De sulter sig, overspiser, kaster op og er hyperaktive i forsøget på at lindre eller at komme af med deres følelser. Unge og voksne med spiseforstyrrelser mangler indre tryghed og selvregulering, hvilket resulterer i, at de føler sig utilstrækkelige, mislykkede og uden kontrol. De vil gerne have hjælp, men er ikke motiverede til at ændre spisevaner. Denne ambivalens er yderst kompleks at arbejde med – for den spiseforstyrrede og for os som fagprofessionelle.
Se hvordan du kan blive endnu bedre til at forstå og motivere unge og voksne med spiseforstyrrelser:
http://youtu.be/1jeUteQqXow
Hvordan kan vi bedre forstå det, vi har svært ved at forstå, når vi skal hjælpe, støtte og behandle personer med spiseforstyrrelser? Hvordan får vi skabt de gode arbejdsalliancer? For spiseforstyrrelser er en af de stærkeste former for lidelser, som udfordrer og forvirrer os fagprofessionelle. Vi vil gerne være de gode støttepersoner og behandlere, men samtidig er vi ind imellem frustrerede over de spiseforstyrredes manglende motivation til ændring. Der er derfor et fortsat stigende behov for, at vi får en bedre forståelse af disse tilstande, og ikke mindst en forbedret behandling. Og det gør vi med mentaliseringsbaseret terapi.
Mentaliseringsbaseret terapi har status som evidensbaseret praksis for forskellige tilstande, eksempelvis borderline personlighedsforstyrrelse, svær selvskadende adfærd – og alvorlige spiseforstyrrelser. Mentalisering handler ikke bare om DEM – de spiseforstyrrede, det handler også om OS. At arbejde med patienter med alvorlige mentaliseringssvigt kan vække stærke følelser hos os professionelle og true egne mentaliseringsevner.
På seminariet har du mulighed for at høre en af de førende eksperter på området, Finn Skårderud, som er en central figur i mentaliseringstraditionen. Finn Skårderud er en topevalueret og særdeles kompetent underviser, som på dagen deler ud af sine idéer, modeller og erfaringer, så du bliver bedre til at nå ind til de spiseforstyrrede, der er svære at nå.
Finn Skårderud, norsk psykiater, forfatter, professor og internationalt anerkendt ekspert på spiseforstyrrelsesområdet. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo og arbejder som psykiater med topidrætsudøvere ved Norges Olympiske Komité. Som overlæge ved Oslo Universitetssygehus leder han et behandlings- og forskningsprojekt om mentaliseringsbaseret behandling for spiseforstyrrede. Skårderud er i Danmark kendt for bøgerne Uro – en rejse i det moderne selv og Sultekunstnerne.
Udgav i 2011 Psykiatribogen, en lærebog i psykiatri skrevet sammen med Svein Haugsgjerd og Erik Stänicke. Udgiver i 2013 Miljøterapibogen. Mentalisering som holdning og handling. Skårderud blev brugt som ekspertkommentator af NRK Fjernsyn under retssagen mod Anders Behring Breivik. Stifter af Institut for mentalisering sammen med Sigmund Karterud.
Pris pr. deltager er kr. 2653,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2122,-. Priserne er ekskl. moms
Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted