Forældrecoaching - Seminarer
Forældrecoaching

Forældrecoaching

Konkret metode, der virker i arbejdet med unge misbrugere Hver 6. ung i alderen 15-24 år har et problematisk forbrug af alkohol eller stoffer. Mere end 25.000 unge har et misbrug, der kræver her og nu intervention. På dette kursus får du grundig metodisk indføring i en ny konkret metode – der virker. Erfaring viser nemlig, at coacher vi forældrene, så reducerer eller stopper den unge helt hashrygningen.

Konkret metode, der virker i arbejdet med unge misbrugere

En ny rapport fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet viser, at op mod hver 6. ung i alderen 15-24 år har et problematisk forbrug af stoffer eller alkohol, og at mellem 25.000 og 30.000 unge har et “direkte interventionskrævende” misbrug af stoffer. At eksperimentere med rusmidler kan langt hen ad vejen betragtes som et normalfænomen. Det hører med som en naturlig del af løsrivelsesprocessen og identitetsdannelsen i teenageperioden. Men for de helt unge (8-15 år), der er i den mest sårbare alder, hvor de er meget letpåvirkelige og usikre, er der særlig stor risiko for, at det, der starter som et weekendforbrug af hash, udvikler sig til et decideret misbrug – med store konsekvenser for såvel den unges skolegang, arbejde og sociale liv. Modsat alkohol er hash lang tid om at forlade kroppen – fra 6-10 uger. Så længe stoffet er i kroppen, er det aktivt og har negative effekt på navnlig indlæringsevnen og korttidshukommelsen. Tager den unge ”hashen til sig” og benytter det jævnligt, får det ikke bare konsekvenser for den unges evne til at håndtere hverdagen, men også for at realisere mål i livet.

Tidligt i gang med det, der virker

Forebyggelse og tidlig indgriben er derfor alfa og omega. Og hvis den unge ikke er interesseret i dialog med os professionelle, bliver det afgørende, at vi er gearet til at klæde forældrene på til at takle de problemer, der opstår, når de opdager, at deres barn har et misbrug. Der er imidlertid mange myter om, hvad der virker. Myter, du nu har muligheden for at aflive og erstatte med en konkret metoder, der virker.

Effektivt arbejde med forældrene

Mange familier er kommet videre på trods af, at den unge hashryger ikke har ønsket at tage skridtet til forandring. Dette er opnået ved at ændre omgivelserne omkring hashrygeren, hvilket har vist sig særdeles effektivt. Og erfaringen viser, at hvis vi coacher forældrene, så reducerer eller stopper den unge helt hashrygningen, – uden at vi som professionelle nødvendigvis har kontakt til den unge undervejs.

På kurset får du “metoden i hånden”, når vi med udgangspunkt i erfaringer med forældrecoaching giver en metodisk indføring i en række konkrete værktøjer, der skaber indflydelse gennem dialog, og som kan gøre den forskel, du håber på.

Udbytte

Målet med kurset er, at du som professionel bliver klædt på til at give forældre den her-og-nu hjælp, de har brug for, når de står i situationen med en teenager i familien, der ryger hash.

På kurset får du:

Indhold på dagen:

FAKTA: Efter længere tids hashrygning – 1 gang pr. uge i 2 år eller 3 gange pr. uge i 6 måneder – er de 5 evner i hjernen: sprog, refleksion, tankefleksibilitet, hukommelse og helhedstænkning, der styrer vores evne til at lære og få en dagligdag til at fungere, så reduceret, at vi ikke fungerer i forhold til det samfund, vi er en del af.

Om underviseren

Christopher Schmitz indehaver af Komphash. Har arbejdet som SSP-Konsulent med opgaver fra etablering af kommunal rusmiddelpolitik til opsøgende gadeplansarbejde, leder på værested for misbrugere, projektmager ift. udvikling af behandlingstilbud til unge hashmisbrugere, klubmedarbejder, projektleder på hhv. afklarings- og aktiveringsprojekt samt behandler på kurser for unge misbrugere. Har desuden arbejdet i flere år som leder indenfor behandling og psykiatri. Er uddannet indenfor systemisk løsningsfokuseret samtale, certificeret som Coach og som voksenunderviser fra DPU. Har desuden særlig kognitiv uddannelse ift. hashmisbrug. Christopher Schmitz er aktuel med bogen “Forældre til hashryger” (2012).

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2583,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med mailliste- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2066,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores mailliste på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted