Samskabelse er på alles læber - men hvad er det? - Seminarer
Beskæftigelse
Artikel

Samskabelse er på alles læber – men hvad er det?

I denne videoserie har vi fokus på samskabelse. Hvad er det, og hvordan får vi mere samskabelse? Få svarene og konkrete eksempler her!

Artikelbillede_600x450px_Illustration3
Der er en ny velfærd på vej. En velfærd der er mere i harmoni med borgeren og som indbyder til at vi skaber tingene sammen med borgeren, i stedet for til borgeren.Samskabelse kan ses som det redskab, der kan bringe vores organisation til et nyt udviklingsstadie, for vores velfærd rykker sig for alvor, når vi tør udforske de områder, vi sammen med borgere, pårørende, frivillige eller virksomheder kan skabe sammen.

Vi møder allerede samskabelsesprojekter mange steder i det offentlige, når velfærd og inddragelse tager ny form. For eksempel når beboere på opholdssteder får medansvar for deres egen hverdag ved at blive inddraget i jobsamtaler af personale, når frivilliggrupper tager børn med på museum i samarbejde med det lokale bibliotek, når erfarne unge hjælper nye unge i ungegruppen, eller når unge får medansvar for driften af det lokale ungdomshus.

I videoen nedenfor kan du høre konsulent Nis Grønager Madsen fortælle om emnet.

Der opstår ofte tvivl omkring forskellen på samskabelse og borgerinddragelse. I videoen nedenfor fortæller Nis Grønager Madsen om forskellene.

Skab plads til samskabelse

For at samskabelse skal lykkes, skal der skabes plads. I videoen nedenfor fortæller Nis Grønager Madsen, hvorfor det er så vigtigt, at der bliver skabt plads.

Konkrete eksempler

Er du stadig i tvivl om, hvordan samskabelse virker i praksis? Så får du her to praksiseksempler på samskabelsesprojekter.

Relevante arrangementer

Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted
Kursus

Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted

Fyn

Psykologisk tryghed er en nødvendighed i teams og på arbejdspladser – især i mentalt krævende arbejde. Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor krisepsykolog Rikke Høgsted dykker ned i, hvordan du og dine kollegaer i praksis styrker den psykologiske tryghed.

I løbet af kursusdagen får du bl.a.:

Viden om, hvad psykologisk tryghed er og ikke er Viden om det fysiologiske grundlag for psykologisk tryghed, eftersom tryghed både bor i kroppen og sindet Indsigt i lederens rolle ift. psykologisk tryghed Viden om fejlkultur som læremester Masser af praktiske øvelser

Lyder det som noget for dig? Rul ned på siden for at læse mere om dagens indhold

Læs mere
Konference om psykologisk tryghed
Kursus

Konference om psykologisk tryghed

Fyn

Vær med, når vi slår dørene op til en inspirerende dag med fokus på psykologisk tryghed i selskab med nogle af Danmarks førende eksperter på området. Oplev Christian Ørsted, Rikke Høgsted, Henrik Tingleff, Louise Dinesen, Vibeke Lunding-Gregersen, Jan Nielsen og Sarah Møller Lundberg. 

Dagens oplæg dykker ned i:

Hvorfor psykologisk tryghed er så afgørende at etablere og opretholde Hvilke benspænd og faldgruber der er ift. at skabe psykologisk tryghed Hvordan du kan understøtte psykologisk tryghed fra individ til team- og organisationsniveau

 

Læs mere
Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis
Kursus

Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis

Sjælland

Kom med på dette kursus, hvor du får indsigt i naturens positive indvirkning på vores krop og psyke, og lær at anvende evidensbaserede metoder til at fremme trivsel gennem naturbaserede aktiviteter.

Kurset kombinerer teori og praktiske øvelser og klæder dig på til at integrere naturen i dit daglige arbejde med sundhed og trivsel.

På kurset lærer du bl.a.:

At forstå naturens betydning for mental og fysisk sundhed gennem evolutionspsykologi og forskning Hvordan du planlægger aktiviteter, der styrker fællesskab og opmærksomhed i naturen Praktiske øvelser som sanseaktiviteter, opmærksomhedstræning og naturbaseret bevægelse
Læs mere
Livet med høj begavelse
Kursus

Livet med høj begavelse

Jylland & Sjælland

Høj begavelse kan vise sig på mange måder, og ofte bliver højtbegavede overset eller misforstået. Med psykolog Dea Franck, som er førende ekspert på området, lærer du at identificere tegn på høj begavelse, forstå intelligenstestning og opdage de mange facetter af høj begavelse.

Kurset giver dig bl.a.:

Viden om, hvordan højtbegavede tænker og udvikler sig Redskaber til at skabe støttende miljøer og styrke trivsel Praktiske metoder til at hjælpe med selvforståelse og potentialeudnyttelse

Uanset om du vil støtte andre, forstå dig selv bedre eller arbejde professionelt med højtbegavede, får du med dette kursus viden og konkrete værktøjer til at gøre en positiv forskel. Få mere at vide om kurset herunder.

Læs mere