Hvordan vi undgår magtanvendelse - Seminarer
Hvordan vi undgår magtanvendelse

Hvordan vi undgår magtanvendelse

Vi har sammensat en kursusdag med fokus på, hvad du som fagperson kan gøre for at blive endnu bedre til at nedtrappe en situation så meget, at I ofte helt kan undgå magtanvendelse. Du introduceres til metoder, der kan anvendes, uanset om du arbejder med børn, unge, voksne eller udviklingshæmmede, og uanset om der er diagnoser eller misbrug involveret eller ej. Metoderne kan nemlig bruges hos alle, der kommer i affekt.
Forestil jer en hverdag, hvor I helt undgår magtanvendelser. Hvor I som personale har strategier til at hjælpe og støtte hinanden i svære situationer. Og hvor I har redskaberne og indsigten til at nedtrappe de potentielle konflikter, længe før de bliver til virkelighed.

Vi har sammensat en kursusdag med fokus på, hvad du som fagperson kan gøre for at blive endnu bedre til at nedtrappe en situation så meget, at I ofte helt kan undgå magtanvendelse.

Du introduceres til metoder, der kan anvendes, uanset om du arbejder med børn, unge, voksne eller udviklingshæmmede, og uanset om der er diagnoser eller misbrug involveret eller ej. Metoderne kan nemlig bruges hos alle, der kommer i affekt.

Du vil bl.a. blive introduceret til principperne og metoden til Low Arousal: Low Arousal har vist sig særdeles effektiv, når det handler om at undgå magtanvendelser. Derfor har vi nu sammensat en dag, hvor I både møder en psykolog med speciale i Low Arousal samt en praktiker, der er uddannet pædagog og har arbejdet i flere konfliktfyldte institutioner.

Princippet i Low Arousal er, at det altid er de mennesker, som omgiver personen med særlige udfordringer, der har ansvaret for at håndtere personens adfærd.

FORMÅLET MED DAGEN ER KLART

Formålet med dagen er at fokusere på de teknikker, I som fagpersoner kan benytte for at blive endnu bedre til at nedtrappe en situation og i sidste ende måske helt undgå magtanvendelser.

Teknikkerne kan anvendes, uanset om I arbejder med børn, unge, voksne eller udviklingshæmmede, og uanset om der er diagnoser eller misbrug involveret eller ej.

Det bliver en aktiv dag med to oplægsholdere og en del øvelser, så du selv kan opleve bl.a. affektsmitte og hvad der skal til for at skabe tryghed.

TO UNDERVISERE MED FORSKELLIGT FOKUS

Psykolog Leif Grieffelde er leder og indehaver af PsykologCompagniet, som bl.a. arbejder sammen med psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov om at implementere Low Arousal i Danmark hos personale, forældre og pårørende på opholdsteder, døgninstitutioner, sikrede institutioner, folkeskoler, SFO’er, STU’er og i psykiatrien.

Det er Leif Grieffeldes mål at hjælpe fagpersoner med at udvikle strategier til at håndtere problemskabende adfærd og dermed undgå magtanvendelser, bl.a. ved at involvere den udadreagerende, når det er muligt, i forhold til udvikling af selvstyring og selvbestemmelse.

Leif Grieffeldes fokuspunkter
Ud fra sin mangeårige erfaring arbejder han på dagen med:
– Hvad udløser problemskabende adfærd, og hvem ”ejer” egentlig problemet?
– Introduktion til den ikke-konfronterende tilgang Low Arousal, som giver klare anvisninger til, hvordan magtanvendelser helt kan undgås
– Menneskesynet bag Low Arousal
– Gennemgang af 7 principper for Low Arousal-håndtering, både på den korte og lange bane

Ole Wendelbo Therkildsen er uddannet pædagog og har de sidste 17 år været leder på forskellige institutioner. Han har en konfliktmentoruddannelse og har arbejdet på konfliktfyldte steder som døgninstitutioner, specialinstitutioner, i specialskoleregi og på Røde Kors flygtningecentre.

Senest har han været konstitueret leder på specialinstitutionen Skodsborg, som er for voldsomt udadreagerende piger. Her er man gået fra adskillige magtanvendelser om måneden til nogle måneder slet ikke at have nogen.

I dag er han leder af Jakob Michaelsens Minde, som er en døgninstitution for psykisk syge og autister.

Ole Wendelbo Therkildsens fokuspunkter
Med sin hands-on tilgang fokuserer han på:
– Erfaringer omkring forebyggelse, konfliktoptrapning og –nedtrapning
– Anvendelse af mentalisering og egen personlighed for at undgå magtanvendelser
– Situationer med magtanvendelser, herunder debriefing
– Forældreinddragelse, når det handler om mindreårige og umyndige
– Indberetninger til kommunen
– Sikkerhed, alarmer m.v.

PRISER OG RABATMULIGHEDER

Pris pr. deltager kr. 2.529,- for kunder på vores mailliste og 2.810,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms.

Hvis din arbejdsplads har deltaget flere gange før inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 15% ekstra. Læs mere – klik her

Tilmeld dig dette kursus i at undgå magtanvendelse, bl.a. ved hjælp af Low Arousal øverst på denne side.