Sådan styrker du børn og unges selvkontrol - Seminarer
0768_Invitation_Styrk-børn-og-unges-selvkontrol_400X292-1

Sådan styrker du børn og unges selvkontrol

Med nyeste forskning siden Marshmallow-testen Sæt fokus på selvkontrol. Det betaler sig. For graden af selvkontrol er helt afgørende for børns evne til at koncentrere sig og lære. Den gør det også muligt for dem at stoppe op og tænke sig om, inden de handler efter første indskydelse, hvilket giver færre konflikter og frustrationer. Og på denne workshop stiller en af de få eksperter på det område, som alt for få ved noget om, skarpt på, hvordan du træner og arbejder pædagogisk med den vigtige kompetence.
Se vores nyeste arrangementer her.

Selvkontrol

På dette kursus om selvkontrol får du indblik i en helt ny og banebrydende viden om, hvordan børn kan lære at blive dygtige til at håndtere livets udfordringer.

Succes er nemlig ikke noget, man er født til, eller som er de få forundt.

Succes følger særligt af ét – noget overraskende – personlighedstræk, nemlig selvkontrol, som vi alle kan lære børnene ved hjælp af et konkret og nyudviklet program.

——–

Hvis der lå en skumfidus foran dig, ville du så spise den med det samme? Eller kunne du vente 20 min., hvis du så fik én mere. Forskning har vist, at graden af selvkontrol er afgørende for, hvordan børn og unges liv udvikler sig. Samtidig har forskning vist, at vi gennem mål-rettet træning kan styrke børn og unges selvkontrol allerede fra 2-årsalderen.

Se interview med underviser Rune Kappel, der fortæller meget mere om, hvorfor selvkontrol er så afgørende. Og med et eksempel illustrerer han, hvordan du helt konkret arbejder med at styrke den vigtige kompetence.

 

http://youtu.be/qhLKHwsFNe0

Intelligens har længe været i fokus, men i dag ved vi, at selvkontrol er lige så vigtigt. Selv-kontrol har betydning for, hvordan børn og unge klarer sig i skolen, hvordan de løser kon-flikter, overkommer udfordringer og danner relationer.

Det er ligeledes selvkontrol, som gør dem i stand til at fastholde deres opmærksomhed, tøjle deres frustration og ikke mindst vente på deres tur. Med en endnu bedre forståelse for selv-kontrol, intelligens og ikke mindst deres indbyrdes forhold har du mulighed for at arbejde målrettet med to af de egenskaber, som, videnskaben har vist, fremmer børn og unges triv-sel og udvikling. Både her og nu og i det lange løb.

Så hvordan træner du børn og unges selvkontrol i en travl og hektisk hverdag? Hvordan indretter du læringsmiljøer, som skaber mere selvkontrol i stedet for at tære på den? Hvor-dan ruster du unge til at kunne arbejde med deres egen selvkontrol? Hvordan rådgiver og støtter du forældre, som gerne vil træne selvkontrol med deres børn?

Er der sammenhæng mellem ADHD og andre adfærdsforstyrrelser og selvkontrol, og kan selvkontrolstræning afhjælpe nogle af symptomerne? Og hvordan aktiverer du din egen selvkontrol, så du har overskud til at støtte børn og unge i træningen af deres?

Indhold

På dagen sætter psykolog og leder af team for Pædagogisk Psykologisk Uddannelsesråd-givning på Aarhus Universitet Rune Kappel fokus på, hvordan du styrker børn og unges selvkontrol. Du bliver præsenteret for den nyeste viden indenfor intelligens, og hvordan du kan omsætte den til konkret handling, som optimerer børn og unges læring.

Øvelser i selvkontrol

På dagen bliver du præsenteret for en lang række øvelser. Herunder øvelser til at:

Dit udbytte

Denne workshop giver dig bl.a.:

Underviseren

Rune Kappel, aut.cand.psych. og leder af Pædagogisk Psykologisk Uddannelsesrådgivning, der er en del af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet. Til daglig beskæftiger han sig med at vejlede studerende, forskning og undervisning.

Rune Kappel har tidligere arbejdet som AKT-psykolog og sagsbehandler, og har også ar-bejdet med familieterapi. I sin undervisning kombinerer Rune Kappel praksisnære værktøjer med den nyeste forskning indenfor bl.a. pædagogik og didaktik.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.658,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.126,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.