Sæt grænser respektfuldt - Kursus for fagprofessionelle hos Seminarer.dk
sæt grænser
Beskæftigelse
Kursus

Sæt grænser respektfuldt

Hvordan sætter du på tydelig – men ikke optrappende – vis grænser, når du i dit arbejde med borgere oplever udfordrende eller ligefrem ubehagelig adfærd?

Dét lærer Stine Lukowski – cand.soc. og specialist i vredeshåndtering – dig om på dette praksisnære kursus. Hun sørger bl.a. for, at du opnår:

  • Indsigt i, hvordan du kan se bag om vreden – både når den opstår hos borgeren, eller hvis du mærker den hos dig selv
  • Konkrete metoder til at arbejde med grænsesætning
  • Redskaber til at håndtere uforudsigelige situationer
  • Et afsæt til at arbejde med omsorg mellem medarbejderne

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Sæt grænser respektfuldt – et redskab til at løse din kerneopgave

Oplever du, at dårlig kommunikation og grænseoverskridende adfærd udfordrer dig i at løse kerneopgaven i dit arbejde? Og har du svært ved at finde ud af, hvad du konkret skal gøre både når situationen opstår og efterfølgende, når du skal tale med dine nærmeste om det?  

Når mennesker bliver pressede eller oplever afmagt, kan de reagere voldsomt, aggressivt eller grænseoverskridende. Det kan ske i mødet med borgeren, borgerens pårørende eller internt i en medarbejdergruppe, hvor kommunikationen bærer præg af et stresset eller presset arbejdsmiljø. Selvom du har styr på din professionelle værktøjskasse, er det noget nær uundgåeligt ikke at blive påvirket personligt af grænseoverskridende adfærd eller en borgers vrede. Det er derfor et vigtigt arbejdsredskab at kunne sætte grænser respektfuldt – og på den måde skabe gode forudsætninger for løsning af kerneopgaven og for at sikre, at det relationelle arbejde ikke dræner dig. 

Forebyg utryghed og styrk det faglige samarbejde

Sammen med Stine Lukowski – cand.soc., specialist i vredeshåndtering og med indgående kendskab til familie- og beskæftigelsesområdet – dykker vi ned i konkrete redskaber til, hvordan du kan kommunikere og handle, når du oplever grænseoverskridende adfærd i mødet med borgere, borgernes pårørende eller mellem kollegaer. Stine Lukowskis tilgang er meget praksisnær, og du får konkrete redskaber til at håndtere grænseoverskridende adfærd, verbale trusler og andre ytringer, der på sigt kan påvirke arbejdsglæde og trivsel. 

Dagens udbytte

På dette kursus går vi i dybden med, hvordan du i praksis sætter grænser respektfuldt som et aktivt redskab til at understøtte din faglighed og udføre din kerneopgave samt til understøttelse af øget tryghed og trivsel. Vi sætter fokus på, hvordan du og dine kollegaer bliver bedre til at være opmærksomme på hinandens trivsel.   

Du får på dagen:

  • Indsigt i, hvordan du kan se bag om vreden - både når den opstår hos borgeren, eller hvis du mærker den hos dig selv  
  • Konkrete metoder til at arbejde med grænsesætning  
  • Redskaber til at håndtere uforudsigelige situationer 
  • Øget bevidsthed om værdien i at trække egne grænser  
  • Et afsæt til at arbejde med omsorg mellem medarbejderne 
  • Konkrete redskaber til, hvordan du kan kommunikere og handle, når du oplever noget grænseoverskridende i mødet med borgeren eller borgerens pårørende  

Om dagen

Kursusdagen er yderst praksisnær og er en blanding mellem korte oplæg og øvelser med fokus på dialog, gruppearbejde, drøftelser i plenum og refleksion over egen praksis. På dagen bringes dine og de andre deltageres erfaringer i spil, så I kan udvide hinandens perspektiver og åbne for nye muligheder og inspiration. Der laves ikke rollespil.  

Målgruppe

Kurset er målrettet alle fagprofessionelle, der er afhængige af at kunne kommunikere med borgere på trods af komplekse problemstillinger eller tilspidsede situationer. Det kan være, du er sagsbehandler, pædagog, lærer, vejleder, sundheds- eller plejepersonale, medarbejder på akutmodtagelse eller ansat i jobcenter. 

Dagens underviser

Underviser_Stine Lukowski
Klik for at se
Underviser_Stine Lukowski
Stine Lukowski,
Socialrådgiver, forfatter og oplægsholder, cand.soc. i socialt arbejde.
Stine Lukowski har 16 års erfaring fra det kommunale område, både fra familieområdet og fra beskæftigelsesområdet, hvor hun har indgående kendskab til både det udførende, strategiske og ledelsesmæssige niveau. Særligt har Stine Lukowski beskæftiget sig med ungdomskriminalitet og rocker- og bandemiljøet. Hendes arbejde med exit fra rocker- og bandemiljøet udløste i 2017 den sociologiske hæderspris ”The Frederic Milton Thrasher Award” i kategorien ”Gang Intervention”. Hun er medforfatter til bogen “Rockere og bandemedlemmer i Danmark” (2019), som hun har skrevet sammen med Anja Leavens. Derudover faciliterer Stine Lukowski individuelle kurser i vredeshåndtering.
TID & STED:
Det sker:
Den 6. december 2023 på Scandic Silkeborg

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulige rabatter:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.