Oversete piger og kvinder med ADHD og autisme - Seminarer
Oversete piger og kvinder med ADHD og autisme

Oversete piger og kvinder med ADHD og autisme

Med ekspert Svenny Kopp

De er misforståede. Isolerede. Og ganske enkelt ladt i stikken. For normalbegavede piger med ADHD og autisme bliver sendt rundt i systemet, måske i årevis, uden at få den rette hjælp. Så hvad gør vi? Vi har inviteret en af de få internationale eksperter på området – Svenny Kopp.

Se vores nyeste arrangementer her.

Piger med ADHD og autisme

De er oversete, misforståede, isolerede og ladt i stikken. Nogle er stemplet som mærkelige og uden for pædagogisk rækkevidde. Andre har vi knap nok lagt mærke til, de såkaldte stille piger, som kryber langs panelerne. Men fælles for dem alle er, at de befinder sig i kaos og et væld af misforståelser og selvbebrejdelser. Forældrene prøver desperat at finde svar men støder ofte mod en mur af usikkerhed blandt professionelle.

Se hvordan du kan gøre en forskel i din professionelle hverdag:
http://youtu.be/Lv_Hq0wVRmk

De normalbegavede piger med ADHD og autisme venter i årevis på en diagnose, hvis de overhovedet får en. For vi opdager dem ikke. Og årsagerne er mange. Vi har typisk haft fokus på drenge med ADHD, som har fået megen plads i klasseværelset og i forskningen. Det har betydet en hurtig diagnose til drengene, og dermed hurtig hjælp og støtte. Piger med ADHD og autisme er derimod sværere at identificere, og det har store konsekvenser for deres uddannelses- og voksenliv generelt.

På seminariet stiller en af de få internationale eksperter på området Svenny Kopp skarpt på piger og kvinder med ADHD og autisme. Formålet er, at du som professionel bliver klædt bedre på til at opspore, forstå, hjælpe og behandle disse piger så tidligt som muligt, så de ikke lider nederlag i skolen og på ungdomsuddannelserne såvel fagligt som socialt. Og så de undgår at ryge ud i misbrug, få stress, angst og depression. For ADHD og autisme hos piger og kvinder er et stort og overset sundhedsproblem med mange risikofaktorer.

Tag også et kig på vores digitale uddannelse “Certificeret specialist i ADHD“.

Indhold på dagen om piger med ADHD og autisme

På seminaret fremlægger Svenny Kopp sin viden om emnet og kommer bl.a. ind på:

Udbytte

Svenny Kopps disputats om normaltbegavede piger med autisme og/eller ADHD, 2010:

Underviseren

Svenny Kopp, overlæge og specialist i børne- og ungdomspsykiatri, har i mange år arbejdet som overlæge på Drottning Silvias Barn – och ungdomssjykhus i Göteborg, og Afdelingen for børne-og ungdomsspykiatri på Göteborgs Universitet. Har forsket om piger med ADHD og autisme i over 15 år, skrev i 2010 en afhandling om normalbegavede piger med autisme/og eller ADHD.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2680,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2144,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted