Chris Norre: mindfulness i ledelsesperspektiv - Seminarer
norre

Chris Norre: mindfulness i ledelsesperspektiv

Forskning viser, at mindfulness bl.a. hjælper ledere til at se situationer mere klart. At den effektive teknik styrker deres evne til at tænke ud af boksen. Og at den også resulterer i færre udgifter i forbindelse med fravær, højere trivsel blandt medarbejdere og stærkere relationer mellem ledere og medarbejdere. Så hvorfor ikke integrere mindfulness i din ledelse? I dit team? I din organisation?

Sådan skaber du en mindful organisation

Nye tider kræver nye løsninger og nye ledelsesredskaber! Som organisation eller institution kan vi ikke løse fremtidens problemer med fortidens løsninger. Men hvad gør vi så, når vi som ledere skal have tingene til at hænge sammen trods stramme budgetter og større udfordringer med trivsel, arbejdsmiljø, fastholdelse af medarbejdere, stress, borgerservice osv.?

Er Mindfulness og lærende organisationer vor tids løsning? Der er ingen tvivl om, at mindfulness er det nye sort inden for personlighedsudvikling, men spørgsmålet er, hvordan vi som organisation kan lade os inspirere af mindfulness og nytænke ledelsesstrategier ved at integrere mindfulness i vores organisation. Hvordan kan vi med andre ord skabe en mindful arbejdsplads, hvor vi som ledere kobler mindfulness til medarbejdernes trivsel og effektivitet og dermed skaber plus på bundlinien?

Svaret får du på dette nyskabende kursus, hvor en af Danmarks førende mindfulness – instruktører og mindfulness-forsker Chris Norre stiller skarpt på, hvordan du med mindfulness vil opleve en ny måde at være nærværende leder på. Du vil opdage, hvor effektfuldt det er at stoppe op og se, at der er nye måder at gøre tingene på. Du vil indse, at mindfulness er en effektiv metode til at gøre op med vanetænkningen, og derimod skabe en lærende organisation ved netop at bringe innovation ind i såvel dagligdagen som i dine fremtidige udfordringer.

MEN din organisation eller institution bliver ikke lærende af sig selv! Du skal starte et sted – og det sted er dig selv som leder. Du skal være villig til at vise andre vejen til, at der er en anden måde at gøre tingene på. Og det kan dette kursus hjælpe dig med.

Udbytte
Kurset er ikke et personligt kursus i mindfulness, men derimod et kursus, hvor du får:

Form
Dagen er blanding af viden, teorier, cases, enkle mindfulnessøvelser og mindre gruppedialoger

Underviser
Chris Norre, Mindfulness-konsulent, foredragsholder, tidligere ekstremløber, cand. mag i filosofi. Chris Norre har i foråret 2012 afsluttet et forskningsprojekt i mindfulness i en stor dansk bank. Sideløbende har Chris arbejdet med at integrere mindfulness i organisationer som Nordea Liv og Pension og Gentofte kommune. Har bl.a været i dommerpanelet til kåringen af Danmarks sundeste arbejdsplads i 2012. P.t. arbejder han sammen med et stort dansk konsulenthus om at skabe Danmarks første CEO læringsnetværk i mindfulness og Teori U.

Chris Norre har lært mindfulness, yoga og meditation gennem i 10 år at have fulgt tibetanske buddhistiske mestre samt lært mere om teknikken MBSR – Mindfulness Baseret Stress Reduktion hos John Kabat Zinn i USA . Chris Norres interesse for mindfulness startede tilbage i hans fortid med ekstremsport, hvor han løb 30 marathon på 30 dage Danmark rundt, 560 km i Alaska i ned til 45 graders kulde, 320 km i Saharaørkenen i op til 45 graders varme, og mange andre konkurrencer.

Indhold
Dagens fokus er, hvordan vi med mindfulness kan imødekomme såvel højpraktiske som lavpraktiske udfordringer i hverdagen på afdeling – eller organisationsplan: De højpraktiske er emner som innovation, sygefravær, trivsel, psykisk arbejdsmiljø, stress, fastholdelse af ansatte, medarbejder -eller borger tilfredshed, leder – og medarbejder udvikling osv. De lavpraktiske er derimod mere relateret til hverdagsproblematikkerne såsom mødekultur, samtalekultur, smittende stressspiral m.m.

Der er mange resurser at hente på begge planer, og på kurset går vi ind i flere af områderne, for at se på, hvad mindfulness kan hjælpe med.

Dagens program