Ledelse fra distancen - Seminarer
Ledelse fra distancen

Ledelse fra distancen

Skab resultater med nærvær, synlighed og strategisk selvledelse Ledelse fra distancen bliver en realitet for flere og flere offentlige ledere. Og med i kølvandet følger en række nye udfordringer og problemstillinger, der betragteligt ændrer råderummet og betingelserne for god ledelse. Derfor har vi inviteret 2 engagerede kapaciteter, der begge kender alt til udfordringerne i at lykkes med at lede på afstand. Sammen giver de dig selvfølgelig solid viden om og værdifulde værktøjer til at blive endnu mere succesfuld i rollen som distanceleder.
Distance-ledelse, virtuel-ledelse, pendler-ledelse. Tendensen er ikke til at tage fejl af. Ledelse på afstand bliver en realitet for flere og flere offentlige ledere. Og med i kølvandet følger et væld af nye udfordringer og problemstillinger: For hvordan fordeler du din tid og dit nær-vær lige i forhold til de medarbejdere, du ikke ser hver dag? Hvordan skaber du fælles ret-ning og klare mål med en medarbejdergruppe, der fysisk befinder sig langt væk fra både dig og hinanden? Og hvad kan du som leder gøre for at inspirere dine medarbejdere til selv at tage et aktivt ledelsesansvar i dagens rutiner?

I en nyligt offentliggjort rapport har Væksthus for ledelse fundet frem til flere grundlæg-gende kompetencer, der kendetegner den succesfulde distanceleder. For effektivt at kunne lede fra di-stancen må du være skarp til at afstemme forventningerne til dine medarbejdere og samtidig kunne gøre mål og værdier tydelige. Du skal være stærk i relationerne, kunne styrke tilliden til medarbejderne og undervejs finde den rette balance mellem kontrol og til-lid. Og sidst men ikke mindst skal du kunne uddelegere ansvar og opgaver til dine teams og nøglemedarbejdere. På dette seminar sætter to yderst kompetente undervisere fokus på, hvordan du omsætter dette til effektiv ledelsespraksis.

Udbytte

Dagens indhold

Kommunikation og nærvær fra distancen

God og vedvarende kommunikation er omdrejningspunktet for al succesfuld ledelse. For det er via denne, at vi ledere kan formidle organisationens mål og værdier, finder nye og bedre løsninger, afstemmer forventninger og løser konflikter. Men hvad gør vi, når medarbejderne er fysisk placeret et andet sted – måske endda flere forskellige steder? Uanset om du er tæt på medarbejderne eller langt fra dem, er behovet det samme. Men som distanceleder er dine betingelser og råderum dog markant anderledes. Med udgangspunkt i distancelederens udfordringer og dilemmaer, tager Anne Birgitte Lindholm fat på:

Ledelse af selvledelse – når medarbejderne tager del i ledelsesansvaret

Distanceledelse fungerer kun, hvis det lykkes dig og dine medarbejdere at finde en god ba-lance mellem ledelse og selvledelse. Det er helt umuligt at løse alle opgaver effektivt, hvis der kun træffes beslutninger og løses problemer, når du som leder er til stede. Men hvordan inspirerer du dine medarbejdere til at tage mere ansvar i dagens rutiner? Og hvordan sør-ger du for at være til rådighed, når der er behov for hjælp og sparring? Med udgangspunkt i strategisk ledelse af selvledelse tager Anders Raastrup Kristensen fat på:

Undervisere

Anne Birgitte Lindholm, underviser, forfatter og indehaver af PraxisConsult. Anne Birgitte Lindholm er forfatter til bogen Lederskab på di-stancen (2012) fra L&R Business, og hun har igennem de seneste år undervist over 500 ledere i distanceledelse. Anne Birgitte Lindholm har des-uden 12 års erfaring som mellem- og topleder.

Anders Raastrup Kristensen, ph.d. og adjunkt på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. Han har netop udgivet bogen Strategisk selvledelse – ledelse mellem frihed og forretning (Gyldendal Business, 2013) og har tidligere skrevet bogen Det grænseløse arbejdsliv – at lede de selvledende medarbejdere (Gyldendal Business 2011).

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.672,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.138,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted