Motivér borgere med udviklingshæmning til et aktivt liv - Seminarer
Motivér borgere med udviklingshæmning
Handicap & omsorg
Kursus

Motivér borgere med udviklingshæmning til et aktivt liv

– gennem et bio-psyko-socialt perspektiv.

 

Rekvirer dette arrangement hjem til din arbejdsplads! Ring og hør nærmere på 66159043.

Mange unge med udviklingshæmning kæmper med livsstilsrelaterede problematikker. Disse problematikker viser sig både i relation til overvægt, øget risiko for Type 2 diabetes, hjertekarsygdomme og i relation til nedsat selvvurderet helbred, depression og social isolation. Alt i alt kan dette medføre nedsat funktionsevne og forringet livskvalitet. For at påvirke livsstilen hos borgere med udviklingshæmning, kræver det en god portion motivationsarbejde - og det skal være i samarbejde med borgerne. Du skal stå i spidsen og vise vejen.
Motion er ikke målet i sig selv - men målet er at forbedre borgerens helbred og sundhedstilstand gennem motion.
Webgrafik_Motivér til et aktivt liv_4

Indhold

Med afsæt i det bio-psyko-sociale sundhedsbegreb som forbinder biologien, psykologien og det sociale aspekt til borgernes generelle trivsel, sætter vi fokus på, hvordan vi bedst muligt motiverer borgere med særlige behov til at få mere motion ind i hverdagen. Vi sætter ydermere fokus på, hvorfor borgere med udviklingshæmning er i øget risiko for at udvikle livsstilsrelaterede sygdomme, er påvirket på deres mentale sundhed og ofte har mangelfulde sociale relationer. Derudover fokuserer vi på, hvordan du helt konkret arbejder med at styrke den individuelle motivation hos borgerne, så motion bliver håndterbar, begribelig og meningsfuld for den enkelte. Dagen veksler mellem teoretiske oplæg og workshops, hvor du som deltager får mulighed for at arbejde med teorien i praksis.
Webgrafik_Motivér til et aktivt liv_2

På dagen får du:

indsigt i de livsstilssygdomme, vi ser hos udviklingshæmmede
præsenteret motivationsteorier, som hjælper dig i dit arbejde med at planlægge aktiviteter til borgerne
viden om den bio-psyko-sociale mekanisme i forhold til motivationsarbejdet
viden om, hvordan du gør motion håndterbar, begribelig og meningsfuldt for den enkelte borger
eksempler på, hvorfor den bedste motivation kommer gennem inklusion i samfundet

Underviser

Pernille Thomsen
Klik for at se
Pernille Thomsen
Pernille Thomsen
Fysioterapeut, master i sundhedspædagogik, ekstern lektor ved fysioterapeutuddannelsen.
Hun er håndboldtræner i håndboldklubben AB håndbold Specials, hvor unge og voksne med udviklingshæmning er inkluderet i AB-håndbold.
Til dagligt driver hun klinikken Pernillefys, hvor hun ser børn og unge der bøvler med livet. Det kan være stress, angst eller social isolation. Yderligere ser hun idrætsbørn der ønsker at optimere deres idræts-performance. Derudover holder hun kurser og workshops for sundheds- og pædagogisk personale, blandt andet med fokus på mental sundhed og mulige interventioner, i et neurofysiologisk og sundhedspædagogisk perspektiv.
Rekvirering og skræddersyede forløb
Er I en større gruppe medarbejdere (15 eller flere) der ønsker at rekvirere temadagen så er det muligt at få den hjem til jeres arbejdsplads.

Temadagen kan tilrettelægges ud fra jeres behov og jeres tidsramme. Det beskrevet indhold er baseret på 6 timers undervisning.
Er I færre end 15 medarbejdere - fortvivl ikke!
Som noget helt nyt er vi begyndt at arrangere temadage regionalt i samarbejde med de institutioner og afdelinger, der henvender sig. Når vi modtager en henvendelse, finder vi et velegnet hotel i den region, som institutionen eller afdelingen tilhører og kontakter dernæst lignende institutioner i området. Derved øger I chancen for at skaffe deltagere nok til, at vi kan afholde den ønskede temadag.

Ønsker du at høre mere om temadagen eller høre mere om hvordan du rekvirerer temadagen hjem til din arbejdsplads, så kontakt os på [email protected] eller pr. telefon 6615 9043