Selvskade og spiseforstyrrelser hos drenge og unge mænd - Seminarer
0755_Invitation_Selvskade-og-spiseforstyrrelser-hos-drenge_400x292

Selvskade og spiseforstyrrelser hos drenge og unge mænd

En undersøgelse blandt gymnasieelever viser bl.a. at 17 procent af drengene har skadet sig selv det seneste år. Desværre skjuler de det godt. Lær at spotte tegnene og hjælpe de unge drenge og mænd.
Det er ikke kun piger, som kæmper med at leve op til kravene om gode karakterer, det rigtige udseende og likes på Facebook. Det gør drenge og unge mænd også. Ligesom piger vælger flere af drengene selvskade som mestringsstrategi, når kravene bliver for uoverskuelige – og de gør det hårdere og oftere end pigerne. Desværre er det sværere at opdage tegnene hos drengene. 

Om kurset

Kurset sætter fokus på de forskelle og ligheder, der er mellem drenge og pigers selvskadende adfærd. Når unge mænd slår hånden ind i væggen, tolker vi det som almindelig adfærd, mens samme adfærd hos piger straks ville få alarmklokkerne til at ringe.

 

> Læs mere om kurset – Kursus: Selvskade og spiseforstyrrelser hos drenge

Spiseforstyrrelserne megareksi (sygelig fokusering på træning/størrelse) og ortoreksi (sygelig fokusering på sundhed) er svære at få øje på, fordi de drenge og unge mænd, som lider af det, ser sunde og veltrænede ud. Derfor er det også svært at se, at det ikke er fester eller computerspil, som får dem til at falde i søvn i timerne, men derimod en meget lav fedtprocent. Og så er der dem, der kommer i slåskamp efter slåskamp – ikke fordi de er voldelige, men fordi det er en måde at påføre sig selv smerte.

På kurset får du bl.a. svar på, hvordan du bliver bedre til at spotte de selvskadende drenge og unge mænd. Hvordan du spørger ind til sportsskader eller de mange timer i fitnesscenteret med forståelse og ikke beskyldning, og hvordan du taler med dem om noget, der er så tabubelagt, og som mange anser for at være en pigesygdom?

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.745, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem.

Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.196,-. Priserne er ekskl. moms.

* Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.