Bliv Inklusionspædagog - Tag Inklusionspædagog Uddannelsen her
Skole og undervisning
Artikel

Bliv Inklusionsvejleder ved Seminarer.dk – Alt om vores AKT-/Inklusionsvejleder Uddannelse

Drømmer du om at gøre en forskel i børns liv og styrke inklusionen i skolerne? Lær alt om at blive en dygtig inklusionsvejleder gennem AKT/Inklusions uddannelsen hos Seminarer.dk. Dyk ned i en verden af mangfoldighed, kompetencer og muligheder!

Af Seminarer.dk
inklusionspædagog uddannelse

Hvorfor inklusionspædagogik?

I de seneste år er begrebet inklusion blevet et centralt tema inden for pædagogik og uddannelse. Dette skyldes et skiftende samfundsbillede, hvor mangfoldighed og integration er blevet nøgleord. Inklusionspædagogik handler ikke kun om at integrere børn og unge med særlige behov i almindelige undervisningssystemer. Det handler også om at skabe et inkluderende miljø, hvor alle individer, uanset deres baggrund, føler sig værdsat og kan bidrage positivt.

Hvad er inklusionspædagogik?

Inklusionspædagogik kan defineres som den tilgang og praksis, der sikrer, at alle børn og unge får adgang til, deltager i og lærer gennem kvalitetsuddannelse. Det handler om at møde hvert individ, hvor de er, og give dem de nødvendige redskaber til at trives både akademisk og socialt. Men det er ikke kun i skoleverdenen, at denne tilgang er relevant. Også i fritidslivet, arbejdslivet og i det offentlige rum er inklusionspædagogik en vigtig faktor for at sikre, at ingen bliver ekskluderet.

Stigende behov for inklusionspædagoger og inklusionsvejledere

I takt med at forståelsen for mangfoldighed vokser, og samfundets forventninger til inklusion ændrer sig, vokser behovet for eksperter inden for området. Her kommer vores AKT-/Inklusionsvejleder uddannelse ind i billedet. Som en professionel “inklusionsvejleder” er du udrustet med de rette værktøjer og metoder til at fremme inklusion i forskellige pædagogiske miljøer. Uddannelsen i sig selv reflekterer denne stigende efterspørgsel og det vigtige arbejde, der ligger foran for dem, der vælger denne karrierevej.

 AKT-/Inklusionsvejleder Uddannelse hos Seminarer.dk

OBS: Med AKT-/Inklusionsvejleder bliver du certificeret AKT-/Inklusionsvejleder. læs mere om uddannelse ved at klikke på linket herover.

Deltag på den certificeret AKT-/Inklusionsvejleder uddannelse hos Seminarer.dk

Den AKT-/Inklusionsvejleder uddannelse, der tilbydes af os ved Seminarer.dk, er en dybtgående og omfattende uddannelse, designet til at give studerende en stærk teoretisk forståelse sammenkoblet med praktiske redskaber til at håndtere udfordringer i inklusionsfeltet.

Faglige moduler og emner

Inklusionspædagog/vejleder uddannelsen fra Seminarer.dk består af følgende moduler:

1. Inklusion i teori og praksis:

  • Vejlederrollen
  • Kollegial supervision
  • Dialektik mellem systemet og individet

2. Klassearbejde:

  • Fokus på arbejdet med inklusion i klassen
  • Gruppedynamiske processer i udfordrende klassemiljøer

3. Forældrearbejde og Tværfagligt samarbejde:

  • Samarbejde med forældre
  • Lovgivningsmæssige aspekter af skolehjemsamarbejde
  • Håndtering af komplekse skilsmissesager

4. Gennemgribende udviklingsforstyrrelser og individuelle handleplaner:

  • Forståelse af psykologiske og neurologiske udfordringer
  • Metakognitiv udvikling hos barnet

Varighed, krav og forudsætninger for at deltage på inklusionspædagog uddannelsen

AKT/inklusionspædagog uddannelsen spænder over 10 hele dage eller 63 timers undervisning, eksklusive tid afsat til kollegial networking, forberedelse m.v. Studerende, der har gennemført alle fire moduler og fået godkendt deres studieopgave, vil modtage et certifikat som AKT-Vejleder fra Seminarer.dk. Ved fuldendt uddannelse tildeles 10 ECTS-point.

Praktisk erfaring og træning på inklusionspædagog uddannelsen

Praktisk erfaring er en integreret del af inklusionspædagog uddannelsen ved seminarer.dk. Uddannelsens indhold er designet i samarbejde med erfarne undervisere og med fokus på at inddrage eksempler og problemstillinger fra deltagernes hverdag.

Dette sikrer, at studerende ikke kun modtager teoretisk viden, men også lærer at anvende denne viden i praksis. For eksempel bliver studerende trænet i brug af redskaber til at tackle klasser med højt konfliktniveau og i at anvende lytte- og spørgeteknikker.

AKT/ Inklusionspædagog Uddannelse hos Seminarer.dk

Undervisning af eksperter

På vores inklusionspædagog uddannelse ved Seminarer.dk lægger vi stor vægt på kvaliteten af den undervisning, vores studerende modtager. Vores team af undervisere består af erfarne eksperter med specialiserede kompetencer inden for deres felt:

  • Tacha Elung
    Ejer af systemisk-Consult, Tacha er en anerkendt foredragsholder, forfatter, konsulent, supervisor og kursusholder. Med sin dybdegående viden inden for inklusion og synlig læring, giver hun studerende et solidt fundament i praksisnær pædagogik.
  • Jan Andersen
    Som AKT-konfliktmægler og proceskonsulent med mange års erfaring, giver Jan Andersen studerende indsigt i konfliktløsning. Hans praksiserfaring med konfliktfyldte processer i skoler og institutioner er uvurderlig for dem, der ønsker at blive eksperter i konflikthåndtering.
  • Rikke Yde Tordrup
    Cand. Psych. og autoriseret psykolog, Rikke er en specialist i klinisk børnepsykologi. Hun er forfatter til flere bøger, herunder “Udviklende øjeblikke” (2015) og “Markante forældre” (2017). Ud over at holde foredrag, underviser hun også på Aalborg Universitet, hvilket giver en stærk akademisk forankring i hendes undervisning.
  • Bente Adolphsen
    Cand.Jur. og en dygtig juridisk konsulent ved Seminarer.dk. Bente’s undervisning er bygget på hendes ekspertise som foredragsholder inden for lovgivningsmæssige aspekter. Hendes indsigt i jura sikrer, at vores studerende får en solid forståelse for de juridiske rammer i pædagogikken.

Sammen danner disse eksperter et stærkt fundament for vores uddannelse, sikrer at vores studerende modtager en undervisning af høj kvalitet, og er rustet til at håndtere de udfordringer, de måtte støde på i deres professionelle liv som inklusionspædagoger.

Efter inklusionspædagog uddannelsen: Jobmuligheder og karriereveje

Når du har afsluttet din uddannelse som inklusionspædagog, åbner der sig en række spændende jobmuligheder og karriereveje. Med den specialiserede viden og de færdigheder, du erhverver dig under uddannelsen, bliver du en vigtig brik i arbejdet med at fremme inklusionen i ude på de danske skole.

Mulige arbejdsområder:

  1. Skoler og uddannelsesinstitutioner: Som AKT-/Inklusionsvejleder kan man arbejde direkte i skoler, hvor man vejleder lærere, pædagoger og ledelse i arbejdet med at skabe en inkluderende kultur og praksis.
  2. Rådgivning og vejledning: Man kan også vælge at specialisere sig i rådgivning og vejledning, hvor man hjælper forældre, lærere og andre professionelle i arbejdet med børn og unge med særlige behov.
  3. Kommunale og private institutioner: Derudover kan man finde arbejde inden for både kommunale og private institutioner, der arbejder med børn og unge, hvor inklusion og pædagogik spiller en central rolle.
  4. Specialpædagogiske centre: Der findes også specialpædagogiske centre og institutioner, som specifikt arbejder med børn og unge, der har behov for en særlig indsats. Her vil inklusionspædagogens viden og kompetencer også være i høj kurs.

AKT/ Inklusionspædagog Uddannelse hos Seminarer.dk

OBS: Med AKT-/Inklusionsvejleder bliver du certificeret AKT-/Inklusionsvejleder. læs mere om uddannelse ved at klikke på linket herover.

Efterspørgslen på inklusionspædagoger og inklusionsvejledere i Danmark:

I de senere år er inklusion blevet et centralt tema i den danske undervisningssektor. Med en stigende forståelse for vigtigheden af at integrere alle elever – uanset deres baggrund eller evner – i almindelige skoleklasser, er der en voksende efterspørgsel på professionelle, der besidder den nødvendige viden og de værktøjer, der skal til for at sikre en vellykket inklusion.

Inklusionspædagoger er derfor i stigende grad efterspurgt, både i skoler og i andre institutioner. Med den rette uddannelse og erfaring har man derfor gode muligheder for at finde et meningsfuldt og efterspurgt job inden for dette område i Danmark.

