Antallet af børn og unge, som får en psykiatrisk diagnose som ADHD og autisme har været stigende igennem en årrække. Men børn og unges afvigende adfærd og symptomer kan skyldes meget andet end en dysfunktion i hjernen. Stress, livskriser, tilknytningsforstyrrelser eller manglende struktur i hverdagen er blot nogle af de elementer fra hverdagen, der kan resultere i barnets adfærd bliver afvigende.
Symptomer på omsorgssvigt og psykiatriske diagnoser som ADHD, angst eller autisme har mange fællestræk – og deri ligger en risiko for at fejlfortolke. Vi skal derfor have viden og redskaber til at navigere mellem symptombilleder, der er psykopsykologisk betinget eller overvejende biologisk betinget.
Inden vi griber til psykiatriske diagnoser og medicinsk behandling, skal vi først kaste et blik på de rammer og livsbetingelser, som børn og unge lever under. Og i praksis kan det være, at vi ved hjælp af særlige psykosociale metoder, som tager udgangspunkt i deres følelsesmæssige tilstand, kan give dem bedre hjælp end medicin formår.
Denne kursusdag retter fokus mod børn og unges udviklingsproblemer og hvordan børn og unges livsvilkår kan være grundlag for afvigende adfærd, på samme måde som dysfunktioner i hjernen kan.
Du får viden og praksisnære redskaber, som kan anvendes over for en lang række vanskeligheder, der spænder fra sunde børn og unges afgrænsede problemer til omsorgssvigt og psykiatriske forstyrrelser.
På denne dag stiller børnepsykolog Lars Rasborg og børne- og ungdomspsykiater Lisbeth Kortegaard skarpt på børn og unges udviklingsproblemer. Du får bl.a.
Tilmeld dig dette højaktuelle kursus om børn og unge med diagnoseadfærd øverst på denne side.
Lars Rasborg er pædagog, cand. psych. og specialist i klinisk børnepsykologi. Lars Rasborg har arbejdet som praktiserende psykolog siden 1993. Han underviser, træner og superviserer faggrupper, der arbejder med omsorgssvigtede børn og unge samt deres forældre.
Han rådgiver også normalt udviklede og adopterede børns forældre. Lars Rasborg er blandt andet forfatter til bøgerne: Miljøterapi med børn og unge (2007) og Sunde børns problemer (2009).
Lars Rasborg stiller bl.a. skarpt på forskellige former for omsorgssvigt – og på hvad der sker, når belastninger giver sunde børn og unge udviklingsproblemer og evt. diagnoser.
Baseret på spejling og jeg-støtte har Lars Rasborg udviklet en effektfuld metode, der helt konkret kan vise børn forståelse og accept.
Den kan du læse meget mere om artiklen “Børnepsykolog udvikler ny metode“, som du kan læse på bupls hjemmeside – klik her og læs mere om metoden, jeg-støtte og spejling.
Lisbeth Kortegaard er speciallæge og ph.d. i børne- og ungdomspsykiatri. Lisbeth Kortegaard har arbejdet som speciallæge, leder og underviser på flere børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger, samt som konsulent i bl.a. Adoptionsnævnet, Statsforvaltningen og Ankestyrelsen. Hun har især interesse i komplekse biopsykosociale problemstillinger og psykiatriens rolle i samfundet.
Lisbeth Kortegaard konkretiserer fordele og ulemper ved tidens udbredte brug af børnepsykiatrisk diagnostik.
Hun giver et indblik i, hvordan diagnoser defineres og revurderes i praksis.
Lisbeth Kortegaard har en klar holdning til vores brug af diagnoser i arbejdet med børn og unges udfordringer – Den kan du få indblik i, ved at læse disse to artikler fra kristeligt dagblad
Alt for mange børn får psykiske diagnoser – Læs artiklen – klik her
Flere børn får en barndom i diagnoseland – Læs artiklen – klik her
Pris pr. deltager kr. 2.529,- for kunder på vores mailliste og 2.810,- for andre.
Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Tilmeld dig maillisten – klik her
Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.
Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer).
Se hvor stor rabat I kan opnå – klik her