Gå glip - men hvorfor og af hvad? - Seminarer
400x292px_Brinkmann_og_Willig

Gå glip – men hvorfor og af hvad?

Gå glip – men hvorfor og af hvad? Få svaret af Svend Brinkmann og Rasmus Willig på helt unik temadag.
Gå glip – men hvorfor og af hvad? Få svaret af Svend Brinkmann og Rasmus Willig

solstik-teamånd

Den 26. juni 2018 på Hotel Nyborg Strand

Det og mange flere spørgsmål har Svend Brinkmann og Rasmus Willig sine helt egne og klare holdninger til!

Gå derfor IKKE glip af denne unikt sammensatte dag, hvor psykologiprofessor Svend Brinkmann kommer med en klar opfordring til at “gå glip” samt til at lære at glædes ved begrænsningens kunst. Hvor sociolog og lektor Rasmus Willig perspektiverer Svend Brinkmanns opfordring ved at kaste et kritisk blik på arbejdspladserne og samfundet generelt i forhold til, hvad det så er, at vi skal gå glip af.

For at få belyst oplægsholdernes meninger til arbejdslivet og samfundet generelt runder vi dagen af med en praksisnær paneldiskussion, hvor vi har inviteret gæster, som udfordrer Svend Brinkmann og Rasmus Willig på den praktiske tilgang i forhold til det at gå glip.

Gå glip - men hvorfor og af hvad?

Valgfrihedens tyranni

Når vi vælger noget til, vælger vi samtidig noget fra, og det kan let skabe en angst for, om vi nu også har fået valgt rigtigt. Det er ”valgfrihedens tyranni”, som Svend Brinkmann udtrykker det, og Rasmus Willig kommer bekræftende til orde, idet han ser samfundet som en konkurrencestat præget af et særligt præstationstyranni. Der opstår let en risiko for at blive evigt utilfreds, når vi går rundt med denne angst for at gå glip af noget og en evig søgen efter optimering af os selv.

Ifølge Svend Brinkmann og Rasmus Willig er det nødvendigt at vælge fra og samtidig lære at glædes ved begrænsningen – at gøre lidt mindre på længere tid og sætte fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Sig nej til nye tilbud og værdsæt det, der er. Ingen kan klare at optimere og udvikle konstant – frygten for at gå glip af noget hænger i høj grad sammen med stress. Det er lederne og politikerne, der har ansvaret for at skabe bæredygtige arbejdspladser, idet det enkelte individ ikke bare uden videre kan sige fra over for “vækstmonstret” og “optimeringsspøgelset”, som mange arbejdspladser er præget af i dag, mener Svend Brinkmann.  

Tilgængelighedens magt

Begrebet “frihed” kan ifølge Rasmus Willig nemt blive identisk med tvang, idet mange mennesker vil være tilgængelige konstant – både på arbejde og hjemme. De ønsker altid at være i bevægelse og klar til de forandringer, som markedet ustandseligt kalder på.

Men det at gå glip af noget kræver en indsats – det kræver handling. Det er bestemt ikke nemt, men en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed. Det skaber værdi for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold, mener Svend Brinkmann.

Dagens indhold

Psykologiprofessor Svend Brinkmann fra Aalborg Universitet vil indlede dagen og fortælle om, hvad der karakteriserer det moderne menneske. Han vil indføre os i begrænsningens kunst og introducere os til de meget sigende begreber FOMO (Fear of Missing Out) og JOMO (Joy of Missing Out).

Om Svend Brinkmann kan der også siges:

Sociolog og lektor, Rasmus Willig fra Roskilde Universitet, vil efter frokost gribe bolden og give os et bud på, hvad vi skal vælge fra og hvilke konsekvenser disse til- og fravalg har for arbejdspladsen som helhed.

Om Rasmus Willig kan der også siges:

IKKE glip af denne unikke temadag, som primært vil bestå af indholdsrige og levende oplæg om arbejdslivets udfordringer.

Skynd dig at samle dine kollegaer og tilmeld jer på www.seminarer.dk eller på telefon 6615 9043. Svend Brinkmann og Rasmus Willig er to meget kendte og populære kapaciteter, så der er rift om pladserne! 

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen