Kroniske smertepatienter - Seminarer
Priser-alm.

Kroniske smertepatienter

På denne temadag sætter Gitte Handberg og Jytte Andersen fokus på, hvordan du gennem en større forståelse af smerterne hjælper borgerne hurtigere tilbage på fødderne.

Temadag om Bio-psykosociale mekanismer og redskaber til smertetackling

– For dig, der arbejder med kroniske smertepatienter.

Når borgere bliver ramt af en kronisk smerte, er det ikke kun den fysiske smerte, de kæmper med. Følgevirkningerne påvirker også deres identitet, det kan være invaliderende i forhold til nedsat funktionsevne, og det sætter oftest store psykiske spor. Med medicin kan vi delvist lindre den fysiske smerte – de øvrige følgevirkninger må vi som fagpersoner hjælpe dem med at leve med dem.

Men hvordan vi lærer borgerne at tackle og leve med deres smerte? Hvilke konsekvenser har kroniske smerter for borgerens selvbillede og de mange følgevirkninger i forhold til troen på egne evner, sociale aktiviteter og mentale sorgprocesser? Og hvordan hjælper vi borgerne videre på rette spor, så de enten kan fastholde deres job eller finde frem til det job, som matcher deres arbejdsevne?

Med små justeringer kan vi hjælpe smertepatienterne videre ved at danne os en forståelse af den enkeltes copingstrategier, introducere dem for nye mestringsstrategier samt få en forståelse af, hvordan de betragter deres sygerolle i samfundet. Det er vigtigt, at vi danner os et billede af, hvordan vi bedst hjælper dem videre, for derigennem at finde frem til deres plads i nutidens samfund.

Indhold

På temadagen sætter de to specialister fra Smertecenter Syd, overlæge Gitte Handberg og socialrådgiver Jytte Andersen, fokus på, hvordan du gennem en større forståelse af smerterne hjælper borgerne hurtigere tilbage på fødderne.

Du lærer at skelne mellem akutte og kroniske smerter, og derudover kigger vi på, hvordan du ved at arbejde med borgernes coping- og smertetacklingsstrategier kan træne deres funktionsevne. Temadagen sætter desuden fokus på de mentale følgevirkninger, som følger med en kronisk smerte.

Udbytte:

På dagen får du blandt andet

Viden om:
– Biologiske smertemekanismer – hvordan kroppen rent biologisk reagerer på smerte
– Kognitive følgevirkninger – hvordan hjernen reagerer på smerte
– De psykologiske reaktioner – angst, depression, stress og andre psykiske lidelser
– De sociale følger – sygemelding, arbejdsløshed, udmelding af sociale aktiviteter

Redskaber til at:
– At arbejde aktivt med smertetackling og håndtering
– Spotte, hvilke borgere, der lider af en akut smerte, og hvilke der lider af en kronisk smerte
– Finde frem til den enkelte borgers copingstrategier, og bruge den viden til at arbejde konstruktivt i det videre forløb

Dagens undervisere:

Gitte Handberg, specialist i kroniske smerter og specialeansvarlig overlæge på Smertecentret Syd på Odense Universitetshospital. Hun er initiativtager og tidligere formand i interesseorganisationen Smerte Danmark, og formand for det videnskabelige selskab Dansk smerteForum.

Gitte Handberg har mange års erfaring i forhold til tværfaglig behandling af patienter med kroniske smerter, samt hvordan vi som fagprofessionelle får en afbalanceret hverdag til trods for, at vi dagligt står over for mennesker, vi ikke kan gøre smertefri.

Jytte Andersen, Socialrådgiver, mindfulness instruktør, uddannet inden for kognitiv terapi, socialt arbejde, afspænding og visualiseringsteknikker. Hun var med fra begyndelsen da Smertecenter Syd startede i 2003.

I arbejdet med smertepatienter fokuserer hun på behandlingskoncepter, som bygger op om forskning og viden om “best practice” som en konstant proces – hvor behandlingstilbuddet for den enkelte patient udvikler sig i takt med ny viden og forskning.

Priser

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Priser-alm.

Tjek status for din arbejdsplads – klik her ->

Læs mere om maillisten og nyhedsmail fra seminarer.dk – klik her ->