Hvad er en terapihave? - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Hvad er en terapihave?

En terapihave kan fremme mental og fysisk velvære gennem naturskønne omgivelser, sanselige oplevelser og terapeutiske aktiviteter.

Af Seminarer.dk
terapihave
En terapihave er et specielt designet udendørs område, der har til formål at fremme mental, følelsesmæssigt og fysisk velvære gennem kontakt med naturen. Disse haver er skabt ud fra principperne om havedesign og landskabsarkitektur og kombinerer elementer fra både natur og kultur for at skabe et helende og afstressende miljø.

Terapihaver er ofte anvendt som en del af behandlingen af en bred vifte af lidelser og tilstande, herunder stress, angst, depression, demens og udviklingsmæssige udfordringer. De bruges også som et værktøj til rehabilitering og genoptræning af personer, der har gennemgået fysisk traume eller sygdom.

Disse haver er designet med flere sanselige oplevelser i tankerne, såsom duftende blomster, beroligende vandelementer, blide stier og forskellige teksturer. Farver, former og strukturer er nøje udvalgt for at skabe en harmonisk og afslappende atmosfære, som fremmer positiv interaktion og aktivitet.

Terapihaver i det sundhedsfremmende arbejde

I en terapihave kan besøgende udføre en række aktiviteter, der fremmer velvære og helbred, såsom havearbejde, gåture, afslapning og meditation. Haverne kan også være vært for terapeutiske programmer, der ledes af fagfolk som psykologer, terapeuter eller gartnere, som vejleder deltagerne gennem en række aktiviteter, der støtter deres helbredsmæssige mål og behov.

Ønsker du at blive klogere på, hvordan naturen kan bruges i sundhedsarbejdet?

Så tag et kig på vores “Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme“.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 13 er åbent for tilmeldinger. Hold 11 og 12 blev udsolgt, så book din plads i god tid.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere
Kursus

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere

Fyn

Oplev to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2, når psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov deler ud af deres store viden på denne inspirerende kursusdag.

På dagen stiller de skarpt på, hvordan du vha. Low Arousal og Low Arousal 2 kan forebygge og deeskalere konflikter – og dermed skabe større trivsel for dine borgere og dig selv/dine kollegaer.

Du lærer bl.a.:

hvordan vi som professionelle forstår konflikter og problemskabende adfærd hvordan du skaber en udvej for personen med udadreagerende adfærd hvordan du kan arbejde systematisk og metodisk med at forebygge konflikter LA2 som metode til at forebygge magtanvendelse hvorfor metoderne har stor betydning for personalegruppens trivsel

Kom med – du kan læse mere om den særlige kursusdag herunder.

Læs mere
Når børn krænker børn
Kursus

Når børn krænker børn

Jylland & Sjælland

Det er en kompleks sag, når et barn seksuelt krænker et andet barn, og det er afgørende, at du som fagperson er klædt på til at stå i denne kompleksitet og hjælpe både det barn, som har krænket, og det barn, som er blevet krænket.

Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor du bl.a. opnår viden om:

Normativ og bekymrende seksuel adfærd Bekymringsbarometeret som konkret redskab, du kan overføre til praksis Mulige baggrunde for seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd hos børn Forældresamarbejde som en vigtig forudsætning for at hjælpe børnene Udredning, behandling og indsatser

Dagen igennem bliver du undervist af Mimi Strange, klinisk børnepsykolog, og Anette Baadsgaard, socialrådgiver og tidligere leder af Center for Seksuelle Overgreb.

Læs mere
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere