Kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker - Seminarer
Krop og sanser
Psykologi og psykiatri
Kursus

Kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker

Kom med på en kursusdag, der sætter fokus på sansemodulerende teknikker til at berolige borgere, som har svært ved at bearbejde sanseindtryk.

Du bliver undervist af ergoterapeuterne, Rebekka Bondegaard og Charlotte Andersen, som i løbet af kurset bl.a. giver dig:

 • Viden om de mekanismer, som kan overstimulere og stresse nervesystemet
 • Viden om, hvordan kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker kan påvirke trivsel
 • Redskaber til at forebygge og håndtere stresstilstande som søvnforstyrrelser, tankemylder og spændinger
 • Redskaber til at forebygge og nedtrappe konflikter
 • Redskaber til at facilitere selvregulering og affektregulering hos borgerne

På grund af stor efterspørgsel genudbyder vi dette kursus i Kolding og Hvidovre. Sidste hold blev hurtigt udsolgt. Tilmeld dig her på siden. 

Få redskaber til at berolige og stimulere sanserne

Arbejder du med mennesker, der dagligt udfordres af kropslig og mental uro, tankemylder og rastløshed? Det kan f.eks. være mennesker med en psykisk lidelse, autisme, ADHD eller en demenssygdom. Så kan det skyldes, at de har sanseintegrationsproblemer, eller at sansebearbejdningen af anden årsag er forstyrret - altså at de har svært ved at bearbejde de sanseindtryk, de møder i hverdagen, på en hensigtsmæssig måde.

Når hjernen ikke får klare informationer fra sanserne og kroppen, kan det resultere i forvirring og utryghed hos personen, hvilket yderligere kan føre til konflikter, selvskadende eller udadreagerende adfærd.

Derfor kan mennesker med disse udfordringer have særlig gavn af kropslige og sansemodulerende teknikker. Teknikkerne styrker fornemmelsen af egen krop, beroliger nervesystemet og øger personens evne til at bearbejde sanseindtryk. Samtidig vil det øge personens mulighed for at hjælpe sig selv til at finde ro samt opnå øget stabilitet og trivsel i hverdagen.

 

Dagens indhold

På denne kursusdag sætter ergoterapeuterne Rebekka Bondegaard og Charlotte Andersen fokus på sansemodulation for unge, voksne og ældre, som ofte mærker uro og stress i krop og sind. Du lærer, hvordan du bruger sansemodulerende teknikker til at sænke borgerens spændingsniveau, og du får en værktøjskasse fyldt med inspiration til at påvirke kroppen og hjernen til mere ro og balance – akut og over tid.

På kurset får du

Viden om:

 • det autonome (sympatiske/parasympatiske) nervesystem, og hvordan du kan påvirke kroppen og hjernen til mere ro og balance
 • det overvældede sanseapparat
 • de mekanismer, der spiller ind, når nervesystemet bliver "over-loadet" og stresset
 • åndedrættets funktion og indflydelse på nervesystemet
 • hvordan kroppen, følelser og adfærd hænger sammen, og hvordan kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker kan påvirke trivsel

Redskaber til at:

 • forebygge og håndtere stresstilstande i form af: søvnforstyrrelser, tankemylder, uro, rastløshed, irritation og spændinger
 • forebygge konflikter og de-eskalere opkørte situationer
 • facilitere selvreguleringen og affektreguleringen hos dine borgere og oparbejde en indre balance og en større trivsel i hverdagen med øget evne til deltagelse i hverdagens aktiviteter

Kurset tager udgangspunkt i disse metoder og referencerammer:

 • Sensory Modulation
 • Magono-Te massage
 • Ball-stik massage
 • Klinisk Aromaterapi
 • Akupressur
 • Åndedrættets anatomi og fysiologi
 • Nervesystemet

På kurset bliver du indført i den teoretiske ramme i samspil med en grundig introduktion til den korrekte udførelse af teknikkerne.  Målet er, at du får en vifte af håndgribelige værktøjer, som du umiddelbart efter kurset kan anvende i dit daglige arbejde. 

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for covid-19 på afholdelsestidspunktet.

Målgruppe:
Kurset er for fagpersoner inden for psykiatri-, handicap- eller ældreområdet, men er også aktuelt for f.eks. handicaphjælpere og andre, som dagligt har med udviklingshæmmede at gøre. Det drejer sig beroligende metoder og teknikker, der blandt andet kan dæmpe uro og angst. Vær opmærksom på, at det er målrettet unge og voksne.

Dagens undervisere

Charlotte Andersen
Klik for at se
Rebekka Bondegaard
Klik for at se
Charlotte Andersen
Charlotte Andersen
ergoterapeut og konsulent med sansemodulation som speciale.
Charlotte Andersen har mere end 20 års klinisk erfaring fra psykiatrien og mere end 5 års undervisningserfaring i sanseintegration – og hun kan derfor garantere en dybdegående klinisk indsigt og mange eksempler fra praksis. Charlotte Andersen har siden 2012 beskæftiget sig med udvikling af sundhedsinnovation og forskning i sansemodulation. Hun er i den forbindelse tilknyttet Syddansk Universitets Fokuserede Psykiatriske Forskningsenhed i Aabenraa som gæsteforsker.
Rebekka Bondegaard
Rebekka Bondegaard
ergoterapeut og åndedrætstræner med 14 års erfaring fra socialpsykiatrien
Desuden tilknyttet en psykiatrisk speciallægepraksis og modtager her klienter med psykiatriske diagnoser i individuel behandling såvel som i gruppe. Rebekka Bondegaard har et indgående kendskab til mulighederne for at arbejde med sansemodulation og implementere strategierne i praksis. Siden 2014 har hun desuden specialiseret sig i anvendelsen af åndedrættets og kroppens ressourcer i relation til at øge mestringsevnen hos mennesker med psykiske udfordringer.
TID & STED:
Vælg mellem:
Den 31. marts på Scandic Kolding
Den 4. april på Scandic Hvidovre


Undervisning fra kl. 09.00-16.00

Bemærk: max. 35 deltagere pr. hold
PRIS
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan I få rabat. Læs mere her
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat allerede ved første tilmelding.