Dette mindfulness-trin med undertitlen Train the trainer henvender sig til mindfulness-instruktører med certifikat fra Seminarer.dk
Certificerede instruktører har gennemført Mindfulness-uddannelsens Trin 1 og Trin 2 og har ved siden af egen praksis opnået teoretiske og praktiske færdigheder til at formidle og træne andre i Mindfulness efter ‘8 ugers-programmet’ udviklet af Segal, Williams og Teasdale. Uddannede instruktører har derfor opnået et dybtgående kendskab til det filosofiske og teoretiske grundlag for Mindfulness og er trænede i guidning af meditationer og den særlige disciplin Inquiry, hvor instruktøren, i forlængelse af meditationerne, vejleder andre i forhold til teknikker og perspektivering af opnåede erfaringer.
Udøvelse af instruktørrollen indeholder en enestående skærpelse af instruktørens egen Mindfulness-praksis og udvikler og udfordrer instruktørens forhold til grundregler i Mindfulness: Venlighed, Åbenhed, Nybegynders sind, Tålmodighed, Udholdenhed og Mod.
Mindfulness er en iboende del af den uddannede instruktørs livsudfoldelse, og personlig træning og udvikling er en livslang proces for den enkelte. I instruktørrollen er der især én disciplin, der påkalder sig professionel opmærksomhed, nemlig disciplinen: Inquiry. Hertil kommer et ofte oplevet behov for faglig sparring med andre instruktører.
Det er disse behov og udfordringer, som er grundlaget for Train the Trainer – Trin 3. Ud over yderligere træning, stilles der skarpt på opnåede erfaringer og erfaringsudveksling mellem ‘nye’ og ‘gamle’ instruktører, og alle øver de vanskeligste discipliner under ledelse af Seminarer.dks Mindfulness-instruktør: aut.cand.psych. Anne Dorthe Hasholt, som også har stået for undervisningen på Trin 1 og Trin 2. Endelig vil ACT (Acceptance and Commitment Therapy) blive introduceret under forløbet som det seneste skud på stammen inden for Mindfulness-bølgen.
Trin 3 er, som de øvrige trin, opbygget med to moduler af hver to dages varighed. På hvert modul er der indlagt aftenmeditationer og du vil hele vejen opleve en vekselvirkning mellem teori, træning og erfaringsudveksling i tæt samspil med underviseren og de øvrige instruktørkolleger. Desuden indeholder hvert modul et hovedtema. På modul 1 er det Inquiry og på modul 2 er det ACT. Du vil opleve, at der på Trin 3 er lagt lidt større vægt på medinddragelse af den omgivende natur end hensigten var på Mindfulness-uddannelsens Trin 1 og 2.
Inquiry er et af de meget vigtige redskaber i formidlingen og forståelsen af Mindfulness. Instruktørerne kender allerede de forskellige redskaber fra Mindfulness-uddannelsen, men erfaringen viser, at det hele tiden betaler sig at arbejde med forståelse, indhold og ikke mindst træning af disse, når man vil udvikle sin instruktørkompetence. Samtidig er det områder, hvor der er et stort behov for sparring og supervision for, at denne udviklingsproces lykkes. Derfor vil Trin 3 dels øve de indlærte færdigheder og dels bringe deltagergruppens samlede erfaringer i spil, til fælles gavn og udvikling.
ACT – Acceptance and Commitment Therapy er forankret i den nyeste psykologiske forskning. Det er en del af det, der kaldes 3. generations kognitiv adfærdsterapi, der har vist sig som en effektiv behandlingsform på tværs af forskellige lidelser og symptombilleder som f.eks. stress, angst, depression, selvværdsproblematikker, kronisk smerte og sygdom.
ACT er en accept- og eksponeringsbaseret behandlingsform, hvor der målrettet arbejdes hen imod at udvikle psykologisk fleksibilitet. ACT handler således om at tage imod det, som livet indeholder, og peger på en vej ud af kamp og lidelse ved at rette fokus på det, som virkelig betyder noget i ens liv.
Anne Dorthe Hasholt er uddannet cand.psych. fra Psykologisk Institut, Aarhus Universitet i 2004 og har en supplerende 2-årig kognitiv uddannelse. Hun er uddannet Mindfulness-instruktør. Anne Dorthe har stor praktisk erfaring i anvendelse af ACT og Mindfulness fra sit daglige arbejde i egen psykologpraksis og fra blandt andet kroniske smertepatienter, som hun i flere år har arbejdet med på Smertecenter Syd, Odense Universitetshospital.
Deltagelse på Trin 3 koster kr. 9.050,-. Prisen inkluderer deltagelse, undervisningsmaterialer, ophold i moderne enkeltværelser og forplejning (ekskl. drikkevarer) i forbindelse med internatkurserne. Prisen er ekskl. moms