Mennesker, der lever i social udsathed eller har psykiske udfordringer, har ofte traumer med i bagagen. Af den årsag kan de blandt andet opleve følelsen af frygt eller magtesløshed i sådan en grad, at det påvirker deres funktionsevne og trivsel markant. Undersøgelser viser, at ca. 50 % af den danske befolkning har oplevet noget, som er potentielt traumatiserende, og at tallet er endnu højere for mennesker, som er i socialt udsatte positioner.
Den traumebevidste tilgang er ikke en behandlingsform, men en ramme for samarbejdet med borgeren, som samtidig kan understøtte bla. recovery, rehabilitering og sociale indsatser. Grundlæggende handler det om, hvordan man som fagperson møder borgeren med et afsæt om at skabe tillid og tryghed i mødet, dialogen og samarbejdet.
På denne kursusdag klæder psykolog Camilla Bechsgaard dig på til at arbejde traumebevidst. Sammen dykker vi ned i, hvordan du helt konkret skaber rammerne for, hvordan du møder mennesker med traumer på den mest hensigtsmæssige måde.
Camilla Bechsgaard har dyb viden om og adskillige års erfaring med den traumebevidste tilgang inden for forskellige faggrupper. Særligt med det afsæt at give fagpersonen de nødvendige kompetencer til at kunne tale om borgerens traume uden at retraumatisere.
På dette kursus om traumebevidst tilgang får du:
- Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner
- Kendskab til traumers effekt på individet
- Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse
- Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren
- En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer
Målgruppe:
Kurset er primært rettet mod fagprofessionelle, der arbejder med socialt udsatte og/eller traumeramte voksne.