Lerborg vs. Majgaard - Seminarer
Lerborg vs. Majgaard

Lerborg vs. Majgaard

Om offentlig styring og ledelse Vi blænder op for en debat af dimensioner, når 2 af Danmarks absolutte sværvægtere i offentlig ledelse tørner sammen. For hvorfor er vi endt i en situation, hvor vi alt for ofte bruger mere tid på dokumentation end på borgeren? Hvordan ser fremtiden ud for offentlig ledelse? Hvad skal vi lede efter? Og hvordan bidrager den eksisterende styringsteknologi til at skabe og løse problemstillinger? Hør de spændende svar på den vigtige dag.

Om offentlig styring og ledelse

New Public Management (NPM) er i dag et stærkt udskældt styringsredskab, fordi det pga. dens detailstyring, bureaukrati og dokumentationskrav hæmmer vores produktivitet, innovation og inddragelse. For ikke at tale om, at flere af vores omsorgsmedarbejdere i dag bruger mere tid på dokumentation end på borgeren. Fordi personligt engagement, motivation, omsorg for den ældre eller nærvær mellem pædagog og barn imidlertid er så svært at konkretisere, kommer vi til at fokusere på de målbare ting.

Flere styringsparadigmer kæmper lige nu om at sætte dagsordenen for udviklingen i den offentlige sektor. Kan vi designe en helhed og balance? Ja, siger Lerborg, hvis vi bruger vores sunde fornuft og tør træffe et valg. Nej, siger Majgaard, men vi kan udvikle vores åbenhed for det nye, der kan opstå, når paradigmerne tørner sammen.

Seminarer.dk inviterer dig til en unik debatdag med to af Danmarks absolutte sværvægtere inden for offentlige styring og ledelse: Klaus Majgaard og Leon Lerborg. Vi bryder rammerne for den traditionelle undervisning og byder i stedet op til en spændende dag fyldt med humor, debat, udfordringer og refleksion. 

I løbet af dagen forsøger Klaus Majgaard og Leon Lerborg i tæt dialog med dig at besvare spørgsmål som:

Indhold

Dagen starter med oplæg af Klaus Majgaard og Leon Lerborg, der hver især kommer med deres bud på, hvorfor vi er endt, hvor vi er, og hvad det betyder for den offentlige sektor. Efterfølgende lægges der op til debat med dig og de andre deltagere, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål, komme med indsigter fra din hverdag og blive udfordret.

Om eftermiddagen vender vi blikket mod fremtiden og ser på, hvor udviklingen er på vej hen, og hvilke strategier du skal bruge til at lede. Igen kommer Klaus og Leon med hvert deres bud på en fremtidig løsning inden, der bydes op til diskussion og refleksion.

Klaus Majgaard

“Hvis vi vil en rationel velfærdsudvikling og styring, må vi udvikle kvaliteten af den dialog, vi har med hinanden på tværs af styringens forskellige rum og niveauer. Der er ikke noget teknokratisk fix, der kan redde situationen. Ingen ny model eller et smart værktøj. Der er os – og den måde, vi er sammen på”

klaus-majgaard.dk/idgrundlag

Klaus Majgaard kalder sig selv “et barn af det moderne velfærdssamfund og kommunestyre” og har i mere end 20 år arbejdet med offentlig styring. Først som konsulent hos Deloitte og kontorchef i Økonomistyrelsen. Siden kom han ud i den kommunale virkelighed og har bl.a. været  Børne- og Ungedirektør i Odense Kommune samt kommunaldirektør i Furesø Kommune, hvor han stod i spidsen for arbejdet med økonomistyring, effektivisering og nytænkning. Derudover er Klaus adjungeret professor i offentlig ledelse og styring i center for virksomhedsudvikling og ledelse på CBS og er i gang med at skrive et ph.d. projekt. Han er desuden næstformand for Frivilligerådet.

Leon Lerborg

“Det vrimler kort sagt med styringsteori og ledelsesværktøjer. Deres anvendelse kan godt optimeres, og de kan bringes til at spille bedre sammen, men i mange tilfælde sker det modsatte. Værktøjerne blandes sammen, så deres virkning kommer til at stå i vejen for eller direkte ophæve hinanden. Og derfor er der i hvert fald ikke brug for flere”

Djøf Bladet nr. 11, 2010

Leon Lerborg har været ansat i Finansministeriet og var med til at indføre New Public Management, hvilket der kom kronikken “Tilgiv os – vi vidste ikke, hvad vi gjorde” (2007) ud af. Leon er ekstern lektor ved Københavns, Aarhus og Syddansk Universitet i bl.a. offentlig ledelse, styring af den offentlige sektor og forvaltning. Han driver også konsulentvirksomheden ‘Institut for offentlig ledelse’ og er forfatter til flere bøger, antologier og artikler om ledelse i den offentlige sektor. Leon har desuden startet et ph.d. projekt, hvor der bl.a. indgår seks forskellige offentlige institutioner på statsligt, regionalt og kommunalt plan.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.622,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med mailliste- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.098,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores mailliste på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted