Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation - Seminarer
Header_brændstof
Psykologisk Tryghed ved Seminarer.dk
Kursus

Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation

Fejl er uundgåelige, men ved at håndtere dem rigtigt, kan vi omdanne dem til guld.

På dette kursus deler Jan Nielsen, erfaren pilot og ekspert i fejlkultur, sin unikke indsigt fra flyindustriens arbejde med fejl. Inspireret af Amy Edmondsons forskning vil du få konkrete værktøjer til at forstå og analysere fejl og omdanne dem til værdifulde læringsressourcer og innovationsmuligheder – forbedre kommunikation og styrke teamwork i din organisation.

Tilmeld dig nu og tag første skridt mod en mere robust og læringsorienteret arbejdsplads!

“Når man har friheden til at fejle uden at blive sanktioneret, øges kreativiteten og effektiviteten samtidig med at ansvarsfølelsen stiger og fokus udvides (Situational Awareness)”

Fejl er en uundgåelig del af enhver virksomheds hverdag. Men hvordan vi håndterer fejl kan betyde forskellen mellem udvikling og afvikling.

For Amy Edmondson er fejl ikke bare fejl. Fejl kan omdannes til værdifulde læringsressourcer og innovationsmuligheder og være en bærende søjle i den psykologisk trygge organisation. Ved at skabe en kultur, hvor fejl ikke straffes, men derimod analyseres og forstås, kan organisationer opnå vedvarende forbedring og udvikling.

På dette kursus vil pilot Jan Nielsen kombinere teorien fra Amy Edmondsons forskning i psykologisk tryghed med sin omfattende praktiske erfaring fra flyindustriens systematiske arbejde med fejl. Du lærer at identificere forskellige typer af fejl, og Jan Nielsen præsenterer konkrete værktøjer til at udvikle og vedligeholde en sund fejlkultur. Du lærer desuden at vende fejl til muligheder for læring og til at forbedre arbejdsmiljøet samt øge din organisations samlede performance.

Efter kurset er du klædt på til at:

  • Lære af fejlene: Forstå, hvordan fejl kan omdannes til læring og innovation i jeres organisation.
  • Understøtte psykologisk tryghed: Få værktøjer til at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejdere føler sig trygge ved at indrømme og diskutere fejl uden frygt for repressalier.
  • Implementere flyindustriens bedste praksis: Lær metoder fra en industri, hvor fejl kan have alvorlige konsekvenser, og lær, hvordan disse metoder kan anvendes i jeres organisation for at forbedre performance og trivsel.
  • Forbedre kommunikation og samarbejde: Opdag, hvordan effektiv kommunikation og teamwork kan reducere fatale fejl og styrke samarbejdet i jeres virksomhed.

Lektien fra flyindustrien

78 % af fejl i flyveindustrien skyldes menneskelige faktorer - primært inden for områderne kommunikation, lederskab og beslutningsproces.

Gennem sit virke som helikopterpilot på Akutlægehelikopteren i Danmark har Jan Nielsen udviklet en dybdegående forståelse af betydningen af effektiv ledelse, kommunikation og teamwork på en højrisikoarbejdsplads.

”Når vi har tillid til teknologien, procedurerne, kollegaerne, ledelsen og os selv, føler vi psykologisk tryghed. Når vi føler psykologisk tryghed, er vi mere kreative og reagerer hurtigere og mere sikkert. Når vi er trygge i vores omgivelser, yder vi bedst som mennesker.” - Jan Nielsen

Amy Edmondsons "The Right Kind of Wrong"

Amy Edmondsons seneste bog, "The Right Kind of Wrong - The Science of Failing Well", udforsker frygten for at fejle og dens indflydelse på individuelle og organisatoriske præstationer. Hun identificerer tre mekanismer, der modarbejder en produktiv fejl-læringskultur: fejl-aversion, frygt for socialt stigma og kontekst-uafhængig respons. Edmondson tilbyder en modgift, der inkluderer en nuanceret forståelse af fejl og en kultur, hvor fejl ses som læringsmuligheder.

Header_brændstof

Målgruppe

Kurset sigter mod at adressere udfordringer i offentlige og private organisationer, hvor komplekse problemstillinger og behovet for kreativitet og forandring kræver en ny tilgang til fejl.

Kurset henvender sig til dig, der er leder eller medarbejder og ønsker at skabe en sund fejlkultur i din organisation. Det er relevant for dig, der ønsker at forbedre arbejdspladsens trivsel og performance ved at arbejde systematisk med fejlhåndtering og psykologisk tryghed.

Om underviseren:

Jan Nielsen
Jan Nielsen
erfaren pilot og ekspert i fejlkultur
Jan Nielsen har 30 års erfaring fra militæret som officer og helikopterpilot og har siden år 2014 været pilot på Akutlægehelikopteren i Danmark (HEMS). I alle arbejdsopgaver har Jan arbejdet i en kultur med stor fokus på håndtering af fejl, og på hvordan man lærer af det.

Til daglig er Jan ansvarlig for den danske HEMS operations ACRM (Aero Medical Crew Resource Management), der er det usynlige bånd mellem udstyr, procedurer og mennesker, udtrykt bl.a. gennem ledelse, kommunikation, teamwork, risikoanalyse og stresshåndtering.
TID & STED:
Det sker:
Den 12. november 2024 på Scandic Glostrup
Den 28. november 2024 på Scandic Kolding

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.995, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.