Få personer har præget det pædagogiske syn på autisme stærkere end Theo Peeters. På kurset giver han sammen med Hanne Veje – en af Danmarks førende eksperter på området – dig en unik mulighed for at skærpe din professionelle tilgang til og forståelse for autistiske børn og unge. Med afsæt i en teoretisk forståelse for autisme skaber de den nødvendige forbindelse til en pædagogisk praksis, der tager udgangspunkt i appellen om at skræddersy den læringsorienterede tilgang til det enkelte barn.
Forstå autisme med hjerne og hjerte
En grundig indsigt i sammenhængen mellem teori og pædagogisk praksis er alfa omega, hvis vi vil skabe udvikling i vores arbejde med autistiske børn og unge. Ellers risikerer vi hurtigt at ende i en situation, hvor vi handler efter bedste overbevisning, men ikke rigtigt forstår hvorfor, vi gør, som vi gør, og hvor vores arbejde skal føre hen. Ved at forstå autismen indefra giver vi os selv langt bedre muligheder for at udvikle og forbedre strategierne til det pædagogiske arbejde. Theo Peeters giver inspiration omkring temaerne:
V. Theo Peeters, neurolingvist med speciale i autismespektrumforstyrrelser hos børn og unge. Han er en af verdens førende eksperter på området og har med sine bøger, artikler og foredrag været med til at sætte dagsordenen for forståelsen af og tilgangen til børn og unge med autisme. Theo Peeters er forfatter til den grundige, præcise og anmelderroste bog ’Autisme – fra teoretisk forståelse til pædagogisk tilgang’. Desuden er Theo Peeters kendt som manden, der introducerede den TEACCH-inspirerede pædagogik til Danmark. Sidst Theo Peeters besøgte Danmark leverede han et stærkt fagligt oplæg på et letforståeligt engelsk, der høstede stor ros.
Den gode vej til vellykket pædagogisk praksis
Mennesker med autismespektrumforstyrrelser har svært ved at forstå andre, og de har svært ved at forstå sammenhænge. De overmandes lettere af omverdenens ofte uforudsigelige krav og forventninger. Samtidig kræver det enorme menneskelige og pædagogiske ressourcer at arbejde professionelt med et barn med autisme. Men hvad stiller vi op, når vi når metodeloftet og ikke kan komme videre? Hvordan får vi ny energi og kræfter til at fortsætte det socialpædagogiske arbejde? Hanne Veje giver en saltvandsindsprøjtning i forhold til det praktiske arbejde med børn og unge med autismetilstande:
V. Hanne Veje, pæd. vejleder, foredragsholder, forfatter og indehaver af StøtteCompagniet, der tilbyder støttekontakt-forløb omkring børn, unge og voksne med bl.a. autisme og Aspergers syndrom. Hanne er medforfatter til bogen ’Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed’, og kombineret med hendes fortid som projektmedarbejder i Videncenter for Autisme og afdelingsleder hos PsykologCompagniet giver det hende en unik indsigt i arbejdet med autistiske børn og unge.