Tillid i en digitaliseret verden - fokus på GDPR & dataetik - Seminarer

Havnegade 90, 5000 Odense C • Tlf: 66 15 90 43

Information

Vælg venligst hold herunder og se din pris:

Mulig rabat

Samlet prisekskl. moms
Pris er for alle moduler

Tillid i en digitaliseret verden – fokus på GDPR & dataetik

Få nyeste viden og inspiration til at håndtere persondata

GDPR og dataetik

Stil skarpt på dataetik og de nyeste GDPR retningslinjer

I en digitaliseret verden er det vigtig at have borgerens tillid til, at vi håndterer persondata efter de gældende regler. Digitaliseringen nødvendiggør også grundige etiske overvejelser om indsamling og brug af borgerens data, hvis tilliden til det offentlige skal styrkes og bevares. Derfor er det vigtigt, at vi konstant holder os opdateret med de nyeste retningslinjer vedr. GDPR, så vi efterlever kravene. Og samtidig, at vi overvejer, om vi handler etisk ansvarligt i vores håndtering af persondata. For det kan godt være, at vi har en god lovgivning - men hvad mener borgerne egentligt om vores behandling af personfølsomme oplysninger? Denne kursusdag sætter fokus på datasikkerhed - eller privacy - i en digitaliseret verden, hvor du får faglig viden på to top-aktuelle emner; GDPR og dataetik - begge emner er med til at understøtte den digitale sikkerhed og øge borgerens tillid til vores datahåndtering.
Formålet er, at du bliver helt ajour med de nyeste GDPR retningslinjer - og samtidig forholder dig til, om data bliver anvendt på en måde, hvor etikken er i orden.
GDPR og dataetik
Formiddagens indhold
Formiddagens underviser cand. jur. Brian Nygaard Oswald opdaterer dig på det seneste nye på persondataområdet, herunder nye afgørelser, tilsyn, vejledninger, erfaringer osv. Han kommer blandt andet omkring:

- Nye retningslinjer omkring brug af SMS´er, herunder krav til sikkerhed og indhold
- Nyeste afgørelser, herunder:
· eksempler på indstilling til bøder pga. manglende sletning af personoplysninger
· tilsyn hos kommuner
· klage over manglende indsigt i tv-overvågningsoptagelser
· brug af overvågningsprogram til eksamen
· klage over manglende kryptering af e-mails til en skyldner
- Den nye databekymringspostkasse
- Ny vejledende tekst fra Datatilsynet om risikostyring
- Datatilsynets spørgeskemaer, der bruges på tilsyn

Eftermiddagens indhold
Om eftermiddagen sætter dataetisk rådgiver Pernille Tranberg fokus på, hvad det betyder, at vi er i en datatidsalder - og hvordan data bruges på godt og ondt. Du får en grundig indsigt i dataforståelse, dataetik og datademokrati krydret med mange af konkrete eksempler, etiske dilemmaer samt øvelser og videoer. Hør blandt andet om:

- Hvad borgerne mener om privacy - og hvilke konsekvenser det har for dem, der ikke tager kontrol over egne data
- Gode big data contra manipulerende big data
- Dataetik - og hvordan det foldes ud, når det lykkes
- Anvendelse af data og kunstig intelligens til at forudsige, hvordan vi som personer agerer fremadrettet - hvornår er det ok, og hvornår er det uetisk?
- Hvordan vi kan bruge data til at øge vores velfærd uden at miste vores demokrati og menneskelige kontrol

Dit udbytte

- Du bliver opdateret med de nyeste retningslinjer på persondataområdet og ift. GDPR
- Du får styrket din viden om dataetik
- Du får viden om sammenhængen mellem persondatabeskyttelse og dataetik
- Du bliver inspireret til at integrere persondatabeskyttelse og dataetik i daglig praksis

Kurset er for dig, der arbejder med persondata i det offentlige, og som allerede ved lidt om persondata - og/eller måske har været på kursus før, men ønsker at holde dig opdateret med nyeste udvikling.
Bemærk, at programmet opdateres med det seneste nye, og at der lægges vægt på en gennemgang af generelle emner, der er relevante over en bred kam.
Webgrafik_GDPR og dataetik4

Undervisere

Brian Nygaard Oswald
Klik for at se
Underviser_280x400px_Pernille Tranberg
Klik for at se
Brian Nygaard Oswald
Brian Nygaard Oswald
Cand. jur., tidligere advokat og forfatter til talrige artikler i f.eks. UfR, Advokaten og en række bøger. Siden 2013 har han primært helliget sig sin store interesse for formidling og undervisning.
Brian Nygaard Oswald er en af Danmarks mest anvendte undervisere i jura og holder årligt ca.100 kurser inden for sine få specialer, herunder persondata, inkasso og forældelse.
Brian Nygaard Oswalds helt særlige evne er at gøre kompliceret jura forståeligt og praksisnært.
Underviser_280x400px_Pernille Tranberg
Pernille Tranberg
Dataetisk rådgiver og foredragsholder om datademokrati, dataetik, dataforståelse og etisk ansvarlig brug af persondata. Hun er medstifter af den europæiske tænkehandletank DataEthics.eu, der fremmer etisk ansvarlig brug af persondata, og hun har udviklet PrivacyKompasset.dk for Erhvervsstsyrelsen.
Pernille Tranberg er journalist og har tidligere arbejdet for Berlingske Media, været chefredaktør for Tænk og reporter på Politiken. Hun er forfatter til syv bøger, den seneste er “Dataetik – den nye konkurrencefordel” (2016).

Praktisk information

Kurset afholdes på hhv. Scandic Silkeborg og Scandic Hvidovre
Jylland og Sjælland
Den 5. december 2019 på Scandic Silkeborg
Den 12. december 2019 på Scandic Hvidovre
Begge dage kl. 9.00 - kl. 16.00
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Gratis parkering
Tæt ved motorvej
Du får deltagerbevis på dagen.
Scandic Silkeborg
Scandic Silkeborg
Scandic Hvidovre
Scandic Hvidovre
UDDYBET TID OG STED
Kurset afholdes to steder i landet - vælg mellem:
Den 5. december 2019 på Scandic Silkeborg
Den 12. december 2019 på Scandic Hvidovre

Kurset starter begge dage kl. 9.00-16.00

Du får deltagerbevis på dagen.
PRISEN
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.