Nu er der mulighed for at høre eller genopfriske reglerne og de mere eller mindre skjulte udfordringer, der ligger i at administrere reglerne om tavshedspligt og videregivelse af oplysninger i personsager, uden at komme i vanskeligheder i forhold til omgivelserne.
Kurset tager udgangspunkt i Grundlovens bestemmelser, og fører dig frem til forvaltningsloven og loven om behandling af personoplysninger med seneste ændringer. Herunder reglerne for udveksling af oplysninger mellem forvaltningsmyndighederne.
I dag gælder de samme regler for videregivelse af oplysninger mellem myndighederne, uanset om videregivelsen sker mundtligt eller skriftligt. Lovgiver har i de senere år ønsket en modernisering og ikke mindst en forenkling af reglerne. Men lærte jurister er indbyrdes uenige om, hvorvidt reglerne er blevet lettere at gennemskue for borgerne og lettere at administrere for myndighederne.
På dette opdaterede kursus vil du få alle væsentlige regler gennemgået. Kort sagt: Hvordan arbejder du og andre, der arbejder med personsager, under disse regler?
Du får en teoretisk og praktisk orienteret gennemgang af tavshedspligtreglerne, reglerne om indhentelse og videregivelse af oplysninger, underretnings- og anmeldelsespligt og kommunens pligt til at sikre, at en borger, der afleverer en oplysning ét sted får, den rette hjælp, uanset hvordan kommunen har indrettet sig internt.
Vi ved alle, at det er vanskeligt at holde styr på, hvem vi må give oplysninger videre til. Dette kan resultere i, at oplysninger ikke kommer til rette sted i tide – nogle gange bliver oplysninger uberettiget videregivet med henblik på at støtte og hjælpe i en given situation.
Bente Adolphsen, cand.jur. Hun har arbejdet med praktisk sagsbehandling i en årrække på statsamt, i amtsankenævn og kommunal- og amtsforvaltning. Underviser på VIA University College i Århus og arbejder freelance som juridisk konsulent og underviser. Hun har været medunderviser for Seminarer.dk og Socialstyrelsen i forbindelse med implementering af Barnets Reform ligesom hun varetager de fleste juridiske emner på de kurser Seminarer.dk afholder under Socialstyrelsens uddannelsesprogram: Børnekataloget. Vi og vores kursister kender hende som en blændende underviser, der formår at gøre svært juridisk stof interessant, tilgængeligt og praktisk orienteret.
Pris pr. deltager er kr. 2.652-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.122-. Priserne er ekskl. moms
Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.