Familieret - Seminarer
Familieret

Familieret

Hvordan bevarer vi overblikket? Det kan være en kompliceret affære at bevare det juridiske overblik over familieretten. Bl.a. i forbindelse med den nye ægte-skabslovgivning pr. 1. juli 2013, der byder på nye tiltag og ikke mindst faldgruber, du skal være opmærksom på. Men på dette kursus får du fuldstændig styr på familieret. Fokus er separation, skilsmisse, ægtefællebidrag, børnebidrag og faderskab.
Som socialrådgivere og sagsbehandlere skal vi dagligt være skarpe på at rådgive og hjælpe skilsmisseramte familier med at få et juridisk overblik over, hvilke rettigheder og forpligti-gelser de har, og ikke mindst hvilken betydning skilsmissen har for økonomien og for børn-ene. Hvilke rettigheder har eksempelvis en ægtefælle, som har været udsat for vold? Og hvornår må en borger få kontanthjælp i forbindelse med skilsmisse?

Vi ved, alt er på spil for de skilsmisseramte familier, og det stiller store krav til vores fag-lighed.

Som fagpersoner kan det ind imellem være udfordrende selv at bevare det juridiske overblik i forhold til familieret pga. ny lovgivning på området, bl.a. i forbindelse med den nye ægte-skabslovgivning pr. 1. juli 2013. Der er nye tiltag og faldgrupper, vi konstant skal være op-mærksomme på. Hvordan rådgiver vi eksempelvis bedst i bidragssager? Og hvordan vi får et juridisk overblik over en faderskabssags-gang?

Med andre ord, hvordan bliver vi endnu bedre til at give en samlet – og dermed mere ef-fektiv rådgivning til skilsmisseramte familier?

Indhold

På kurset får du en opdateret viden om de nyeste regler inden for familieret med fokus på separation, skilsmisse, ægtefællebidrag, børnebidrag og faderskab.

Kurset klæder dig på til at rådgive professionelt om skilsmisse og give dine borgere det nødvendige overblik over, hvordan de kommer videre, og hvilke ting, de SKAL have styr på.

Udbytte

Kurset sætter dig i stand til at kunne rådgive borgere om:

Derudover et brush up af reglerne om samvær, bopæl og forældremyndighed.

Underviser

Tine Bjerre, erhvervsøkonom (HA-jur) og cand. jur., konfliktmægler og voksenunderviser (AVG). Ansat ved Statsforvaltningen i familieretlig afdeling siden 2001. Tine Bjerre har stor erfaring i afholdelse af kurser og oplæg for advokater, statsforvaltningsmedarbejdere, jura-studerende på SDU, socialrådgivere, jordemødre og andre sundhedspersoner.

Pris og rabat

Pris pr. deltager er kr. 2653,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2122,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.