Sjælesorg - Hvad er det? Bliv klogere på præstens rolle i krisen
Artikel

Sjælesorg – Hvad er det?

Sjælesorg er en samtale med en præst, der yder omsorg til mennesker i krise, som har brug for at dele deres byrder. Læs mere emnet herunder.

sjælesorg
Sjælesorg indebærer at yde omsorg for hinanden i tider, hvor behovet er størst. Enhver præst er til rådighed for en samtale om ethvert emne, man ønsker at diskutere med en fortrolig person. Sjælesorg indebærer en samtale med en præst, som man opsøger, når man står over for en krise. Dette kan omfatte alt fra tabet af en elsket person til følelser af mild depression. Sjælesorgen tilbyder en mulighed for at lette ens byrder og få trøst fra en person, man kan åbne sig op over for.

Forskellige typer af sorg

Sorg kan manifestere sig på mange forskellige måder og have mange forskellige årsager. En af de mest almindelige former for sorg er tabet af en elsket person. Dette kan være en utrolig smertefuld oplevelse, som kan tage lang tid at komme sig over. Sorg kan også opstå som følge af en skilsmisse eller et brud i et tæt forhold. I disse tilfælde kan sorgen være en kombination af sorg over tabet af den person, man holdt af, og sorg over det, der kunne have været.

En anden form for sorg kan være relateret til arbejde eller uddannelse. Mange mennesker har stærke følelser for deres karriere eller uddannelsesvej, og hvis de oplever fiasko eller tab, kan det føre til en form for sorg. Dette kan omfatte at miste sit job eller blive afvist fra en drømmeuddannelse eller et drømmejob.

Sorg kan også være en reaktion på ændringer i ens livssituation. Dette kan omfatte at flytte til et nyt sted eller miste en hjemmebase på grund af en naturkatastrofe eller en anden form for ødelæggelse. Det kan også omfatte at miste sin sundhed eller opleve en kronisk sygdom eller skade.

Uanset årsagen til sorgen kan sjælesorg være en hjælpsom måde at håndtere de følelsesmæssige udfordringer på. En præst kan give en person den støtte og vejledning, der er nødvendig for at komme igennem en svær tid og komme videre i livet. Hvis du vil vide mere om sjælesorg, så kan du læse mere på Folkekirkens hjemmeside.

Bliv klogere på sjælesorg og præstens rolle i sorgen – Bliv sorgvejleder!

Hvis du arbejder med mennesker i sorg, kan det være en udfordring at finde de rigtige ord og strategier til at hjælpe dem igennem en svær tid. Men med vores “Bliv certificeret sorgvejleder” uddannelse kan du hjælpe med at skabe trygge og altafgørende rum for de sørgende.

Med uddannelsn får du nyeste viden om sorg, sorgbearbejdning og forståelsesmodeller på sorg samt viden om sjælesorg og præstens rolle i sorgforløbet. Desuden får du redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job. Læs meget mere om uddannelsen her.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret sorgvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret sorgvejleder

Jylland & Sjælland

Bliv uddannet sorgvejleder på denne topevaluerede uddannelse udviklet i samarbejde med cand.psych., ph.d. og professor Mai-Britt Guldin.

På uddannelsen bliver du undervist af en række af de førende eksperter og praktikere på området, bl.a. psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin, professor Atle Dyregrov og hospitalspræst Christian Juul Busch.

Når du har gennemført de 5 moduler på uddannelsen, vil du bl.a. have opnået:

Kompetencer og metoder til at facilitere sorggrupper og dermed tilbyde sorggruppeforløb Viden om kroppens rolle i sorgprocessen, herunder hvad kropshukommelse er Viden om sorg hos grupperne børn og unge, forældre, døende/syge og ældre Redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job Redskaber til at opspore vedvarende sorglidelse Viden om sorgen ved at miste til selvmord

Næste hold september 2024. Mere end ½ af pladserne er allerede taget. Tilmeld dig her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Den neuroaffektive forståelse
Kursus

Den neuroaffektive forståelse

Jylland & Sjælland
Læs mere
Hvordan påvirker skærme børns hjerner?
Kursus

Hvordan påvirker skærme børns hjerner?

Jylland & Sjælland
Læs mere
Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge
Kursus

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du være med til at støtte børn og unge fra udsatte områder til at skabe det bedst mulige liv for dem selv?

Dét zoomer sociolog Aydin Soei ind på, når denne kursusdag løber af stablen. Den første halvdel af dagen byder på indblik i forskning, mens anden halvdel består af workshop og fælles samtale.

Når du deltager, får du viden om og kommer til at arbejde med:

Udviklingen i udsatte områder – med særligt fokus på børn og unge Forskellige former for udsathed (gennem konkrete cases) Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse Betingelser for tillid og relationsdannelse

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere