Ny lov om voksenansvar - Magtanvendelse overfor anbragte børn - Seminarer
Bente-300-med-border

Ny lov om voksenansvar – Magtanvendelse overfor anbragte børn

Hvordan handler du, når en ung får et raserianfald, eller når et barn er i gang med at at stikke af fra opholdsstedet?

Se vores nyeste arrangementer her.

Hvad betyder den nye lov om voksenansvar og magtanvendelse overfor anbragte børn og unge for dit arbejde?

Quick navigation


– Hvor går grænsen mellem magt og omsorg?

Hvordan handler du, når en ung får et raserianfald, eller når et barn er i gang med at at stikke af fra opholdsstedet? I dag har du ikke mulighed for magtanvendelse, som kortvarig fastholdelse, fysisk guiding, eller tilbageføre et barn til opholdsstedet.

Den nye lov på området, som træder i kraft den 1. januar 2017, indeholder en række nye beføjelser i arbejdet med anbragte børn og unge.

Loven indeholder nye regler, som skal være med til at tydeliggøre, hvad vi som pædagogisk personale må og ikke må, når vi arbejder med anbragte børn og unge. Den bringer klarhed over husregler, omsorgspligt og muligheder for urinprøver.

Voksenansvar og magtanvendelse – hvad må vi?

Det er os som ansatte og som organisation, der har ansvaret for at finde ud af, hvordan vi implementerer de nye beføjelser i det daglige arbejde med de udsatte børn og unge.
Og når vi arbejder pædagogisk med anbragte børn og unge, som kan være udadreagerende, kan vi komme ud i situationer, hvor vi bliver nødt til at gribe ind.

Men magtanvendelse skal være den sidste løsning, og uanset hvilken løsning vi foretager, skal vi altid sørge for, at vores handling sker med øje for barnets bedste.

Indhold – Lov om voksenansvar

På temadagen vil jurist Bente Adolphsen og forstander på Fårupgård Ungecenter, Ole Christian Graversen, undervise i, hvordan du bliver klædt på til at imødekomme lovens nye regler og beføjelser med hovedvægt på omsorgspligt, proportionalitet, tilladt magtanvendelse og klagemuligheder.

Lovgivning: Bente Adolphsen underviser i reglerne i den nye lovgivning. Hun ser bl.a. på, hvornår og hvordan du lovligt må gribe ind og og gøre brug af magt. Og hvornår magtanvendelse skal indberettes.

Praksis: Ole Christian Graversen giver dig et indblik i, hvordan du kan mindske magtanvendelse på institutioner, hvordan I får en fælles målsætning for, hvordan brugen af magtanvendelse bliver mindsket, og hvordan I implementerer de nye beføjelser.

På dagen får du svar på følgende spørgsmål:

Hvad er de juridiske rammer i den nye lovgivning? Hvornår skal der indberettes? Hvornår er der tale om magt, og hvornår er der tale om omsorg? Hvordan arbejder du i praksis med de nye regler? Og hvordan håndterer du de nye beføjelser?

Dagens undervisere:

Bente AdolphsenBente Adolphsen. cand.jur.

Bente Adolphsen er en af Danmarks førende eksperter i børnesager.

Bente Adolphsen har arbejdet med sagsbehandling i en årrække på statsamt, i Amtsankenævnet og kommunal- og amtsforvaltning og er en af landets mest benyttede eksperter inden for dette område.

Derudover har hun undervist på VIA University College i Aarhus, hun har arbejdet freelance som juridisk konsulent og underviser.

Bente Adolphsen er kendt som en underviser, der kan gøre svært juridisk stof tilgængeligt og praksisorienteret og er en yderst vellidt underviser.

På dagen kommer Bente Adolphsen omkring disse emner: 

Ole christian GraversenOle Christian Graversen,

Ole Christian Graversen er forstander på Fårupgård ungecenter i Vejle, som har opnået opsigtsvækkende resultater i nedbringelsen af magtanvendelse fra 100 årligt til kun 15! Beboerne er unge i alderen 12-23 år med psykosociale udfordringer.

Fårupgård har fire døgnafdelinger, den første til unge med psykiske udfordringer, kriminalitet og sanktionsdømt, den anden afdeling til piger med diagnoser, den tredje for yngre sårbare piger, og den fjerde som hjælper de unge videre efter de er flyttet.


Ole Christian Graversen stiller skarpt på disse områder:

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her