Styrk de gode kollegiale processer - Seminarer
Styrk de gode kollegiale processer

Styrk de gode kollegiale processer

Og skab kvalitet i omsorgs- og velfærdsarbejdet Tør I? Stille spørgsmålstegn ved hinandens praksis? At tage en diskussion og være fagligt uenige? Ja – vil de fleste sige. Men så-dan er virkeligheden ikke. Og det er en skam. Det er nemlig de udviklende, faglige diskussioner, der er så afgørende for at sikre den højeste kvalitet i det omsorgsarbejde, dine medarbejdere udfører. Det kan imidlertid være ekstremt svært at sætte rammerne for en kultur, hvor der er plads til faglige forskelle. At skabe de gode kollegiale processer, der resulterer i, at dine medarbejdere stortrives – og at borgerne i sidste ende gør. Men 2 af Danmarks dyg-tigste på området, Merete Monrad og Alex Madsen, bidrager med nyeste viden om værktøjer til at styrke de gode kollegiale processer, så kvaliteten i jeres omsorgsarbejde bliver endnu højere.
Udviklende faglige diskussioner og samarbejdet med kolleger er altafgørende for trivslen på arbejdspladsen og kvaliteten af vores pædagogiske arbejde. Men faglige diskussioner kan ligeledes tynge i hverdagen og skabe dårlig stemning og mistrivsel, hvis medarbejderne tag-er den faglige kritik personligt.

Det, at vi inddrager vores egne følelser i omsorgs- og velfærdsarbejdet, gør, at kolleger og kollegiale relationer har en særlig betydning for arbejdet. Hvis der opstår negative kollegi-ale processer, skabes der ofte en negativ spiral, som hurtigt smitter af på effektiviteten og engagementet i vores arbejde.

Men hvordan sikrer du som leder, at din personalegruppe klart kan skelne mellem faglig kritik og personlig kritik? Og hvordan skaber vi en arbejdsplads, hvor der er plads til ud-dannelsesmæssige forskelle og faglige uenigheder, som samtidig kan tåle en sund faglig diskussion uden at skabe dårlig stemning?

Den kollegiale omsorg kan støtte, hjælpe og styrke det sociale fællesskab, som i sidste ende påvirker den omsorg, vi yder til borgeren. Det er derfor alfa og omega, at personalegrup-pen forholder sig professionelt til de følelsesmæssige problemstillinger, der kan opstå i ar-bejdet. For hvis vores borgere skal trives på bedste vis, er det vigtigt, at medarbejderne omkring dem også trives.

Udbytte

Formålet med kurset er, at skabe plads til de gode faglige diskussioner i hverdagen, styrke samarbejdet og derigennem få et dynamisk arbejdsfællesskab samt sikre trivsel hos medar-bejderne. Og derudover skabe arbejdsfællesskaber, hvor der er plads til faglige uoverens-stemmelser på tværs af arbejdspladsen.

På kurset får du:

Fakta

Følelsesmæssigt arbejde kendetegnes ved, at vi bruger vores egne følelser til at skabe relati-oner, yde omsorg og skabe udvikling hos andre mennesker. Netop fordi vi bruger vores egne følelser i arbejdet med f.eks. børn og ældre, får de kollegiale relationer og vores trivsel en enorm betydning for kvaliteten af vores arbejde.

Dagens undervisere

Merete Monrad, adjunkt på Institut for sociologi og socialt arbejde ved Aalborg Universitet. I 2013 deltog hun i Ph.d-cup hvor hun fremlagde sit Ph.d-projekt om, hvordan de kollegiale processer i omsorgsarbejde påvirker den omsorg, som vi yder, og hvilke arbejdsrelaterede problemer, der kan være knyttet til den form for arbejde. Bl.a. i forhold til de kollegiale og følelsesmæssige udfordringer medarbejderne står overfor.

Merete Monrad stiller skarpt på, hvilken rolle kollegiale processer har på arbejdspladsen, og hvordan vi sikrer det gode arbejdsliv ved at have fokus på de gode kollegiale processer. Herunder:

Alex Madsen, cand. psych. Har arbejdet som psykolog inden for børnepsykiatri, familiebehandling og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. I de sidste mange år har Alex Madsen været leder i kommunalforvaltningen, herunder socialchef og leder af PPR i Horsens kommune og senest leder af et familieværksted i Aarhus. Aktuelt skriver Alex Madsen bøger og laver kurser. Senest en række kurser for frivillige organisationer rettet mod frivillige og ledere inden for frivilligt socialt arbejde.

Alex Madsen har netop i 2013 udgivet bogen Narrativer i velfærdsarbejdet. Om arbejdsglæde og faglighed under pres.

Alex Madsen vi i løbet af dagen have fokus på:

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2652,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.122,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.