1920x600px_Kursus_single_Fostrets og fødslens psykologi
Børn & unge
Kursus

Fostrets og fødslens psykologi

Bliv klogere på fostrets og fødslens psykologi – og få redskaber til at skabe leg og samvær, der “heler” barnets indre smerte. 

Fostrets og fødslens psykologi

For få år siden var fosterperioden en overset periode af barnets liv – psykologisk set. I dag anses den for at være blandt de mest betydningsfulde faser i et menneskes liv.

Hændelser i fosterperioden og under fødslen kan få vidtrækkende konsekvenser for resten af barnets liv.

Ny viden tyder på, at meget af det, der karakteriserer os som menneske – vores helbred, personlighed og temperament – har sine rødder i de påvirkninger, vi har været udsat for i fostertilværelsen og under fødslen.
Bliv klogere på fostrets og fødslens psykologi – og få redskaber til at skabe leg og samvær, der “heler” barnets indre smerte.
fostret psykologi

Livets allerførste ”klasseværelse”

I de senere år er viden om fostrets og fødslens psykologi på det nærmeste eksploderet. Der er behov for at udfordre forestillingen om, at fostret kommer til verden som et ubeskrevet blad. Ufødte børn sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i løbet af fosterperioden. Nogle forskere inden for området taler om livmoderen som vores allerførste ”klasseværelse” eller læringsrum. Og man kunne fristes til at kalde fødslen vores første store ”eksamen”!
Kursus_single_1000x1000px_Fostrets og fødslens psykologi_3
På denne kursusdag får du et unikt indblik i fostrets og fødslens psykologi. Dagen består af en teoretisk gennemgang, små korte praksisopgaver og casebeskrivelser.

Indhold på dagen

På denne kursusdag får du et unikt indblik i fostrets og fødslens psykologi. Hvilke konsekvenser kan det f.eks. have, hvis moderen er stresset under sin graviditet, føder for tidligt, har en kompliceret fødsel – eller får en fødselsdepression? Og hvordan kan det påvirke et barn, hvis det mister en tvilling i fosterstadiet? Ikke er ønsket? Eller bortadopteres?

Dagens første underviser psykolog Henrik Dybvad Larsen sætter fokus på ny international viden om fostertilstanden, fødslen og det første år udenfor livmoderen – samt hvilken betydning dette har for barnets udvikling. Herefter fortsætter terapeut Majbrith Annesen med at belyse, hvordan man kan afhjælpe tidlige “skader”, som barnet har pådraget sig både før, under og efter fødslen med en kombination af Spædbarnsterapi og Sandplay. Hun forklarer, hvordan du gennem samvær med barnet i dets egen verden af leg og fortælling kan tilbyde det et ekstra “sprog”; en måde at udtrykke sig om følelser og tanker.
fostret psykologi

Dagens udbytte

Nyeste viden om fostrets og fødslens psykologi – hvilken betydning har den prænatale og perinatale periode for barnets udvikling?
Kendskab til, hvordan fosteret tidligt kan sanse, huske og allerede i fostertilstanden begynder at danne sin personlighed
Viden om, hvordan moderens følelser og tanker viderekommunikeres via neurohormoner til hendes ufødte barn
Kendskab til fødselstraumer og menneskets autonome nervesystem
Inspiration til at anvende visuelle og fortællende redskaber i dit arbejde med børn, der har pådraget sig indre smerter eller traumer i den tidlige fase i livet
Viden om spædbarnsterapien og sandplayterapiens metoder og resultater
Indsigt i, hvordan man med anvendelse af disse metoder sammen med opmærksomheden på barnets tidligste udvikling kan lindre indre smerte og fremme et godt livsforløb
Inspiration til at bruge en pædagogisk udgave af spædbarnsterapi og sandplay i skoler, børnehaver og andre betydningsfulde samværs-kontekster med børn

Undervisere

Henrik Dybvad Larsen,
Klik for at se
Underviser_280x400px_Majbrith Annesen
Klik for at se
Henrik Dybvad Larsen,
Henrik Dybvad Larsen,
Cand. psych, autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi og supervision af psykoterapi.
Henrik Dybvad Larsen har desuden videreuddannet sig indenfor somatisk orienteret psykoterapi og traumebehandling. I de 35 år han har arbejdet som psykolog, har han beskæftiget sig med børn, unge, voksne og familier indenfor børnepsykiatri, voksenpsykiatri, socialpsykiatri, stofmisbrugsbehandling og kræftbehandling. Henrik Dybvad Larsen er forfatter til bogen: “Fostrets og fødslens psykologi – barndom og forældreskab begynder ved undfangelsen”, som udkom i 2018.
Underviser_280x400px_Majbrith Annesen
Majbrith Annesen
Integreret NLP Psykoterapeut, Sandplayterapeut, Spædbarnsterapeut og Master Trained Coach.
Majbrith Annesen er oprindelig uddannet lærer. Hun har 29 års erfaring som leder i skoleverdenen; både som pædagogisk leder og skoleinspektør i folkeskolen, og som forstander på en ungdomskostskole. Siden Majbrith Annesen blev færdig med sin uddannelse som Coach og Psykoterapeut, har hun brugt denne færdighed hver eneste dag i sit daværende arbejde på skolen, og til de børn og voksne der kommer til hende i sin private terapi. Majbrith Annesen er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Afholdelsessted

Kurset afholdes på hhv. Scandic Hvidovre og Scandic Silkeborg
Den 2. september 2019 på Scandic Hvidovre
Den 16. september 2019 på Scandic Silkeborg
Undervisning fra kl. 9.00-16.00
Gratis parkering
Wi-fi
Du modtager deltagerbevis på dagen
Scandic Hvidovre
Scandic Hvidovre
Kettevej 4, Hvidovre
Scandic Silkeborg
Scandic Silkeborg
Udgårdsvej 2, Silkeborg
Uddybet tid og sted
Den 2. september 2019 på Scandic Hvidovre
Den 16. september 2019 på Scandic Silkeborg

Begge dage kl. 09.00-16.00
Prisen:
Pris for deltagelse kr. 2.950,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder.
Sign up til vores mailliste og få 10% yderligere i rabat.