Mønsterbrud med ICDP - Seminarer
Mønsterbrud med ICDP

Mønsterbrud med ICDP

Få en teoretisk og praktisk indføring i ICDP - som en mønsterbrydende relations- og ressourceorienteret pædagogik på dette spændende kursus.

Få redskaber til at bryde børn og unges psykosociale problemer og mønstre

Verden over har ICDP programmet vist imponerende resultater ved at skabe sunde omsorgsrelationer, der fører trivsel og udvikling med sig. ICDP er med til at styrke voksnes ressource- og relationskompetencer, så vi kan indgå i et anerkendende og udviklingsstøttende samspil med børn og unge.

Gennem et trygt og tillidsfuldt samspil kan vi være med til at bryde psykosociale problemer og mønstre for udsatte børn og unge. Vi kan f.eks. styrke Maries dårlige selvværd eller Simons manglende robusthed, så de udvikler sig psykisk sundt, får forbedret deres kognitive og sociale evner – samt styrer uden om de problemer og risici, som ellers potentielt truer dem.

Skab flere mønsterbrud med ICDP

ICDP er et godt bud på, hvordan vi kan hjælpe børn og unge, som oplever svær modstand i livet – og som umiddelbart har de forkerte forudsætninger for at trives og klare sig godt.

På dette kursus giver lektor og ICDP-underviser Allan Stevn Bach en teoretisk og praktisk indføring i ICDP – som en mønsterbrydende relations- og ressourceorienteret pædagogik. Du får viden og redskaber til at styrke dit samspil med børn og unge. Og du lærer, hvordan du gennem et ændret syn på samspillet kan være med til at bryde en negativ udviklingsspiral.

Fokusområder

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til professionelle omsorgsgivere på børn og ungeområdet – men ICDP programmet kan bruges i de fleste pædagogiske sammenhænge, hvor der er relationer mellem omsorgsgivere og borgere.

Dagens underviser

Allan Stevn Bach, cand. mag i litteratur og psykologi, ansat som lektor i psykologi ved University College Nordjylland efter- og videreuddannelse. Han har de i de seneste 15 år undervist i ICDP-programmet og Marte Meo metoden med dertil knyttede teorier, som primært omfatter tilknytningsteorien og den neuroaffektive udviklingspsykologi. Derudover har Allan Stevn Bach beskæftiget sig indgående med Søren Kierkegaards begreber om selvet, angsten og fortvivlelsen.

Hvad er ICDP?

ICDP står for “International Child Development Programme”, der er et internationalt forebyggelsesprogram baseret på den nyeste forskning inden for relations- og tilknytningsteorier.

ICDP anvendes med det formål at styrke relationen mellem børn og unge og deres omsorgsgivere. Gennem en kvalificering af samspillet kan barnet og den unges evne til kontakt, relation og tilknytning udvikles og medvirke til en sundere selvudvikling.

Til dette har ICDP-programmet udviklet otte samspilstemaer, som udgør en ramme for, hvordan den voksne kan udvikle sin bevidsthed om egne virkemidler i kontakten med barnet.

Et af temaerne handler f.eks. om den regulerende og grænsesættende dialog, hvor omdrejningspunktet er at hjælpe barnet med at udvikle strategier og indre modeller for, hvordan det kan kontrollere sig selv.

På dette kursus bliver du introduceret til alle otte temaer, med fokus på hvordan du kan bruge dem til at støtte børn og unge med at bryde mønstre.

Denne dag er for dig der ønsker at støtte børn og unge, der har nogle svære livsbetingelser, med at bryde deres sociale arv. Du tilmelder dig øverst på denne side.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.529,- for kunder på vores mailliste og 2.810,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer). Se hvor stor rabat I kan opnå – klik her ->