Webgrafik_Selvskade
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Kursus

Selvskade hos psykiatriske patienter

– psykologien bag og redskaber til forebyggelse

Gennemgående viden om baggrund, dynamik, forebyggelse og behandling af selvskade

Op imod halvdelen af psykiatriske patienter i behandling har selvskadende adfærd, og tallet er endnu højere for indlagte patienter, hvor mellem 60% og 70% har erfaring med at skade sig selv. Indlæggelsen på en psykiatrisk afdeling øger i sig selv risikoen for, at patienten begynder at udvise selvskadende adfærd, idet ca. 33 %, som ikke har skadet sig selv før indlæggelsen, begynder at skade sig selv, mens de er indlagt.

Selvskade er en af de hyppigste grunde til bæltefiksering på de psykiatriske afdelinger i Danmark, og kort sagt fylder selvskade utrolig meget såvel i børne- og ungdomspsykiatrien som i voksenpsykiatrien - specielt blandt de yngre patienter.
selvskade
Kurset indeholder en solid blanding af teoretiske oplæg og viden om den praksisnære tilgang til selvskadende psykiatriske patienter med cases, øvelser og diskussioner.
Selvskade kan være meget udfordrende at arbejde med, og derfor er det vigtigt, at du har gennemgående viden om baggrund, dynamik, forebyggelse og behandling af selvskade, så du er klædt på til at møde personen med selvskadende adfærd med ro, når vedkommende udskrives. På denne måde kan du være med til at nedsætte risikoen for forværring af den selvskadendes tilstand, som i værste fald kan føre til selvmordsadfærd.

At arbejde med selvskadende mennesker kan nemt give en følelse af afmagt, frustration og utilstrækkelighed hos dig og dine kolleger, hvilket er fuldt forståeligt. Denne magtesløshed kan være en medvirkende faktor til, at du og dine kolleger risikerer “udbrændthed”. Derfor er det yderst relevant, at I opnår kompetencer i det at bevare roen i arbejdet med selvskadende psykiatriske patienter, hvilket I også får indblik i på denne kursusdag.
Webgrafik_Selvskade3
Underviser Bo Møhl har mere end 35 års erfaring ved Region Hovedstadens Psykiatri og er specialist og supervisor i psykoterapi samt specialpsykolog i psykiatri

Bo Møhl beriger dig med:

teoretisk viden om selvskade
viden om forebyggelse og behandling af selvskade
hvad du praktisk kan gøre for at udvikle en kultur, som mindsker risikoen for, at selvskade opstår
redskaber til at gribe patienten, når vedkommende udskrives, så tilstanden ikke forværres
indsigt i, hvordan du kan være med til at forebygge social smitte af selvskade
indblik i, hvordan du og dine kolleger undgår at blive “udbrændt” i arbejdet med selvskadende psykiatriske patienter

Underviser

Bo Møhl
Klik for at se
Bo Møhl
Bo Møhl
Professor i klinisk psykologi på Aalborg Universitet, specialist og supervisor i psykoterapi samt specialpsykolog i psykiatri.
Bo Møhl har arbejdet mere end 35 år i Region Hovedstadens Psykiatri og har mere end 25 års erfaring med bl.a. patienter, der skader sig selv. Bo Møhl har skrevet flere artikler og bøger om selvskade, herunder “At skære smerten bort - en bog om cutting og anden selvskadende adfærd” (2006), “Selvskade - psykologi og behandling” (2015) og senest “Assessment and Treatment of Non-Suicidal Self-Injury: A Clinical Perspective” (2019).

Praktiske oplysninger

Jylland
Den 16. januar 2020 på Scandic Kolding
Fra kl. 9.00-16.00
Tæt på motorvej
Gratis parkering
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Du får deltagerbevis på dagen.
Scandic Kolding
Scandic Kolding
Kokholm 2, Kolding
UDDYBET TID OG STED
Den 16. januar 2020 på Scandic Kolding

Dagen er fra kl. 9.00-16.00

Du får deltagerbevis på dagen.
PRISEN
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.