Susan Hart - Seminarer
Susan Hart

Susan Hart

Den følsomme hjerne - og relationernes betydning Landets førende specialist i neuroaffektiv udviklingspsykologi, deler ud af sin enorme viden og inspirerer til pædagogisk nytænkning i arbejdet med børn, der har været udsat for svigt eller mangelfuld tilknytning.

Indhold

Hjerneforskningen viser, at barnets tidlige livserfaringer har en stor betydning for nerve-systemets organisering på det følelsesmæssige område. Når børn udsættes for svigt eller brud i deres tilknytningsproces, får det således stor betydning for deres hjernemæssige udvikling og dermed deres følelsesliv og personlighedsdannelse.

Ved at bygge bro mellem teorier om hjernens udvikling og udviklingspsykologiske teori-dannelser kan vi forstå børns udvikling og eventuelle ’fejludvikling’ på en langt mere nuanceret måde, og derved også sikre mere målrettede behandlings- og interventionstiltag.

Kursusdagen handler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og dens betydning for børns tilknytningsprocesser. Du møder landets førende og mest efterspurgte specialist indenfor neuroaffektiv udviklingspsykologi, Susan Hart, som sætter fokus på, hvordan vi bedst muligt kan forstå og støtte børn, der tidligt har været udsat for svigt eller brud i deres tilknytningsproces.

Kursusdagen fokuserer på

De hjernestrukturer, som er afgørende for udvikling af mellemmenneskelige relationer, personlighedsudvikling og følelser. Du hører bl.a. om, hvordan det menneskelige central-nervesystem er i stand til at udvikle evne til empati, mentalisering og refleksion, og hvilken betydning denne viden kan have i arbejdet med børn og unge med særlige behov.

Du får indsigt i, hvordan barnets psykiske struktur opbygges i et tæt samspil mellem nervesystemets medfødte forudsætninger og barnets nære omsorgsmiljø. Forudsætningen for en sund udvikling af nervesystemet er, at barnet gennem opvæksten indgår i et samspil med kærlige omsorgspersoner.

Udbytte

Om underviseren

Susan Hart, cand. psych. specialist og supervisor i børnepsykologi, og specialist i psyko-terapi. Selvstændig psykolog og tidligere ansat som leder af familiebehandlingscentret ‘Skovsøgård’ i Slagelse og på børnepsykiatrisk afdeling, Gentofte Amtssygehus.

Forfatter til bøgerne: Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006), Fra interaktion til relation – tilknytning hos Winnicott, Bowlby, Stern, Schore & Fonagy, sammen med Rikke Schwartz (2008), Den følsomme hjerne (2009), Dissociationsfænomen (2011), Neuroaffektiv psykoterapi med børn (2011), Neuroaffektiv psykoterapi med voksne (2011) – og Ledelse mellem hjerte og hjerne – om mentalisering og neuroaffektiv lederskab (2013) – alle fra Hans Reitzels Forlag.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2685, – der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2148, -. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldings-tidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.