Unge med dobbeltdiagnose - Seminarer
Unge med dobbeltdiagnose

Unge med dobbeltdiagnose

Når misbrug og psykiske lidelser giver mere end dobbeltbelastning Hvordan tilrettelægger du støtteindsatser til unge med dobbeltdiagnose? Hvordan tager du højde for diagnosen, misbruget og mennesket bag? Hvad betyder diagnosen for misbrugsbehandlingen, og hvad betyder for behandlingen af den psykiske lidelse? Og hvad bruges stofferne til og kan de have en positiv virkning? Få svarene af de to eksperter David Erritzøe og Charlotte Silas Houlberg. De introducerer dig nemlig for den absolut nyeste forskning om hjernen på stoffer. Men inspirerer dig også til at sætte enkle, overskuelige forandringer i gang. Bl.a. ved hjælp af en helhedsorienteret, eksistentiel tilgang.
Unge med en dobbeltdiagnose er ekstra belastede. Udover de vanskeligheder, som følger med en diagnose som f.eks. ADHD, ADD, depression, angst, autisme, skizofreni eller en bi-polar sindslidelse, lever de med konsekvenserne af et misbrug af alkohol, hash eller andre stoffer.

De sover f.eks. om dagen og er vågne om natten, de har svært ved at læse de sociale nor-mer, og deres temperament løber ofte af med dem. Derfor har de også svært ved at fær-diggøre et uddannelsesforløb og finde ud af spillereglerne på en arbejdsplads. Og fordi de ikke kan overskue tøjvask, indkøb og rengøring, er de i konstant fare for at blive smidt ud af deres lejlighed.

Så hvordan tilrettelægger du støtteindsatser til unge med en dobbeltdiagnose? Hvordan kan du gøre forandringerne enkelte og overskuelige? Hvordan tager du højde for diagnosen, misbruget og mennesket bag? Hvad betyder diagnosen for misbrugsbehandlingen, og hvad betyder misbruget for behandlingen af den psykiske lidelse? Hvordan snakker du med den unge om stoffer og misbrug uden at blive opfattet som hellig? Hvad bruges stofferne til, og kan de have en positiv virkning for den unge?

Indhold

På kurset sætter de to eksperter David Erritzøe og psykolog Charlotte Silas Houlberg fokus på unge med dobbeltdiagnose. De har i mange år arbejdet som henholdsvis forsker og psy-kolog. De belyser på dagen emnet fra både en teoretisk hjerneforskningsvinkel og fra et praktisk og behandlingsorienteret perspektiv.

Udbytte

Du får viden om:

Du får redskaber til at:

Dagens undervisere

Charlotte Silas Houlberg, psykolog i Stof-rådgivningen. Hun har arbejdet med mennesker med afhængighedsproblematikker og psykiske lidelser i mere end 14 år bl.a. på døgninsti-tutioner, i egen praksis og i misbrugsbehandling. Charlotte Silas Houlberg arbejder ud fra en eksistentiel psykoterapeutisk ramme og er igang med et udviklingsprojekt om, hvordan denne tilgang kan gavne unge med en dobbeltdiagnose.

Charlotte Silas Houlberg kommer bl.a. ind på:

David Erritzøe, læge, ph.d. og Academic Clinical Research Fellow ved Imperial College Lon-don. David Erritzøe er uddannet læge fra Københavns Universitet samt forskningsuddannet i molekylær billeddannelse af hjernen indenfor skizofreni og afhængighed fra Columbia Uni-versity i New York og efterfølgende ved Neurobiologisk Forskningsenhed fra Rigshospitalet.

Imperial College er blandt verdens førende inden for brug af hjerneskanninger til at forstå biologien bag afhængighed. De undersøger blandt andet, under kontrollerede forhold, hvor-dan rusmidler påvirker hjernen hos både raske personer og personer med psykiske lidelser.

David Erritzøe kommer bl.a. ind på:

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.625,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.100,-. Priserne er ekskl. moms.

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstids-punktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted.