Knæk kurven - Seminarer
Knæk kurven

Knæk kurven

Med en guide til vedvarende og effektive vægttab Kampen mod de ekstra kilo kan og skal vindes. Og den kamp har særligt overlæge Jens-Christian Holm, bl.a. kendt fra DR1 og DR2, udset sig. Hans gennemtestede og unikke guide har givet utrolige og varige vægttab hos udviklingshæmmede. Netop den guide handler det om at give dig indsigt i på dette kursus.

Med en guide til vedvarende og effektive vægttab

Antallet af svært overvægtige udviklingshæmmede bare fortsætter med at stige. Trods en øget opmærksomhed mod problemet igennem de seneste år, ser det ikke ud til, at kurven knækker foreløbigt. Og konsekvenserne kan blive enorme.

Selv i gruppen af helt unge udviklingshæmmede viser undersøgelser alarmerende helbredsmæssige og psykiske problemer som f.eks. forhøjet blodtryk og kolesterol, sukkersyge, fedtlever, depressioner og lavt selvværd. Alt i alt betyder det et markant ringere liv med dårlig trivsel, øget sygelighed og mindsket livskvalitet.

Men heldigvis behøver det ikke ende sådan. Med en øget indsats i forhold til kost, motion og ikke mindst motivation kan vi som professionelle være med til at gøre en markant forskel. På kurset får du mulighed for at møde Jens-Christian Holm, der som en af de eneste i landet er lykkedes med at skabe varige vægttab hos udviklingshæmmede. Han præsenterer dig for en unik tilgang til problematikken, der både giver en forståelse for kroppens effektive modstandssystem mod vægttab og de pædagogiske tilgange, der virker i samarbejdet. Derudover sætter Lene Puggaard Madsen fokus på, hvordan vi gør det sunde sjovt, og får det integreret i hverdagen.

Udbytte

Viden om

Redskaber til

Inspiration til

Dagens oplæg

Kampen mod de ekstra kilo
Det kan være enormt svært at være vidne til en beboer, der lever usundt og bare tager mere og mere på i vægt. Vi vil gerne gøre noget ved det og vise beboeren vejen til de sundere alternativer, men det kan være svært at finde ud af, hvordan vi pædagogisk skal gribe det hele an. Ikke bare motivationen, men også kroppens effektive modstandssystemer mod vægttab kan være en modstander, der kan være meget svær at overvinde. I sit oplæg tager Jens-Christian Holm bl.a. fat på:

V. Jens-Christian Holm, overlæge, ph.d., lektor ved Københavns Universitet og leder af Enheden for overvægtige børn på børneafdelingen ved Holbæk Sygehus. Han har som en af de eneste i landet opnået succes i sit arbejde med vægttab og -stabilisering hos udviklingshæmmede. I 2009 modtog Jens-Christian Holm sammen med sit tværfaglige team Region Sjællands Sundhedspris for sit banebrydende og internationalt anerkendte arbejde med behandling af overvægtige.

Når sundt bliver sjovt
Øget fysisk aktivitet forbedrer ikke blot den fysiske tilstand hos den udviklingshæmmede borger, men medfører også mærkbare forandringer i forhold til øget selvværd, humør og troen på egne evner. Men hvor kan det dog være enormt svært at motivere den udviklings-hæmmede og hjælpe dem med at komme op af sofaen og i gang med en fysisk udfordrende og aktiv hverdag. Eftermiddagen sætter fokus på:

V. Lene Puggaard Madsen, cand.mag. i Idræt, – kulturarbejde & formidling og har i mange år arbejdet med idræt, bevægelse og motion for børn og voksne med udviklingshæmning. Lene har arbejdet som konsulent på et ”Ha´ det godt-projekt” i Assens Kommune, der målrettet arbejdede med effektive, motorisk-udviklende og sjove motionsaktiviteter for udviklingshæmmede. Lene er derudover indehaver af virksomheden Helsesporten, der tilbyder vejledning og inspiration til fysisk aktivitet og sundhedsprojekter.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.622,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med mailliste- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.098,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores mailliste på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted