Inklusion på tværs af diagnoser - Seminarer
Inklusion på tværs af diagnoser

Inklusion på tværs af diagnoser

Et unikt mix af børnepsykiatri og special-pædagogik omsat til almindeligt skoleliv Folkeskolens nye inklusionsmål kræver, at vi skal rumme flere elever i klasseværelserne. Men hvordan inkluderer du alle – uanset diagnose? Det er lettere sagt end gjort. Få svarene og meget mere af den top-evaluerede underviser Ingrid Sindø, som giver dig et unikt mix af børnepsykiatri og special-pædagogik omsat til almindeligt skoleliv.
Det er en smuk tanke, at folkeskolen skal kunne inkludere alle, uanset eventuelle diagnoser, men hvordan fører vi det ud i praksis? Hvordan inkluderer vi de i gennemsnit to elever i hver klasse, som har en diagnose – særligt når det er børn med forskellige diagnoser?

Hvordan kan vi i klassen som helhed skabe forståelse for børnenes forskelligheder og ud-fordringer? Hvordan kan vi på en retfærdig måde forklare, hvorfor nogle børn f.eks. må holde pauser i undervisningen eller sidde med legetøj, når andre ikke må? Og hvordan inddrager vi elever og forældre i inklusionsprocessen?

Det giver speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, Ingrid Sindø, sit bud på. Kurset er et unikt mix af børnepsykiatri og specialpædagogik omsat til almindeligt skoleliv. Fokus er på praksisnære og anvendelsesorienterede værktøjer, som kommer alle børn til gode, og som kan indføres i den almindelige undervisning uden et stort ekstra tidsforbrug.

Udbytte

På kurset ‘Inklusion på tværs af diagnoser’ giver Ingrid Sindø dig:

Indhold

‘Inklusion på tværs af diagnoser’ kommer bl.a. ind på:

Dagens underviser

Ingrid Sindø, speciallæge i børne-og ungdomspsykiatri og kognitiv adfærdsterapeut. Ingrid Sindø har igennem mange år rådgivet og vejledt pædagoger og lærere på en lang række skoler i at give elever med særlige behov bedre forudsætninger for at få en udviklende sko-ledag.

Til dagligt arbejder hun med børn, som har psykiske vanskeligheder eller lidelser som autis-me, ADHD, OCD, angst og Tics og Tourette og deres familier. Det giver hende et særligt ind-blik i børnene og deres familiers hverdag, de udfordringer de står overfor, samt hvordan vi kan hjælpe dem til at få en lettere og mere overskuelig dagligdag.

Ingrid Sindø er en passioneret og erfaren underviser. Hun kombinerer teori med praksisfor-tællinger, så du kommer hjem med fornyet viden og konkrete eksempler på, hvordan du kan takle hverdagens udfordringer. Ingrid Sindø lægger op til dialog og diskussion, så undervis-ningen bliver så relevant for dig som muligt.

Det har tidligere kursister sagt om Ingrid Sindø

Dejligt, at det er på et almindeligt sprog, så man kan forholde sig til indholdet. Jeg føler, at jeg kan tage det med hjem og bruge”.

Dejligt engagement, man sidder som kursist og fornemmer Ingrids store faglige og praktiske viden, og at hun brænder for det”.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.640,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.112,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.