Når angst rammer børn og unge med autisme - Seminarer
Søren-Benedikt-Pedersen-300-e1467118493579

Når angst rammer børn og unge med autisme

Denne praksisorienterede temadag giver et sammenhængende indblik i det manualopbyggede angsthåndteringsprogram til børn med autisme Cool Kids ASF. På dagen får du en række konkrete angsthåndteringsstrategier, trin-for-trin guide til angsthåndtering og introduktion til Cool Kids ASF.
Vi starter et nyt hold til maj 2017 – Find holdet her


Introduktion til Cool Kids programmet til autister i alderen 7-15 år.

Quick navigation


Cool Kids-programmet har allerede haft stor succes, når det handler om at hjælpe børn og unge med angst. Og nu er Cool Kids ASF programmet her endelig. Programmet, der sætter fokus på arbejdet med angst hos børn og unge med autisme.

Cool Kids ASF tager udgangspunkt i, hvordan vi arbejder målrettet med at mindske angst hos børn og unge med autisme. For børn og unge med autisme har ofte svært ved mentalisering og affektregulering, og derfor må vi gribe angsten an på en anden måde. Cool Kids ASF programmet fokuserer på konkrete værktøjer bl.a., afspændingsøvelser, realistisk tænkning, trappestiger, bekymringssurfing og andre redskaber, som hjælper os i vores arbejde og møde med børnene og de unge.

 

Indhold

Temadagen giver et sammenhængende indblik i Cool Kids ASF – programmets opbygning og indhold. Cand. psych. Søren Benedikt Pedersen skitserer en sammenhængende teori om angstlidelser hos børn og unge med autisme og præsenterer en række konkrete angsthåndteringsstrategier, samt en trin-for-trin guide til angsthåndtering.

Det er en praksisorienteret temadag, hvor der er fokus på konkrete øvelser, skemaer, strategier og pædagogiske redskaber, som kan bruges i barnets og den unges hverdag.

Udbytte

På kurset får du bl.a.

●     Indsigt i, hvordan angstlidelser viser sig hos børn og unge med autisme
●     Hvordan vi bruger Cool Kids ASF i det pædagogiske arbejde
●     Kendskab til teorier, som kan forklare angstlidelser hos børn og unge med autisme
●     Indblik i angsthåndteringsstrategier, som hjælper børn med autisme
●     Introduktion til manualerne “Cool Kids Program tilpasset børn med autisme – arbejdshæfte for børn” og “Cool Kids program tilpasset børn med autisme – arbejdshæfte for forældre.”
●     Introduktion til konkrete øvelser, du kan lave sammen med børn, som har autisme

Cool Kids ASF

Angst ses som en medfølgende lidelse hos børn med autisme. Helt op mod 40 % af børn med autisme bliver ramt af en angstlidelse.

Cool Kids ASF-programmet er teoretisk funderet i kognitiv adfærdsterapi, og omfatter afspændingsøvelser, kognitiv omstrukturering, gradueret eksponering, forældretræning samt socialfærdighedstræning og assertion.

Metoderne er udviklet med henblik på at tackle de faktorer, som er med til at udvikle problematisk angst hos børn og unge med autisme.

Dagens underviser

Cool Kids ASF Søren Benedikt PedersenSøren Benedikt Pedersen, cand. psych.

Søren Benedict Pedersen er indehaver af Cool Kids Børne- og ungdomspsykologiske klinik og ekstern lektor ved Roskilde Universitet.

Han er efteruddannet i kognitiv adfærdsterapi og har haft mere end 500 børn og unge i behandling med Cool Kids og Chilled programmerne.

Derudover har han stor erfaring med forældrerådgivning, tværfagligt samarbejde samt at rådgive skoler, daginstitutioner m.m. i, hvordan de bedst støtter op om og hjælper børn og unge gennem deres angst.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Dertil kommer udgifter til manualerne: Cool Kids Program tilpasser børn med autisme, arbejdshæfte for børn og Cool Kids Program tilpasset børn med autisme, arbejdshæfte for forældre (i alt kr. 300).

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Video

IKON_video-60-venstejustSe video: Søren Benedict Pedersen introducerer dig Cool Kids ASF – angsthåndtering til børn med autisme.

Hør bl.a. hvorfor det er så vigtigt at have de rette angsthåndterings-strategier og redskaber, når du arbejder med børn og unge med autisme.

Se video – klik her