklar, hvilken uddannelsesaktivitet der er relevant for dig 
 2. Tal med din leder og/eller TR på dit arbejde om uddannelsesaktiviteten 
 3. Læs reglerne/kravene for ansøgning af kompetencemidler ved den fond, som er relevant for dig - sørg også for, at din leder/TR ved, hvornår han/hun skal sidde klar til at godkende din ansøgning 
 4. Udfyld ansøgningsskemaet på hjemmesiden ved den relevante fond – husk at udfylde din ansøgning i god tid, så den ligger klar til godkendelse, når fonden åbner for nye ansøgninger
 5. Få din leder/TR til at godkende din ansøgning, så snart fonden åbner 
 6. Ansøgningen behandles nu ved den givne fond, som vil vende tilbage til dig efter endt behandling 

Hvordan laver man en ansøgning om kompetencemidler?

Du skal udfylde en elektronisk ansøgning på hjemmesiden hos den fond, du ønsker at ansøge hos. De fleste af fondene har guides, FAQs og tjeklister på deres hjemmesider, hvor du kan finde hjælp til netop din ansøgning.  

Jeg er offentligt ansat. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Er du offentligt ansat, og skal du ansøge om midler til kompetenceudvikling, kan du prøve at ansøge ved blandt andet Den Statslige Kompetencefond og/eller Den Kommunale Kompetencefond. Hvis det er første gang, du ansøger om midler, skal du måske oprette en bruger på fondens hjemmeside. Du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen på fondenes egne hjemmesider 

Jeg er ledig. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Nogle af ovennævnte fonde kræver, at man er i arbejde som lønmodtager og/eller er selvstændig erhvervsdrivende. Der findes dog en række muligheder for dig, som pt. ikke er i job. Tal f.eks. med din fagforening/a-kasse eller dit jobcenter for at høre mere. 

Du kan f.eks. søge om kompetencemidler til disse:

Nyeste
Populære
Certificeret sundhedspædagogisk vejleder
Uddannelse

Certificeret sundhedspædagogisk vejleder

Fyn

Lær, hvordan du med nyudviklede sundhedspædagogiske værktøjer kan fremme sundhed, trivsel, motivation og mestring for de mennesker, du møder i dit arbejde. Det handler om “at lægge år til livet og liv til årene”.

Seminarer.dk tilbyder nu et certificeret uddannelsesforløb i sundhedspædagogik på et højt fagligt niveau. Med afsæt i en ny og udvidet forståelse af ’det hele menneske’ samt i nyudviklede didaktiske modeller har uddannelsen fokus på evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser.

Læs mere om uddannelsen herunder.

Læs mere
Konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse
Kursusforløb

Konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse

Jylland

Et intensivt kursusforløb for fagprofessionelle, der arbejder med mennesker i udsatte livssituationer. 

Tag kontrol over din arbejdsdag og skab en sikrere og mere harmonisk hverdag med vores 4-dages uddannelse ledet af Jesper Borg, en tidligere politibetjent og ekspert i konfliktmægling. Gennem intensiv træning og praktiske øvelser vil du lære at vurdere og forebygge risici, håndtere konflikter og undgå magtanvendelser.

Dette forløb giver dig ikke blot teoretisk viden, men også konkrete værktøjer til at forstå, forebygge og løse konflikter, som kan opstå i mødet med borgere, klienter og kollegaer. Med Jesper Borgs omfattende erfaring vil du blive klædt på til at tackle udfordringerne i din hverdag med selvtillid og professionalisme.

Læs meget mere om forløbet herunder.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Affektstyring og spændinger i teamet
Kursus

Affektstyring og spændinger i teamet

Sjælland

Hvordan kan du bruge konflikter som anledning til at berige jeres samarbejde? Det dykker vi ned i på dette 3-dages kursus med mediatorer og undervisere i konfliktteori, Thor Clasen Jonasen og Kåre Wangel.

Sammen zoomer de ind på konflikthåndtering på arbejdspladsen, og hvordan du og dine kollegaer håndterer konflikter hensigtsmæssigt, så I sammen kan lære af det, konflikten egentlig handler om.

Når du deltager på kurset, får du derfor bl.a.:

En forståelse af, hvorfor vi undgår konflikter, indtil de har vokset sig langt større, end de behøver, og hvad vi kan gøre ved det To essentielle analyseredskaber, som vil hjælpe dig til at forstå konflikter bedre Konkrete redskaber til at kunne stå i ubehaget af følelser, der brager løs under konflikter Tre simple tricks til mødeledelse, som kan øge den psykologiske tryghed i teamet Trin-for-trin faciliteringsredskaber til at tale om spændinger og konflikter, så snart de opstår
Læs mere
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere