E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Styrk børn og unges mentale sundhedskompetencer

 

Styrk børn og unges mentale sundhedskompetencer

Seminarer.dk udbyder i samarbejde med YoungMinds et 3-dages undervisningsprogram, Young Education, der har til formål at styrke børn og unges mentale sundhed.

Kontakt os på telefon 66 15 90 43 eller på mail-adresse seminarer@seminarer.dk for at få yderligere oplysninger om undervisningsprogrammet Young Education og for indhentning af tilbud.

Styrk børn og unges mentale sundhedskompetencer med undervisningsprogrammet Young Education på din skole

Seminarer.dk udbyder i samarbejde med YoungMinds et 3-dages undervisningsprogram, Young Education, der har til formål at styrke børn og unges mentale sundhed – et program, hvor børnene og de unge er på kursus sammen med dig.

Børn og unges sundhed hænger i høj grad sammen med, at de har et positivt og sammenhængende billede af dem selv, gode kammerater, trivsel i skolen, og at de fungerer i familiens rammer. Altså en 360 graders mental sundhedsprofil.

Læs også artikel fra Liv Gro Jensen, partner hos Young-Minds: Mental sundhed for børn og unge

Mental sundhed er afgørende for, at mennesker i alle aldre har det godt, og at de kan lære og udvikle sig. Mange undersøgelser viser, at flere og flere børn og unge har udfordringer i forhold til deres mentale sundhed, troen på sig selv samt at have en balanceret kropsforståelse, hvilket påvirker deres muligheder for at have en læringsrig hverdag. I denne sammenhæng spiller skolen en væsentlig rolle som trivselsskabende ramme.

Hvad er Young Education?

Undervisningsprogrammet, Young Education, er sammensat af evidensbaseret viden og evidensbaserede metoder samt YoungMinds’ erfaringer fra flere års arbejde med unges mentale sundhed. Young Education er et pædagogisk reflekteret program med fokus på sundhedsfremme hos børn og unge.

Undervisningsprogrammet består af korte oplæg til refleksion og igangsættelse af mental sundhedstræning med inddragelse af skolebørnene i alle moduler, hvormed børnene og de unge indgår aktivt sammen med dig. Det er børnenes og de unges refleksioner, drømme og behov, der former processerne.

Hvad får børnene og de unge ud af det, og hvad får I som undervisningsinstitution ud af det?
Undervisningsprogrammet Young Education understøtter skolernes arbejde for optimal læring, idet programmet har til formål at styrke børn og unges mentale sundhedskompetencer. I undervisningsprogrammet indgår mental sundhed, kommunikation, entreprenørskab og bevægelse, hvormed arbejdet bliver levende med de unges refleksioner, relationelle kompetencer og handletillid. Bevægelse indgår som et fokuseret redskab, og skolebørnene bliver i høj grad inddraget i forhold til deres tanker, drømme og udfordringer, hvormed de er med til at forme undervisningen.

Som uddannelsesinstitution vil I opleve, at resultaterne af undervisning og arbejdet med børn og unges mentale sundhed medfører, at:

 • børnene og de unge opnår viden om og værktøjer til at styrke deres mentale sundhed
 • børnene og de unge opnår refleksion og læring om egen mentale sundhed
 • børnenes og de unges relationelle kompetencer bliver styrket, så de kan indgå i sunde og inkluderende fællesskaber
 • børnene og de unge arbejder med egne målsætninger i forhold til at kunne trives
 • børnene og de unge får konkrete værktøjer til at styrke deres handletillid og troen på dem selv i ukendte eller udfordrende situationer
 • børnene og de unge opnår bedre forudsætninger for læring
 • lærerne får nærmere indsigt i, hvilke børn/unge der er udfordrede på den mentale sundhed, og hvordan de kan handle på den information

INDHOLD

Et modulopbygget forløb med tre moduler:

 • Hvad sker der i din krop og din hjerne?
 • Hvordan hænger tanker, følelser og handlinger sammen?
 • Hvordan kan du forholde dig til bekymringer?
 • Hvordan kan din krop og hjerne hjælpe hinanden, så du kan have det godt?

 • Hvordan går du til udfordringer og ny læring?
 • Hvad er handletillid, og hvordan kan du træne dig selv i at møde udfordringer og lære nyt uden for mange bekymringer?

 • Hvad er vigtigt for dig, og hvad er dine målsætninger for at trives alene og sammen med andre?
 • Hvad betyder fællesskaber for dig?
 • Hvad kan være svært, når du er sammen med andre?
 • Hvordan kan du blive endnu bedre til at være sammen med andre?
 • Hvordan bliver du endnu bedre til at kommunikere med andre?

Modulerne kan gennemføres på hinanden tre følgende dage eller på tre adskilte dage, idet hver dag indeholder et modul, der bliver færdiggjort på dagen. Om formiddagen er det børnene/de unge, der bliver undervist, og om eftermiddagen er det personalet på skolen, der bliver undervist i samme moduler, hvor teorien bag temaerne bliver gennemgået. Derudover får I som personale mulighed for at afprøve øvelserne på jer selv.

Det er en fordel, at de tilknyttede lærere deltager i undervisningen af børnene/de unge med henblik på at kunne inddrage den nyerhvervede viden og læring i den fremadrettede undervisning.

Det er muligt som lærer, pædagog, leder mv. at få sparring inden og efter forløbet.

Young Educations ekspert:

Konsulent fra YoungMinds, Liv Gro Jensen er underviser på undervisningsprogrammet, Young Education. Liv Gro Jensen er cand.mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet (2006) og har stor erfaring i at arbejde med mental sundhed for børn og unge gennem undervisning, træning og foredrag. Liv Gro Jensen har arbejdet med projektledelse på det sociale område, børne- og ungeområdet og dernæst hos Sundhedsstyrelsen med ledelse af team, strategi- og idéudvikling. Derudover har hun erfaring med organisations-, ledelses- og medarbejderudvikling.

PRIS OG REKVIRERING

Prisen for deltagelse afhænger af antal deltagere.

Kontakt os på telefon 66 15 90 43 eller på mail-adresse seminarer@seminarer.dk for at få yderligere oplysninger om undervisningsprogrammet Young Education og for indhentning af tilbud.

Besøg www.seminarer.dk, hvor du kan se vore øvrige spændende arrangementer og tilmelde dig vores mailliste.

Gå til top