Temadag med Peter Gøtzsche - Seminarer
Webgrafik_Peter_Gøtzsche – Vejen ud
Psykologi og psykiatri
Kursus

Temadag med Peter Gøtzsche

– vejen ud af medicinens fængslende greb

Myter og fakta i den medicinske psykiatri

Borgere med psykiatriske problemer bør behandles helt anderledes, end vi gør i dag. Lægemidler er ikke løsningen, men er tværtimod en del af problemet, mener Peter Gøtzsche. Den måde, hvorpå psykofarmaka bliver brugt i sundhedsvæsenet i dag, gør langt mere skade end gavn, konstaterer han.
Webgrafik_Peter_Gøtzsche – Vejen ud3
Peter Gøtzsche er kendt for sin kritik af medicinalindustrien, lægernes anvendelse af psykofarmaka og de psykiatriske diagnoser. Adskillige forskere har konstateret, at hovedparten af præparaterne har en tvivlsom relevant klinisk effekt. Derfor skal vi i langt højere grad benytte os af psykoterapi i behandlingen af psykiatriske lidelser frem for at ty til psykofarmaka. Vi kunne gøre det meget bedre, hvis vi kun brugte 2 % af de psykofarmaka, vi bruger i dag, siger Peter Gøtzsche. Vi skal have fokus tilbage på mennesket og på de historier, som det enkelte menneske bærer med sig. Der er ofte en årsag til, at folk har det svært, og det er denne grundlæggende årsag, vi skal finde og arbejde videre med, hvis vi for alvor vil gøre en forskel.
Webgrafik_Peter_Gøtzsche – Vejen ud2

Dagens indhold

Peter Gøtzsche er grundlægger af Institute for Scientific Freedom, forsker, foredragsholder og gæsteprofessor på Newcastle University samt en af de dygtigste på verdensplan i forhold til at undervise i, hvordan sundhedsvidenskabelig forskning udføres korrekt.

På dagen beriger han dig med dybdegående viden om:

den publicerede og ikke mindst den upublicerede forskning
diagnoser som depression, ADHD og psykoser samt psykofarmakas virkning eller mangel på samme i disse sammenhænge
hvorfor risikoen for selvmord og mord er større ved anvendelse af psykofarmaka
hvordan vi lykkes med at trappe patienter ud af medicineringen og hvad vi gør, hvis en udtrapning af medicinen er vanskelig
hvordan vi undgår, at patienterne bliver fastlåst i medicineringen i årevis eller for livet - altså hvad skal vi bruge som alternativ til psykofarmaka
hvad vi kan gøre i stedet for at benytte os af tvangsindlæggelser og tvangsbehandlinger

Underviser

Webgrafik_Peter_Gøtzsche – Vejen ud6
Klik for at se
Webgrafik_Peter_Gøtzsche – Vejen ud6
Peter Gøtzsche
cand.med. og cand.scient. i biologi og kemi
Professor Peter Gøtzsche er cand.med. og cand.scient. i biologi og kemi. Han er specialist i intern medicin og har arbejdet med kliniske forsøg og registreringsansøgninger i medicinalindustrien og som læge på hospitaler.
Ud over at være grundlægger af Institute for Scientific Freedom, arbejder han som forsker, foredragsholder, forfatter og som uafhængig konsulent - f.eks. som ekspertvidne i retssager.
Peter Gøtzsche har udgivet et utal af artikler og adskillige bøger samt deltaget som ekspert i mange dokumentarfilm - bl.a. i The Daily Show i New York, hvor han afslørede medicinalindustriens hemmeligheder.
Peter Gøtzsche er bl.a. forfatter til “Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse” (2015), der er udkommet på 9 sprog. Peter Gøtzsche er protektor for Stemmehørernetværket i Danmark.

Praktisk information

Kurset afholdes på Scandic Kolding
Den 9. juni 2020 på Scandic Kolding
Fra kl. 9.00-16.00
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Du får deltagerbevis på dagen.
Scandic Kolding
Scandic Kolding
Udvidet info:
Den 9. juni 2020 på Scandic Kolding fra kl. 09.00 til 16.00
PRIS
Pris for temadagen er kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Indtast EAN/CVR øverst på siden og se om din arbejdsplads får rabat. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.

Du modtager deltagerbevis på dagen.