Mobning - nej tak! - Seminarer
Mobning – nej tak!

Mobning – nej tak!

Nyeste forskning, teorier & metoder bag Myginds mission Mobning er fortsat et stort og reelt problem. I gennemsnit er der 2 i hver klasse, der jævnligt mobbes. Derfor har vi i samarbejde med Danmarks førende mobbeforsker, Helle Rabøl Hansen, udviklet et kursus, der stiller skarpt på nyeste forskning på området. Men det handler selvfølgelig også om at få indblik i de metoder, der klæder jer endnu bedre på til at forebygge og bekæmpe mobning. Og som noget særligt supplerer Peter Mygind med tankevækkende og lærerige eksempler fra programmet Myginds mission på DR1.
Mobning – din mission – klassens mission  skolens mission

På trods af mange års indsats mod skolemobning, er der fortsat elever, der lever et utåle-ligt, isoleret og angstfyldt skoleliv.

Bliv klogere på, hvordan du forebygger og tackler mobning med nyeste forskning og helt nye strategier:

http://youtu.be/vR4ZjjzCaSE

Det er veldokumenteret, at børn, der mobbes, har en meget ulykkelig score på alt, hvad der handler om livskvalitet: mobbeofrene er mere syge end andre børn, de er generelt mere ensomme, mere ulykkelige, har svært ved at tro på, at de kan få venner, og mange tænker endda på selvmord.

Med andre ord, hvis vi skal mobningen til livs og undgå ulykkelige skæbner med skolelede og skolevrede, er vi nødt til at forstå mobning på en ny måde. Som skole/uddannelses-institution, som leder, som lærer og forælder har vi stor indflydelse på forekomsten af mobning – en indflydelse, som vi kan udnytte endnu bedre.

Indhold

Kurset lægger netop op til, hvordan du kan implementere den nyeste viden om mobbefors-kning i arbejdet med børn og unge. Du får strategierne bag programmet Myginds mission fra DR1, hvor mobbeforskeren bag programmet Helle Rabøl Hansen stiller skarpt på sko-leklassekultur og mobning, og afslører hvilke sociale mekanismer, der står bag mobningen, og hvordan vi kan blive bedre til på sigt at intervenere i forhold til mobning.

Såvel Helle Rabøl Hansen som Peter Mygind giver input og redskaber til, hvordan vi bliver endnu bedre til at opbygge den sociale klassekultur som bedste værn mod mobning. For mobning handler ikke om individuelle forskelle, men opstår fordi klassen fungerer dårligt! Alt dette krydres med praksisnære eksempler fra Myginds mission på DR1, hvor Peter Myg-ind afslører successer og udfordringer ved missionen med ´Tolerancemetoden´.

Udbytte

Undervisere

Peter Mygind, skuespiller og erfaren oplægsholder om bla. mobberi. Kendt fra Myginds mis-sion på DR1, 6 tv-programmer, hvor Peter Mygind med fuld opbakning fra mobbeforsker Helle Rabøl Hansen forsøger at bekæmpe mobning med ´Tolerancemetoden´på den helt almindelige folkeskole, Hyltebjerg Skole, i Vanløse ud fra opfattelsen, at der findes ingen onde børn, kun onde mønstre.

Helle Rabøl Hansen, cand.jur. og ph.d. ved Instititut for Uddannelse og Pædagogik DPU– Læring. En af Danmarks førende mobbeforskere, og deltager i forskningsprojektet eXbus-exploring Bullying in Schools. Helle har beskæftiget sig med mobning siden 1998, bl.a. som fuldmægtig i Børnerådet, og hendes ph.d.-afhandling handler om lærerliv og elevmobning. Helle er også kendt fra DR1-programserien Myginds mission.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2673,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2138,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.