Kroppen husker - traumebehandling i et neurobiologisk perspektiv - Seminarer
Webgrafik_Kroppen husker
Information

Vælg venligst hold herunder:

Mulig rabat

Loyalitetsrabat (op til 10 %)
Maillisterabat (op til 10 %)
Prisekskl. moms
2.988 DKK
Børn & unge
Kursus

Kroppen husker – traumebehandling i et neurobiologisk perspektiv

På denne kursusdag sætter krisepsykolog og specialist i psykotraumatologi, Ulla Sofia Rung Weeke, fokus på, hvordan tidlige tilknytningserfaringer sætter dybe spor i kroppen. Opnå interessant viden om:

  • Hvordan erfaringer sætter sig i stressresponssystemet
  • Hvordan forskellige typer arousal-tilstande sanses og genkendes i relation med andre mennesker
  • Hvad biologisk skamregulering er, og om hvordan skam kan påvirke vores selvværd, relationer og trivsel i det hele taget

 

Meget få pladser tilbage.

Ordløse tilstande i kroppen og nervesystemet

Når de ansvarlige voksne, der skal være større, stærkere, mere kærlige og klogere end det lille barn, ikke kan finde ud at være det, risikerer barnets tidlige tilknytningserfaringer - både dem, der opleves som trygge og dejlige, men særligt dem, der opleves som farlige, overvældende og truende for barnets overlevelse - at sætte sig som rotationer, vrid, drejninger, tab eller spændinger ind i kropsvævet. Når barnet bliver ladt alene i de tilstande, og de voksne ikke efterfølgende resonerer med, sanser nok af det, der foregår - og hjælper med at regulere det ind i en ny balance i kontakten, så er der en øget risiko for, at de lag og tilstande bliver til ordløse isolerede tilstande, der for en tid (måske mange år) er blevet tabt og forhindret i at kunne forløse og regulere sig.
Webgrafik_Kroppen husker3
For meget (og for tidlig) følelsesmæssig stress skaber biologiske systemer, der ikke er hensigtsmæssige - og et krops - stressresponssystem, som på mange måder er for vågent, følsomt, og som alt for nemt bliver (re)aktiveret igen. Evnen til at regulere, afgrænse og fornemme sig selv er svækket, og er med til at indstille forventningerne til verden, nysgerrigheden, kontakten og sikkerheden. Og med de tidlige erfaringer følger ofte en lammende følelse af skam og værdiløshed, som påvirker både trivsel, kontaktevne og selvværd.
Webgrafik_Kroppen husker4

På denne kursusdag sætter krisepsykolog og specialist i psykotraumatologi Ulla Sofia Rung Weeke fokus på, hvordan tidlige erfaringer sætter dybe spor i kroppen.

På dagen får du

viden om organiseringen af de inderste overlevelses- og trivselsområder i kroppen, erfaringer i stressrespons systemet samt det kropslige nerve-, hormon- og tilknytningssystem - også ved traumatiseringer
indsigt i, hvordan forskellige slags arousal tilstande sanses og genkendes i kontakt og relation med andre mennesker - både de højtråbende (hyperarousal) og de mere dissocierede, tavse, kollapsede og opgivne tilstande (hypoarousal)
kendskab til den nødvendige biologiske skamregulering, og hvordan dyb skam påvirker både vores trivsel, kontaktevne og selvværd

Praktisk info

Kurset afholdes på hhv. Scandic Glostrup og Scandic Silkeborg
Sjælland og Jylland
Den 6. oktober 2020 på Scandic Glostrup
Den 20. oktober 2020 på Scandic Silkeborg
Begge dage kl. 9.00-16.00
Tæt på motorvej
Gratis parkering
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Scandic Glostrup
Scandic Glostrup
Roskildevej 550, 2605 Brøndbyvester
Scandic Silkeborg
Scandic Silkeborg
Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg

Undervisere

Webgrafik_Kroppen husker8
Klik for at se
Webgrafik_Kroppen husker9
Klik for at se
Webgrafik_Kroppen husker8
Ulla Sofia Rung Weeke
cand. psych., specialist i psykotraumatologi og indehaver af “Skolen for Psykosomatik”
Ulla Sofia Rung Weeke er cand. psych., specialist i psykotraumatologi og indehaver af “Skolen for Psykosomatik”. Hun har mange års erfaring med behandling af kriser, hvor hun blandt andet har beskæftiget sig med sammenhængen mellem de tidlige tilknytningsmønstre og håndteringen af nuværende stress og traumer.
Ulla Sofia Rung Weeke er særlig optaget af kroppen, biokemien, vores nervebaner, hjerne og bevidsthed. Hun er forfatter til bøgerne “Når sygdom forløser” og “At danse med nervesystemet”.
Webgrafik_Kroppen husker9
Tid og sted
Kurset afholdes to steder i landet - vælg mellem:
Den 6. oktober 2020 på Scandic Glostrup
Roskildevej 550, 2605 Brøndbyvester

Den 20. oktober 2020 på Scandic Silkeborg
Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg

Kurset starter begge dage kl. 9.00-16.00
PRIS
Pris for temadagen er kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Indtast EAN/CVR øverst på siden og se om din arbejdsplads får rabat. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.

Du modtager deltagerbevis på dagen.