Udtalelser fra tidligere studerende på AKT/inklusionspædagog uddannelsen

At høre direkte fra de studerende giver det bedste indtryk af, hvad man kan forvente af AKT uddannelsen. Her er nogle udsagn fra tidligere deltagere:

  • Anna Brams Pedersen, Deltager på AKT uddannelsen: “Rigtig godt program. Meget spændende og enormt relevant for min praksis. Fik til fulde indfriet mine forventninger. Særligt ros til underviserne. Fantastisk, autentisk, humoristisk og meget meget dygtig til at formidle.”
  • Ana Maria Miranda Pinto Silva, deltager på AKT uddannelsen: “Nogle meget lærerige dage. Der bliver hele tiden lavet en kobling til praksis. Tacha er en utrolig dygtig formidler. Tacha har en skøn humor og er meget inspirerende at høre på. Hun formår at lave rammende undervisning uanset om man har arbejde i skole, SFO eller noget helt andet.”
  • Josefine Højsgaard, Deltager på AKT uddannelsen: “En virkelig fantastisk AKT uddannelse. MEGET dygtige undervisere.”

Disse testimonials afspejler den høje kvalitet og relevans af uddannelsen, samt den positive indflydelse den har på de studerendes professionelle liv.

Tag første skridt mod at blive inklusionspædagog – Tilmeld dig inklusionspædagog uddannelsen

Hvis du brænder for at gøre en reel forskel i børn og unges liv, og ønsker at udstyre dig selv med de bedste værktøjer og metoder indenfor inklusionspædagogik, er dette din mulighed. AKT uddannelsen er ikke blot en uddannelse; det er din chance for at være en forandringsagent i en verden, der har brug for kvalificerede og passionerede inklusionspædagoger.

Er du klar til at tage skridtet og blive den inklusionspædagog, som fremtiden kalder på? Lad ikke denne chance glide mellem fingrene. Dyk ned i AKT uddannelsen på Seminaret.dk og begynd din rejse mod at forme en lysere fremtid for alle børn og unge.

AKT/ Inklusionspædagog Uddannelse hos Seminarer.dk

OBS: Med AKT-/Inklusionsvejleder bliver du certificeret AKT-/Inklusionsvejleder. læs mere om uddannelse ved at klikke på linket herover.

Relevante arrangementer

AKT-uddannelse
Uddannelse

AKT-uddannelse

Jylland

Bliv certificeret AKT-/Inklusionsvejleder med denne 10-dages AKT uddannelse i selskab med konsulent Tacha Elung, konfliktmægler Jan Andersen, jurist Bente Adolphsen og specialist i klinisk børnepsykologi Rikke Yde Tordrup.

I fællesskab sørger de for, at du bl.a. tager fra AKT uddannelsen med:

Kompetencer til at supervisere kolleger ift. de problemstillinger, de oplever som udfordrende  Teoretisk viden om specifikke udviklingsforstyrrelser og redskaber til at igangsætte inkluderende handleplaner  Træning i brug af redskaber, der kan hjælpe klasser med et højt konfliktniveau  Praksisnære samtalekort til styrkelse af dialogen med såvel markante som ressourcesvage forældre  Viden om, hvornår og hvordan du skal underrette de sociale myndigheder, og hvilke tavshedspligtregler der findes 

Find datoer for alle modulerne nederst på siden.

Holdet for 2024/2025 er nu åbent for tilmeldinger. Mere end ½ af pladserne er allerede taget. De sidste mange år er uddannelsen blevet udsolgt, så vent ikke for længe. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
BeCool – Angsthåndteringsprogram for børn og unge
Vejlederuddannelse

BeCool – Angsthåndteringsprogram for børn og unge

Jylland & Sjælland

Tag med på vejlederuddannelsen i BeCool og opnå kompetencer til at arbejde forebyggende med børn og unges angst og understøtte øvrig angstbehandling.

Du bliver undervist af ekspert og psykolog Søren Benedikt Pedersen, som bidrager med den nyeste viden om angst, stress og traumer, ligesom han bl.a. stiller skarpt på:

Realistisk tænkning vs. metakognitive strategier Gradueret eksponering og trin-for-trin planer Visualisering, åndedræt og afslapning Guidet massage, leg, bevægelse og sanser Assertiv adfærd, kropssprog og social færdighedstræning

Nye datoer til 2024 er nu klar. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Skolevægring – Bag om skolefravær
3-dages kursus

Skolevægring – Bag om skolefravær

Jylland

Skolevægring/skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal hjælpe børn, som oplever, at det er svært at komme i skole, er du nødt til at kunne arbejde med komplekse og kontekstuelle årsagsforklaringer, praksisnære redskaber og undersøgelse af skolekontekst.

På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:

Refleksioner og nye perspektiver på egen praksis Opmærksomhed på, hvilke teoretiske perspektiver man kan forstå skolefravær ud fra Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet Praksisnære redskaber til, hvordan du styrker samarbejdet mellem skole og forældre bedst muligt Ideer og gensidig inspiration til tiltag, skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igen Praksisafprøvninger af mikrointerventioner undervejs i kursusforløbet
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Den neuroaffektive forståelse
Kursus

Den neuroaffektive forståelse

Jylland & Sjælland
Læs mere