Psykologiske aspekter på overvægt og det uvurderlige forældresamarbejde - Seminarer

Psykologiske aspekter på overvægt og det uvurderlige forældresamarbejde

20 % af børn og unge i Danmark er overvægtige. Men hvorfor? Vi sætter fokus på de psykologiske aspekter af overvægt hos børn. Læs mere den spændende dag her
400x292px_Hvert-femte-barn-er-overvægtigt-1
20 % af børn og unge i Danmark er overvægtige. Men hvorfor? Vi sætter fokus på de psykologiske aspekter af overvægt hos børn, herunder vanens, tankernes og følelsernes magt, så du kan få en brugbar indsigt heri.

Mange af de overvægtige børn er plaget af dårligt selvværd og er fyldt med ked-af-det-hed, manglende energi og motivation. En del af dem føler, at ingen kan lide dem, og at de ingen venner har. Overvægtige børn bliver tit udsat for mobning.

De psykologiske aspekter af overvægt er ikke en enestående faktor – forældrene spiller også en stor rolle i børnenes liv og har dermed en enorm indflydelse på børnenes sundhed. Derfor er dit samarbejde med forældrene meget vigtigt. Men hvordan griber du det an som fagprofessionel, og hvilke konkrete udfordringer kan du stå overfor i relation til forældresamarbejdet?

Kunne du som sundhedsplejerske, pædagog, lærer eller måske socialrådgiver også godt tænke dig at få svar på ovenstående og mange flere spørgsmål samt eksempler på løsninger? Så deltag på dette kursus, hvor du får praksisnære redskaber med dig hjem til dels dit direkte arbejde med børnene, men også i forhold til at styrke forældrenes motivation og evne til at sige nej.

Dagens program

Kl. 9.00 – 12.00 starter Inge Vinding med at give dig indgående psykologisk viden, cases og praksisnære redskaber i forhold til:

Inge Vinding, cand.pæd.psych og klinisk diætist, arbejder med børn, unge og voksne med overvægt og spiseforstyrrelser – primært overspisning.

Inge Vinding arbejder som privatpraktiserende med klinik i Aarhus og Ry. Inge Vinding har desuden skrevet bøger og mange artikler. Hun har bred erfaring med at holde foredrag og tilrettelægge undervisningsforløb om overvægt og psykologi for organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Kl. 13.00 – 16.00 overtager Suzanne Krogh undervisningen og giver dig unikke redskaber i dit arbejde med børn og deres forældre i relation til:

Suzanne Krogh, cand.psych. med speciale i børn og unges udvikling og lektor i pædagogik, har siden 1994 haft børn og unges udvikling, liv og læring i familier og daginstitutioner som primært arbejdsfelt. Hun er en erfaren foredragsholder, forfatter og familierådgiver. Blandt andet holder hun foredrag og kurser i måltidspædagogik.

Suzanne Krogh har udgivet en del publikationer og deltaget i mange projekter, herunder et forskningsprojekt om forældresamarbejde med titlen “Forældres perspektiv på samarbejde, der virker i dagtilbud”, finansieret af FOAs Udviklings- og Forskningsfond.

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Deltagerbevis

Du får deltagerbevis på dagen.